AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 01-31-2009, 10:42   #1
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Standart Osmanlı ruhu döndü
Başbakan Erdoğan'ın 'Davos resti' her kesimden tam not aldı. Sanatçılar, yazarlar, gazeteciler ve tarihçiler Erdoğan'ın tarihi çıkışını Yeni Şafak'a yorumladı:

Tarihçi Yılmaz Öztuna: Osmanlı'da padişahlar hiçbir zaman böyle bir tavır karşısında alttan almamıştır. Başbakan orada bir diplomat olarak değil, devlet adamı olarak bulunuyor. Devlet adamları, Başbakanlar bizim tarihimizde hiçbir zaman böyle durumlara göz yummazlar. 1878'de vezirliğe getirilen Ahmet Vefik Efendi, 'Osmanlı İmparatorluğu çöküyor çatırtılarını işitiyorum!' diyen 3. Napolyon'a 'Bizim memleketimiz buraya uzaktır işittiğiniz çatırtılar Fransa'ya ait olsa gerek' cevabını vermişti.
Delikanlı bir çıkış

Gazeteci Cüneyt Özdemir: Başbakan'ın 'Davos resti' uluslararası delikanlı çıkışı. Türkiye Başbakan'ı olarak girdiği Davos'tan dünyanın konuştuğu bir lider olarak çıktı. Artık olumlu, olumsuz neden olduğunu değil, nasıl olduğunu konuşmak önemli. Pek çok olumlu tepkiler geliyor. Özellikle de halktan
olumlu tepkiler aldığı kesin.

Gazeteci Yavuz Donat: Şu anda Diyarbakır'dayım. Halk Başbakan Erdoğan'ın tepkisini yerinde buluyor. Ben de Diyarbakırlılar gibi düşünüyorum.
Gazeteci İlker Sarıer: Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı uluslararası hiçbir platformda, kötü muameleye tabii tutulamaz.
İçimin yağları eridi, iyi oldu
Tiyatrocu ve sunucu Behzat Uygur: Başbakan'a yapılan haksızlığı görünce üzüldüm. O anda aynı tavrı göstermesini bekliyordum. Ve Başbakan ağızlarının payını verince oh be dedim. Resmen içimin yağları eridi. Halkın sesi oldu.
Sanatçı Serap Aksoy Gürkan: Başbakan'ın tavrını kesinlikle doğru ve haklı buldum. Tepkisi çok doğaldı. Haksız bir yaklaşım vardı Davos'ta. Başbakan Erdoğan Türkiye'yi temsil ediyordu. Başbakan'a karşı böyle bir davranış çifte standarttı.
Erdoğan haklı

Hülya Koçyiğit: Toplantıyı yöneten kişi eşit konuşma hakkı tanımadı. Dolayısıyla başbakanımızın bir reaksiyonu oldu. Genel kanı olarak haksızlığa uğradığını düşünüyorum. Tepkisinde haklıydı.
Mustafa Erdoğan: Ben sayın başbakanımla gurur duydum. Koyduğu tavır yerinde ve isabetliydi. Orada sadece başbakana değil Türkiye'ye saygısızlık yapılıyordu. Kendisinden beklenen tavırda buydu, gurur duydum.

TÜRKİYE BÜYÜK ABİ
Tarihçi Aytunç Altındal: Türkiye Ortadoğu'da en güçlü ülke durumuna gelmiştir. Başbakan Davos'ta Filistin'i devlet olarak kabul ettirirse dünya çapında bir başarı göstermiş olur. Ortadoğu'nun büyük ağabeyi Türkiye olur.

Gerekeni yapmıştır
Psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli: Meslek adamı ve bir profesyonel olarak Başbakan'ın tavrını doğrulamam etik değil. Ama Türkiye devletinin bir vatandaşı Arif Verimli olarak şunu söyleyebilirim ki 'Başbakan gerekeni yapmıştır.

ERDOĞAN OYUNU BOZDU
Gazeteci Cengiz Ayvaz:
Davosta kurmuşlar bir tezgah istedikleri şeyleri anlatmaya çalışıyorlar. Başbakan Tayyip Erdoğan oturumu terk ederek oyunu bozdu, çok iyi yaptı.
Sanatçı Bulut Aras: Sanatçı olmanın dışında bir Türk vatandaşı olarak başbakanımın oradaki tavrından gurur duydum. Başbakan şerefli bir şekilde milleti temsil etti.

TARİHİ TOKAT sokakta yankılandı
Türkiye dün Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki tarihi çıkışkını konuştu. Bir çok ilde cuma namazı çıkışında vatandaşlar, Erdoğan'a destek sloganları atarken İsrail'i lanetledi. Erdoğan'ın cuma namazını kıldığı Kasımpaşa'daki Büyük Piyale Paşa Camisi'nde de vatandaşlar, “Hoş geldin kimsesizlerin kimsesi” yazılı pankart açtı. Bazı vatandaşlar da bayraklarla Erdoğan'ı pencerelerde selamladı.


yeni şafak

 

Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım