AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 01-27-2009, 10:16   #1
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Standart ‘Yargıya baskı arıyorsa brifinglere baksın'
Yargıtay eski Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Antalya'da yaptığı konuşmada, Köşk'te yapılan ve yasama, yürütme ve yargı mensuplarının katıldığı zirve ile ilgili “Bu, dolaylı olarak yargının egemenliğine yapılmış bir saldırıdır” derken, aynı Kanadoğlu'nun TSK'nın 28 Şubat'ta yargı mensuplarına yönelik düzenlediği brifinglerde ön saflarda olması sert tepkilere neden oldu. Yargıtay eski Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Antalya'da yaptığı konuşmada, Köşk'te yapılan ve yasama, yürütme ve yargı mensuplarının katıldığı zirve ile ilgili “Bu, dolaylı olarak yargının egemenliğine yapılmış bir saldırıdır” derken, aynı Kanadoğlu'nun TSK'nın 28 Şubat'ta yargı mensuplarına yönelik düzenlediği brifinglerde ön saflarda olmasını değerlendiren Hukukçular Derneği Başkanı Kamil Uğur Yaralı, Kanadoğlu'nun yanlış yolda olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanının, gücünü Anayasa'dan alan ve birleştirici görevi olduğuna dikkat çeken Kamil Uğur Yaralı, “Cumhurbaşkanı'nın erkler zirvesi faydalı ve gereklidir. Kurumlar arası uyum açısından uygun ve tekrarının yapılması gerektiği kanaatindeyim. Sabih Kanadoğlu kargaşadan medet mi umuyor acaba? Yargıya baskı arıyorsa kendisinin katıldığı ortaya çıkan 28 Şubat dönemindeki brifinglere baksın” dedi.

Yaralı, şunları söyledi: “Türkiye'de aralarında Sabih Kanadoğlu'nun da olduğu insanlar Türkiye'yi kaosa sokmaya çalışıyorlar. Yargı yargı olmaktan çıksın, yürütme yürütme olmaktan çıksın, yasama yasama olmaktan çıksın istiyorlar. Sabih beyi yanlış yolda görüyorum. Geçmişi ile şimdiki sözleri arasında derin çelişkiler görüyorum. Sabih bey Türkiye'deki kurumlar arasında gerginlik yaşanmasından, çatışmalardan medet mi ummaktadır?”

Yaralı, 28 Şubat dönemindeki Genelkurmay brifinglerinin hiçbir kanun ve anayasada yeri olmadığını, bu toplantıların amacının yargıyı baskı altına almak olduğunun aşikar olduğunu ve yargıya etki aranıyorsa en somut örneğinin bu brifingler olduğunu kaydetti.

Yargıtay eski Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, geçtiğimiz Cumartesi gecesi Antalya'da yaptığı konuşmada, Köşk'te yapılan ve yasama, yürütme ve yargı mensuplarının katıldığı zirve ile ilgili “Yargı hiçbir şekilde yetkili, görevli, sorumlu olmadığı bir zeminde yürütme ve yasamayla beraber memleketin sorunlarını konuşma durumunda değildir. Bu, dolaylı olarak yargının egemenliğine yapılmış bir saldırıdır” demişti. Vakit ise, Kanadoğlu'nun TSK'nın 28 Şubat'ta düzenlediği brifinglerde en ön saflarda olduğunu fotoğraflarla belgelemişti. Bu haberimiz büyük ses getirirken birçok internet sitesinde manşetlere taşındığı gibi, en çok okunan haberler sıralamasında da başı çekti.

vakit

 

Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi