AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dini Konular Dinimiz hakkında öğrenmek ve paylaşmak istediğiniz herşey.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 02-01-2009, 23:05   #1
Kullanıcı Adı
Beritan
Standart İSLAMSIZ SAADET OLMAZ!
1 - İSLAMSIZ SAADET OLMAZ!

Maide Suresi 3. ayet: Bugün kâfirler, sizin dininizi yok etmekten ümitsizliğedüşmüşlerdir.
Artık onlardan korkmayın, benden korkun.Bugün sizin dininizi kemale erdirdim, sizin üzerinize nimetimi tamamladım.Size din olarak İslâmı seçtim ve ondan razıyım…
Bakara Suresi 208 - 209.ayet: Ey iman edenler! hep birden İslam’a girin sakın şeytanın peşinden gitmeyin. Çünkü, o apaçık düşmanınızdır. Size (Kur’an ve sünnet gibi) deliller geldikten sonra, eğer (İslam’ dan) saparsanız şunu iyi bilinki Allah Aziz’ dir, Hakim’ dir.
Al-İmran Suresi 85. ayet : Kim, İslâm'dan başka bir din ararsa bilsin ki kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, ahirette de zarar edenlerden olacaktır.
Al-İmran Suresi 19. ayet: Doğrusu Allah katında tek din, İslâm'dır; o kitap verilenler, kendilerine ilim geldikten sonradır ki kıskançlık yüzünden ayrılığa düştüler. Allah'ın âyetlerini inkâr edenler iyi bilsinler ki, Allah hesabı çok çabuk görendir.
Bakara Suresi 132. ayet: Bu dini İbrahim, kendi oğullarına vasiyyet etti, Yakub da öyle yaptı: "Ey oğullarım! Muhakkak ki, bu dini size Allah seçti, başka dinlerden uzak durun, yalnızca müslüman olarak can verin!" dedi.

2 - ŞUURLU MÜSLÜMAN OLMALIYIZ!
Hud Suresi 117. ayet:Senin Rabbin, halkı ıslah edici olduğu halde, o memleketleri haksız yere helak edecek değildir.
Taha Suresi 75. ayet: Kim de ona bir mümin olarak salih ameller işlemiş olduğu halde varırsa, işte onlara en yüksek dereceler vardır.
Enbiya Suresi 94. ayet: İman etmiş olarak salih amel işleyenin emeği asla inkâr edilmeyecektir. Biz şüphesiz onu yazmaktayız.
Ankebut Suresi 7. ayet: İman edip ıslah edenlerin kötülüklerini elbette örteriz ve onlara, yaptıklarının daha güzeli ile karşılık veririz.
Ankebut Suresi 58. ayet : İman edip salih amel işleyenleri, muhakkak ki onları, altlarından ırmaklar akan ve içinde ebedî kalacakları cennet köşklerine yerleştireceğiz. (Böyle iyi) işler yapanların mükâfatı ne güzeldir!
Beyyine Suresi 7. ayet: İnanan ve salih amel işleyenler de insanların en hayırlılarıdır.

3 - CİHAD ETMELİYİZ!
Al-İmran Suresi 142. ayet: Yoksa Allah içinizden cihad edenleri belli etmeden, sabredenleri ortaya çıkarmadan cennete giriceğinizi mi sandınız?
Tevbe Suresi 19. ayet: Siz hacılara su dağıtma ve Mescidi Haram'ı imar etme işiyle Allah'a ve ahiret gününe iman edip, Allah yolunda cihad edenlerin yaptığı işi bir mi tutuyorsunuz? Bunlar Allah katında eşit olamazlar. Allah zalimler topluluğuna hidayet ihsan etmez.
Nahl Suresi 110. ayet: Sonra şüphesiz Rabbin, eziyet edildikten sonra hicret eden, sonra cihad eden ve sabreden kimselerin yardımcısıdır. Bunlardan sonra Rabbin elbette çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir.
Hac Suresi 41. ayet: Onlar (o müminlerdir) ki, eğer kendilerini yeryüzünde iktidar mevkiine getirirsek namazı kılarlar, zekatı verirler, iyiliği emrederler ve fenalığı yasak ederler. Bütün işlerin sonu sırf Allah'a âittir.
Tevbe Suresi 24.ayet: De ki: Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, hısım akrabanız kazandığınız mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız meskenler size Allah’ tan, resulünden ve Allah yolunda Cihad etmekten daha sevgili ise artık Allah’ın emri gelinceye kadar bekleyin. Allah fasıklar topluluğunu hidayete erdirmez.

 

Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-01-2009, 23:37   #2
Kullanıcı Adı
Feride
Standart
tabiki mutlaka islamsız saadeti düşünmek mümkün mü. paylaşım için teşekkürler..
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta