![]() |
#1 |
![]() Ege'de 2006 yılında bir Türk F-16 savaş uçağı ile bir Yunan F-16'sının çarpıştığı kazada, Türk uçağını kullanan pilot hapis cezasına çarptırıldı.
Ege'de 2006 yılında bir Türk F-16 savaş uçağı ile bir Yunan F-16'sının çarpıştığı kazada, Türk uçağını kullanan pilot Üsteğmen Halil İbrahim Özdemir, Atina Ceza Mahkemesi tarafından gıyabında 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Özdemir, Yunanlı avukatlar Nikos Lois ve Maria Lazaru tarafından dikkatsizlik sonucu, yüzbaşı Kostas İliakis'in (37) ölümüne yol açmak suçlamasıyla görülen davada suçlu bulundu. Savcı tarafından, "Yunan uçağının düşmesinde tek nedenin Türk pilotun, uluslararası kuralları çiğneyen dikkatsiz davranışları olduğu" iddia edilen davada, Mahkeme, Özdemir'in temyiz başvurusunda bulunabileceği kararını aldı. Türk ile Yunan savaş uçakları, 23 Mayıs 2006 tarihinde Kerpe (Karpathos) adasının güneyinde çarpışmışlardı. Uçağının otomatik fırlatma sistemini kullanan Özdemir kurtulmuş, İliakis ise yaşamını yitirmişti. haber7
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() haberlerde hep yunanlıların havasahamızı ihlal ettiğini duyarız. demek ki bazen biz de onların havasahasını ihlal ediyormuşuz. kaza yunan adasında olmuş. ne işi var pilotumuzun orda? 4 yıl bence az bile. aynı durum ülkemizin herhangi bir kıyısında olsa ve yunan pilotu yargılasak ağır ceza verirdik, 4 yıl ceza verseydik türkiye ayaklanırdı: 'bir canın kıymeti bu kadar mı?' demez miydik?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Evet 2006 da böyle bir olay yaşadık...Askerimiz kendi teslim olmadı yalnız,teslim edildi heralde....yazık...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
Bakıyorum yunan ağzıyla konuşuyorsun . Bir akrabalığın mı vardı kardeş. Varsa söyle de ona göre konuşalım. Başsağlığına filan geliriz belki. Türk pilotun suçlu olduğu dişüncesi sizde hemen kabül görmüş nedense. Türk pilotun hatalı olduğunu iddia eden kim? Yunan avukatlar. Bizim kendi pilotumuzun hatası diyecek değiller ya elbette hatayı bizde bulacaklar. Anlamadığım ne diye hemen yunan tarafını savunmaya geçtiğiniz. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
Suçlu Türk askeri suçu varsa kendi gider teslim olur,bizim askerimiz teslim edildi....Sen gelmiş bana ölmüş gitmiş yunanlıyı savunuyorsun...Bizim asker nasıl kurtulmuş sorarım sana...? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Askerin teslim edildiğini nerede çıkarıyorsunuz... Gıyabında 4 yıl ceza verilmiş.
Biraz daha obejektif bakalım. Aynı şeyi bir Yunanın yaptığını bizim bir adamızın üzerinde dolaştığını düşünelim. Hiç adaleti umursamayarak, kendine yontan kof zihniyetten insanlığa hiçbir fayda gelmez. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
Teslim edildiğini göremeyecek kadar zayıf gözde değilim heralde...Biraz daha araştırma yaparsanız teslim edildiğini göreceksiniz....Sorumu tekrar iletiyorum bizim askerimiz nasıl kurtulmuş ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Bizim askerimizin nasıl kurtulduğunu bilmiyorum bu olaydan da yeni haberim oldu.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Alıntı:
Biz böyleyiz kardeşim adaleti kendimize yontarız. Aynı şeyi bir yunan yapsa idam cezası verirdim. Ben adaleti umursamıyorum peki ya sen . Bizim pilotu dinledinmi de hemen peşin peşin suçluyorsun. Ordamıydın olay anında. Yunan makamlarının verdiği karar senin için yeterli mi. Sanki akrabalıkları var arkadaş yav. Ne diye savunuyorsun ki elim yunanını. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|