01-01-2009, 16:08 | #1 |
Coca Cola iç Filistinli katlet!
İçerdiği maddeleri tepkilere rağmen ısrarla gizli tutan Coca Cola'nın İsrail'in en büyük destekçilerinden biri olduğunu biliyor muydunuz? Gazze'de yüzlerce Filistinli'yi katleden, camileri, okulları ve evleri yerle bir eden İsrail'in en büyük finans kaynağı Coca Cola firması. İçerisinde türlü maddeler bulunan Coca Cola'yı her içtiğinizde, aynı zamanda İsrail ordusuna bomba teminatı sağlıyorsunuz.Coca Cola'nın yaptığı reklamlardan birinde aynen şöyle deniliyor: Coca Cola iç, İsrail'i destekle. Amerikan ürünlerini destekleyerek, İsrail'e destek verin' Belçika'da, Sağlık Bakanlığı'nın bu ürünü içenlerde ciddi zehirlenmeler görüldüğünü ve bu içeceğin içerdiği maddeler nedeniyle alyuvarların eridiğini, dolayısıyla kansızlık meydana geldiğini bildirdiği Coca Cola, elde ettiği karının yüzde 50'sini de İsrail ordusuna aktarıyor. Hindistan'ın geçtiğimiz yıl tamamen yasakladığı, Letonya'da ise okullardaki satışını tamamen, dışarıda ise çocuklara satışını yasakladığı Coca Cola firması, Filistin topraklarında katliam yapan İsrail'in de en büyük destekçisi. EN FAZLA TÜKETENLER MÜSLÜMAN ÜLKELER Yahudilerin yaşadığı alanlarda yaptığı reklamlarda, Coca Cola içenlerin aynı zamanda İsrail'e destek verdiği mesajı veren firma, elde ettiği karının büyük bir bölümünü ise Müslümanlardan karşılıyor. Yapılan araştırmalara göre Coca Cola içenlerin büyük bir bölümünü Müslüman ülkeler teşkil ediyor. Yani Müslüman ülkeler kendi elleriyle İsrail'e uçak, bomba, tank ve tüfek sevkiyatı gerçekleştiriyor. İŞTE COCA COLA'NIN ZARARLARI COCA COLA'NIN SIR ÖZÜTÜ
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
01-01-2009, 16:34 | #2 |
ya ben şunu anlamıyorum...
yıllardır bilincindeyiz..hep söylüyoruz...ama ben bunu seviyorum başkasını içemiyorum deniyor.. içme ...içeceksen zıkkım iç.!!!..filistinli kardeşini kanını içiyorsun haberin yok..!!!. sen zevkinden olmuyosun....ama o canından oluyo... |
|
01-01-2009, 16:42 | #3 |
Yaklaşık 1 senedir bırakın coco colayı,cola turka bile içmiyorum.Bunları duyunca insanda bir tiksinme olur.Kola gördügümde midem bulanıyor..Bunları bilipte coco cola içmeye devam eden vurdum duymaz,körün tekidir.Kör adamlada bizim işimiz olmaz..
|
|
01-01-2009, 16:46 | #4 |
Yıllardı bu anlatılıyor; bunu anlatıyoruz; fakat "ben içsem ne olacak, benim verdiğim parayla mı..." gibi tepkilerle karşılaştık durduk.
Bunu söyleyenlere de şu örneği verdim; Bir kış vakti toplanmıştı senfoni orkestrası. Bilirsiniz onlarca kişi toplanıp hep beraberce seslerini yükseltecekler. İçlerinden biri içinden, “ben söylemesem de olur. Nasıl olsa kimse farkına varmaz, ağzımı kımıldatırım o kadar.” Neyse hepsi toplandılar. Orkestra şefi batonu kaldırdı, kaldırdı ama hiç ses çıkmadı kimseden. Meğer o gün herkes aynı şeyi düşünmüş. “ben söylemesem de olur”… |
|
01-01-2009, 16:51 | #5 |
Bir tanede ben söyliyeyim.
Arif zatın biri talebelerine; – “Evimin bahçesindeki havuza bu akşam sabah namazına kadar her talebe bir kova süt döksün! Ben sabah kalktığımda bu havuzu süt ile dolu bir vaziyette görmek istiyorum”. Der. Akşam talebelerden biri; – “Havuza bir kova su dökerim. Nasılsa herkes süt dökecektir. Benim bir kova su da arada kaynar gider”. Diye düşünür. Akşam kimse görmeden havuza bir kova su döker. Sabah arif zat talebelerini havuzun başında toplar. Bir de ne görsünler havuzda bir damla süt yok. Havuz ağzına kadar su ile dolu. Talebeler birbirinin yüzüne bakar dururlar. Görünen manzara o ki; herkes bir havuz sütün içinde ‘benim bir kova su belli olmaz’ mantığıyla davranmış, neticede de vahim manzara meydana çıkmıştır… |
|
01-01-2009, 16:52 | #6 |
sen yoksan,ben yoksam,biz olmazsak,kim ne olacak
|
|
01-01-2009, 16:58 | #7 |
İşte "Kişisel Disiplin" tam bu noktada kendini gösterir. Kişisel Disiplin, yapılması gerekilen şeyi kalbinizin derinliklerinde his ettiğinizde, 'yapmak istememe' duygusunu ezip geçer. 'Kişisel Atalet'in sizi kuşatması asla izin vermez; ve kişinin, ilk olarak kendine saygılı davranmasını gerektirir.
Kadim Sevgiler... Konu yolcu44 tarafından (01-01-2009 Saat 17:05 ) değiştirilmiştir.. |
|
01-01-2009, 17:17 | #8 |
İşte kimse bunun idrakına varamıyor. Her şeyin kendisinde başlayıp kendisinde biteceğini bilmiyor, anlayamıyor.
Bi cola dan, şundan bundan ne yararım, ne zararım olcak deniliyor. Ama sen içmez, kullanmaz isen hayatın açısından bakınca o malların bir değeri, bir anlamı kalacak mı? Hayır. Ama anlayamıyoruz. Bunlar aklımızı, düşüncemizi, fikrimizi de çekip almışlar.. Ve mâlesef kaybettiğimiz düşüncemizin yerine koyabileceğimiz bir ''b planı içinde aynı düşünce'' yok. Yok. Yok.. Sadece toplum olarak değil tüm İslâm ümmeti olarak YOK!. O gün dikkatimi çekti bir fotoğraf mesela; kucağında çocuğunun cesedi duran bir Filistin'li babanın şapkasında Nike amblemi... Nike kimin? Neye hizmet ediyor? ... Ahhh! Bizi bu 'cehalet'imiz vuruyor. Biz kendimizi vuruyoruz. Yeter artık Uyanalım artık. Silkinelim artık. Yine yiyelim,içelim,koşup zıplayalım ancak gönlümüzün, kalbimizin bir yanında bu intifada belirsin... Yok çünkü başka yolu! |
|
01-01-2009, 18:25 | #9 |
Sembolik Boykot Ürünleri
Belki biraz tekrarcılık olacak ama iddiamda ısrarlıyım
Boykot lafını hep duyarız. Yaşım itibariyle benim hatırladığım büyük boykot çağrıları ABD'nin Irak'ı işgaliyle başladı. Ebu Gureyb Faciasıyla devam etti. Olmadı bir türlü başaramadık boykotu. Daha kaliteli diye Cafe Crown yerine Nescafe aldık. Daha kaliteli diye Marlboro içtik. Akşam haberlerde sakallı işçi çalıştırmam, üniversiteye başörtülü girilmesin diyen KOÇ'a sövdük ertesi gün gidip Arçelik makine aldık. Çelişkilerimizi bir türlü gideremedik. Başbakan haykırdı Doğan'ın gazeteleri diye tek tek isimlerini de saydı, tiraj tık düşmedi.. Şimdi yine boykot çağrıları geliyor öteden beriden.. Bu şekilde yapamzsak üzgünüm ki yine olmayacak.... Arkadaşlar sayfa sayfa yapılan boykot çağrılarının işe yaramayacağını düşünüyorum. Bu kadar ürünü insanlara tanıtamayız. Önerim şudur; Sembolik Boykot Ürünleri.. Yani en yaygın ürünleri boykot edeceğiz. Eğer bunu yapabilirsek Dünya'yı cehenneme çeviren sermayeyi dize getirmiş oluruz. Bunun olabileceğine ben yürekten inanıyorum eğer bunu başaramayacağımıza inanan varsa o da elini vicdanına koyup bu ürünleri kullanmasın. Marlboro - Coca Cola - McDonalds - Nestle / Nescafe |
|
01-01-2009, 19:42 | #10 |
Evet arkadaşlar hepimiz bu konuda dikkatli olmalıyız. hangi ürün kimin malı bilmeliyiz.
Faruk kardeşimizin dediği gibi coco cola - ariel - nestle - loreal - danone - pepsi gibi ürünlere verdiğimiz paralar Filistine Irak'a yarında bize ateş olup yağacaktır. bu konuda kendimiz olduğu kadar çevremizide uyaralım. biz bu ürünleri afiş yaptırıp sokaklara asmayı düşünüyoruz. bu şekilde bilmeyen insanlarıda bilgilendirmek istiyoruz. bu ve farklı organizasyonlar sizde yapabilirsiniz. |
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
coca cola, protesto |
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|