AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 02-01-2009, 00:05   #1
Kullanıcı Adı
ALPEREN4425
Standart 'Şiddetle Kınıyoruz'
'Şiddetle Kınıyoruz'



Kent Müzesi yapılmak istenen 71 yıllık belediye binasını, gece yarısı yıkmaya kalkışan, tüm girişimlere rağmen Cumartesi sabaha karşı yıktıran Belediye Başkanı Cemal Akın'ın bu kararı tepki gördü.

Binanın müze olarak kullanılmak üzere tescil değerlendirmesinin yapılması için hafta içerisinde Sivas Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na başvuran, bu arada belediye başkanının bu binayı yıktırabileceği düşüncesiyle de, bu konudaki incelemeler tamamlanana kadar engel olunması için de Valiliğe ayrı bir dilekçe veren Mimarlar Odası'nın konuyu görüşmek üzere toplandığı belirtilirken, ilk tepki Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Bahadır Altaş'tan geldi.

Altaş, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"30.Ocak.2009 Cuma günü gecesinde Yeni bina yapıldı gerekçesi ile Malatya Belediyesinin eski binasının oldu bittiye getirilerek yıkılması işlemine başlatılmasına üzüntü ile şahit olduk.

Cumhuriyetimizin ilk yıllarından itibaren Malatya’mıza hizmet veren ve Malatya için önemli bir çok kararın alındığı ve Bu ülkeye hizmet veren bir çok devlet adamını konuk eden bu hizmet binasının yıkılması için vurulan her kazma Malatya’nın tarihini yok etmekten başka bir şey ifade etmemektedir.

Hiç kimse unutmamalıdır ki insanlar ve toplumlar ancak ve ancak geçmişten geleceğe taşıdıkları tarihi ve kültürel değerleri ile anılırlar. Yıkıp yok ettikleri değerleri ile değil.

Yüz yıllık bir şehir geçmişi olan bugünkü Malatya’mızı geçmişten geleceğe taşıyan bu tür yapıları yıkma kararını verenleri ve uygulayanları esefle ve şiddetle kınıyoruz."


ÇEKÜL Vakfı Malatya Temsilcisi Bekir Sözen ise, binanın yıkılmasına tepki göstererek, binanın Cumhuriyet döneminin ilk binalarından olduğunu belirterek, buranın Kent Müzesi yapılması istediklerini söyledi.

 

ALPEREN4425 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-01-2009, 00:11   #2
Kullanıcı Adı
ALPEREN4425
Standart
Yenisinin yapılmasına , tepeden bakılsığında üç hilal şeklinde olduğu için bir ton engel çıkarıp ,eskisini de oldu bittiye getirerek yıkan sayın Cemal Akın'ı kınıyoruz. Bu yaptığı gider ayak Malatya'lıya ve Malatya'ya zulümdür. Malatya da bir simge haline gelen eski belediye binası Malatya için bir değerdi. Malatya da bugüne kadar çok yanlış işler yapıldı ama beni böylesine hüzünlendiren ve üzen bir olayı ilk defa yaşıyorum. Malatya halkı bunun hesabını seçimlerde soracaktır.
ALPEREN4425 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-01-2009, 00:13   #3
Kullanıcı Adı
ALPEREN4425
Standart
Giderayak Yıktılar!



Görev süresinin bitmesine 2 ay kalan Belediye Başkanı Cemal Akın'ın son icraatı, "Kent Müzesi"ne dönüştürülmesi istenen 71 yıllık belediye binasını gece yıkmaya kalkışmak oldu. Hiç kimsenin hatta bazı belediye yetkililerinin bile bilgi sahibi olmadığı "korsan" yıkım girişimi, AKP Milletvekili Öznur Çalık'ın ve Vali Halil İbrahim Daşöz'ün girişimleriyle dün gece itibariyle durduruldu.

Ancak, Belediye Başkanı Cemal Akın'ın talimatı ile gece saat 05.00'de 2 ayrı iş makinesi çalıştırılarak yıkım gerçekleşti...

Ekipler, tuğla ile yapılmış olan eski binayı, kısa bir sürede kullanılmaz hale getirdi. Zamanlamadan dolayı, sokakta kimsenin olmaması sebebiyle yıkıma tepki gösterilmedi.

GİDERAYAK!..
Belediye Başkanı Cemal Akın'ın, "giderayak" daha tam olarak büro malzemeleri bile taşınmamış olan binayı yıkma girişimi, "oldubittiye getirme" olarak nitelendirildi. Bazı pencereleri de sökülen binadan bir yandan malzeme taşınırken, bir yandan iş makinelerinin yıkıma girişmesinin son anda engellenmesi çabaları çevrede toplanan vatandaşlarca da merakla izlendi.

Akın'dan sonra gelecek belediye başkanının durumu değerlendirmesinin daha doğru olacağı belirtilirken, mevcut belediye başkanının bu kararı gelecek başkana bırakmayıp, bir gece operasyonuyla gelecek başkanlara belki de çok tartışılacak, daha önce üzerinde konuşulmamış bir konuyu "acil sorun haline dönüştürme" çabaları tepkiye yolaçtı.

GEREKÇE BİR SÖYLENTİ..
Belediye Başkanı Akın'ın, belediye binasını "alelacele" yıkma girişiminin gerisinde, bazı söylentilerin yattığı, Akın'ın da kendisinin adaylığını engelleyen siyasilerle ilgili bu söylentiye dayanarak, onlarla hesaplaşma adına binayı yıkmaya kalkıştığı konuşuluyor.
ALPEREN4425 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım