AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 01-27-2009, 01:59   #1
Kullanıcı Adı
Gölge
Thumbs up Türk heyeti Gazze'ye ayak bastı

Türk heyeti Gazze'ye ayak bastı
Mısır, Gazze'ye gitmek isteyen Yeryüzü Doktorları tıbbi yardım ekibi ve diğer insani yardım kuruluşları 3 gün gün bekledikten sonra bu akşam Refah Sınır Kapısı'ndan geçti.

Haber Merkezi / TİMETURK

Mısır Dışişleri Bakanlığı'na yakın kaynaklar ve Masravi isimli internet sitesinin iddiasına göre Türkiye'den insani yardım amacıyla Gazze'ye giden eski AK Parti milletvekilleri Süleyman Gündüz ile Muhammet Polat'ın yanı sıra Yeryüzü Doktorları, İsra Derneği, Cansuyu ve diğer insani yardım kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ve doktorlarının da aralarında bulunduğu 30 kişilik heyet, Mısır'a hakaret ettikleri gerekçesiyle istenmeyen yabancı ilan edilmişler, bu sebeple Gazze'ye geçişlerine izin verilmemişti.

Bölgeden ayrılmamakta ısrar eden Türk heyeti zor şartlarda Refah'ta kaldı, en temel ihtiyaçlarının bile karşılanmasına izin verilmedi. Türk heyeti soğuk hava şartlarına rağmen geceyi burada geçirdi. Mısırlı yetkililerin, bölgeyi terk etmesini istediği Türk heyetinin gıda ve su ihtiyacını karşılamalarına da izin vermediği öğrenildi.

Tüm olumsuz şartlara rağmen Gazze'ye giriş yapana kadar bölgede bekleyişlerini sürdüren Türk heyetinin sonunda sınırdan geçmesine izin verildi. Timetürk'e açıklama yapan Yeryüzü Doktorları Türkiye YK Başkanı Prof.Dr.M.İhsan Karaman, "9 sağlıkçıdan oluşan ve 10 gün süreyle Gazze hastanelerinde ameliyat yapmak, Gazze sağlık alt yapısını restore etmek için gerekli fizibilite çalışmalarını gerçekleştirmek, Gazzeli kahramanlara "anayurt"un selamını ve sevgisini iletmek amacıyla yola çıkan Yeryüzü Doktorları tıbbi yardım ekibi, Refah sınır kapısında 3 gün süren talihsiz bir bekleyişten sonra bu akşam Gazze topraklarına ayak bastı ve Filistin Sağlık Bakanı Dr.Basim Naim'le görüşerek işe başlamak için Gazze City'ye doğru yola çıktı." diye konuştu.

Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)