01-29-2009, 19:06 | #1 |
Farklı Düşünmek Demek..!Birbirimize Pusu Kurmak Mı Demek..?
Türk milletine has ve öz kangeren haline dönüşmüş,veyahut birileri kendi çıkarları doğrultusunda aleyhte kulanmak için sübvanse ettikleri önemli bir konu hakında herkesin düşünmesini düşündüğüm bir düşünceyi paylaşmak istiyorum.
Değerli kardeşlerim konumuz;Farklı düşünce mensuplarının sadece kendi rayları içinde yol almak istemeleri,bu rayların dışına çıkınca devrilme korkusu yaşanılan büyük tahamülsüzlüklere değinmek istiyorum.İnsanoğlu akli baliğ olduktan sonra çeşitli evreler çevresinde gezinmeye başlar.Özelikle Türkiye'de kavram kargaşasının yoğun olduğu,Muhaliflik kavramının tamamıyla ters işlediği bir ortamda bulunduğu vakit bu evrelerin gözle görülmesi dahada kolay olmaktadır.Kişiler her zaman ortak akılda buluşmak zorunda değiller,aynı fikir ve düşünceleri birbirlerine empoze etmeye çalışmamalıdırlar,ve bunları yapamadıklarından dolayıda fiziksel veyahut söylemsel şidette başvurmak zorunda hiç değiller..!İnsan olmanın verdiği imkanları kulanmak burada aslolandır.Nedir bunlar?şefkat,merhamet ve sevgi duygularının ön plana çıktığı safi yönler diye nitelendirdiğimiz kavramlardır.Yani eylem ve söylemlerinizin işlmediği bir noktadan sonra bu kavramlarla mücadele etmeyi başarırsanız,yanlışı görmeniz kaçınılmaz olur sizin için..!Özelikle benim bir türlü anlam veremediğim,daha doğrusu anlam veripte başkalarının anlamadığını anlamak ızdırap verici..Neden bahsediyorum?Türkiye'deki muhalefet anlayışının çöküşünden,ve anlamsızlığından..!Ey müslümanlar birbirlerinizin düşüncelerini ve görüşlerini neden çukur bir zeminde oluşturmaya çalışıyorsunuz?Neden doğruluk ekseninde buluşmayı denemeyipte,sırf laf olsun diye birbirinize muhalefet ediyorsunuz?Hakkaniyet duygularından uzak,çıkar amaçlı yapılan muhalefetin yararları vardır,demek kadar büyük bir çöküş olabilir mi?Ben belli bir görüşü savunabilirim,destekleyebilirm;ama kendimi o görüşe satamam.Çünkü insanların ortaya çıkardıklarına ebediyen emanetlik,ve güvenirlik yapılmaz..!İşte treninizin raydan çıktığı bu andan itibaren neden devrilmeyi göze alıyorsunuz?Kişinin karakteri doğruluk ilkesi ekseninde hareket etmeyi başarandır,değil ki menfi çıkarlar ekseninde esir olandır..! Özetle tam olarak kalbimden geçenleri dile getirmeyip,sizleri yazıya boğsamda..Demek istediğim çok basit,Mevlana'nın sevgi,saygı,hoşgörü felsefesi aslında bunun en güzel örneğidir.Sabahlara kadar aynı sözleri tekrarlayıp durabilirsiniz,birbirinizide yiyip bitirebilirsiniz,lakin aynı duyguları taşımadıktan sonra asla anlaşamazsınız..!O yüzden dünya fani,aldanma boşuna,bugün varsın yarın fanisin,veremezsin Ahirette kırdığın kalplerin hesabını..!?İşte böyle sevgili arkadaşlar;çeşitli görüşlere sahip olmak demek,birbirimizi karalamak,kötülemek,yiyip bitirmek,daha doğrusu birbirmize pusu kurmak dğildir..!Şerefli muhalefet demek doğrular deryasında,doğrularla daha doğruyu bulmak için çatışmaktır,değil ki yanlışlar deryasında doğrularla savaşmaktır..!
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
01-29-2009, 21:40 | #2 |
farkli dusunmek insanligin dogasinda vardir.
herkes ayni dusuncede zaten olamaz. buradan soyleye biliriz ki madem bu insan oglunun dogasinda vardir gelin turkiye olarak muslumanlar olarak farkli goruslerde butunleselim bu butunlesme ancak ve ancak goruslere saygi ile olur. tesekuderim |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|