AK Gençliğin Buluşma Noktası
Diğer Partiler Diğer Partiler ile ilgili propaganda ve reklam dışındaki bütün paylaşımlarımızı burada yapıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 02-02-2009, 19:00   #1
Kullanıcı Adı
HAKK DAVA
Exclamation REFAH-YOL Hükümeti Sırasında Başörtüsü Yasağı Konusunda Adım Attı mı? (BELGE)
REFAH-YOL Hükümeti Sırasında Başörtüsü Yasağı Konusunda Adım Attı mı?


Anayasa'nın 174. Maddesinde devrim kanunları arasında yer alan 3 Aralık 1934 tarih ve 2596 sayılı "Bazı Kisvelerin Giyilmeyeceğine Dair Kanunun" maddeleri içinde, hanım devlet memurlarının başörtüsü ile görev yapamayacağına dair herhangi bir yasak yoktur. Halböyle iken, çeşitli üniversitelerden mezun olmuş birçok hanım kızımız, kamu hizmetlerinde, doktor, mühendis ve öğretmen olarak çalışmak istiyor ve fakat yönetimdekilerin, kanuna değil, bu konuda yıllar önce çıkarılmış kanuni mesnetten yoksun bir yönetmeliğe dayanan uygulamalar yüzünden buna imkan bulunamıyordu.

Serbest meslekler arasında yer alan avukatlık hizmeti için bile, Türkiye Barolar Birliği tarafından başörtüsü yasağı getirilmiş ve bu konuda alınan yasaklama kararı, avukatların, değil mahkemelerde, icra ve tapu dairelerinde bile başörtülü olarak iş takip edemeyecekleri, SHP'li Adalet Bakanları tarafın*dan bir genelge ile kendilerine duyurulmuştu.

Bu hususta hukuka aykırı olarak konulan yasak, benim Adalet Bakanlığım sırasında çıkardığım bir genelge ile ortadan kaldırılmıştı. Ancak diğer kamu görevlileri için DYP'li bakanların muhalefeti yüzünden ilerleme kaydedilmemişti.

İşte Refah - Yol hükümeti olarak biz, bu problemi ortadan kaldırmayı hükümet programına yazmadık ama şifahi olarak bu konuda bazı hakların tanınmasını aramızda kararlaştırdık.

Aslında uyum komitesi, bu konuyu 1996 Ağustos Ayı içinde görüşmeye başladı. Mutabakat tamamdı. Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılacak bir Kararname ve ilgili yönetmeliklerde yapılacak değişikliklerle bütün konular çözüme kavuşturulacaktı.

Başbakan Erbakan, Başbakanlık Müsteşarına gereken talimatı verdi. Kararname metni hazırlandı ve 18.09.1996 tarihinde imzaya açıldı.

Kararname, İnsan Haklarından sorumlu Devlet Bakanımız Lütfü Esengün, başta olmak üzere bütün Refah Partili Bakanlar tarafından 01 Şubat 1997 tarihinde imzalandı.


İmza sırası DYP'li bakanlara gelince, Sincan'daki Kudüs gecesi olayları patlak verdi ve iş orada tıkandı. Zira Tansu Hanım imza konusunda kendilerine "Durun!" demiş ve izin vermemişti.

 

HAKK DAVA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-02-2009, 19:01   #2
Kullanıcı Adı
HAKK DAVA
Standart
Konu tamamen bilgilendirme amaçlıdır... Siyasi değerlendirme yapmayınız... Yapılan siyasi yorumları YÖNETİCİ Kardeşlerin silmesini rica ediyorum...

Selametle...
HAKK DAVA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
erbakan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta