AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 01-28-2009, 00:36   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Erdoğan ve partilileri kahkahaya boğan anı!
R harflerini söylemekte zorlanan AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Şahin, bu durumun kendisinin hitabet gücüne etkisini de başından geçen bir olayla anlattı.


Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Siyaset Kürsüsünde Ben de Varım' adlı hitabet yarışması ödül törenine katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Şahin, Roma tarihinde Sezar ve Brütüs arasındaki sözlere atıfta bulunarak, "Hitabet çok önemli ama siyasetçiler şuna dikkat etmeli. Brütüs 1 yıl sonra intihar etmek zorunda kalmıştır. Biz de ne aldanan ne aldatan olacağız. Özümüzle sözümüzle delikanlı siyasetçi olacağız. Samimi ve dürüst olacağız. Başbakanımı örnek gösteriyorum" dedi. Şahin, konuşmasında hitabet gücüne örnek olarak Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un fethi sırasında dile getirdiği 'Ya ben İstanbul'u alırım, ya İstanbul beni alır' sözü ile Atatürk'ün Çanakkale Savaşı'ndaki 'Ya İstiklal ya ölüm' sözünü de hatırlattı.

R harflerini söylemekte zorlanan Şahin, bu durumun kendisinin hitabet gücüne etkisini de başından geçen bir olayla anlattı. Şahin, 'r' harfini söyleyememesi nedeniyle Başbakan Erdoğan ile arasında geçen ilginç diyaloğu şöyle anlattı:
"Benim gibi 28 harfi kullanarak hitabet yapmak zorunda kalanlar var. Nasıl iş kazası yaşadığımı anlatmak istiyorum. Yıllardan 2001. AK Parti'yi Gaziantep'te eşim, ben ve bir mühendis arkadaşımızla birlikte kurduk. İl binasının açılışı için sayın genel başkanımız Gaziantep'e gelecekti. Biz sayın genel başkanımızı il binasının açılışı için havaalanından alıp, otobüse bindirdik. Sayın Başbakan elindeki notlara baktıktan sonra 'Fatma Hanım buralarda turizm alanları nereler?' diye sordu.
Bunun üzerine 'Rumkale var efendim' dedim. Sayın genel başkanım notlara Yumkale diye yazıyordu. Ben Rumkale diyorum, Başbakanımız Yumkale yazıyor, ben Rumkale diyorum, Başbakanımız yine Yumkale yazıyor. Efendim dedim Rize'nin r'si. 'Peki başka neresi var?' diye sordu.
'Efendim bir de Yesenek var' dedim. Başbakan bu kez Resenek yazdı. Ben de bunun üzerine 'Sayın Başbakanım bu kez gerçek 'r' dedim". Şahin'in bu konuşması tüm davetlilerin kahkahalara boğdu.
79 ilde toplam 818 kadın yarışmacı, AK Parti'nin düzenlediği hitabet yarışmasında siyaset kürsüsüne çıktı. İlk üçe girenler ödüllerini Başbakan Erdoğan'ın elinden aldı. Törende Başbakan Erdoğan için hazırlanan bir film gösterildi. Sinevizyon gösterisinde Erdoğan'ın lise, askerlik ve siyasete ilk başladığı yıllardaki fotoğrafları yer aldı. Erdoğan, yarışmanın jüri üyeleri arasında bulunan Kenan Işık, Defne Samyeli, Osman Sınav'a da katılım sertifikası verdi.
İHA

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım