AK Gençliğin Buluşma Noktası
İlk ve Orta Öğretim (AK Parti Forum) İlk ve Orta Öğretim ile ilgili herşeyi burada paylaşıyoruz.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-02-2007, 21:38   #1
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Standart Başarısız Öğrenci Öğretmeni de Yakacak
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), mesleki eğitimde dersi iyi işleyemeyen ve öğrencilerini işgücü piyasasına uygun yetiştiremeyen öğretmenleri geri hizmete çekmeye yönelik çalışma başlattı.

Buna göre, Mesleki Yeterlilik Kurumu'nca (MYK) yapılacak beceri ve bilgi ölçme sınavında başarısız olan öğrencilerin öğretmenleri hizmet içi eğitim kurslarına gidecek.


AB'ye uyum kapsamında oluşturulan MYK tarafından 2008 - 2009 öğretim yılında tüm meslek lisesi öğrencilerine yönelik sınav yapılacak. Milliyet gazetesi'nin haberine göre, başarılı olan öğrencilere teknisyenlik unvanını içeren, "4. derece mesleki yeterlilik sertifikası" verilecek.

Bir sınıftaki öğrencilerin yüzde 50'si sertifika alırsa öğretmen başarılı sayılacak. Başarı oranı yüzde 50'nin altına düşerse öğretmen, okul yönetimince uyarılacak ve "hizmet içi eğitim kurslarına" yönlendirilecek.

Derse giremeyecek

Öğretmen, hizmet içi eğitim kursu boyunca öğrencilerle bir araya gelemeyecek ve derslere giremeyecek. AB'de de geçerliliği bulunan sertifika sistemi 8 dereceli olacak. Öğrenciler, 4. dereceyi meslek lisesi eğitiminin ardından girdikleri sınavda başarılı olurlarsa elde edecek. Öğrencilerin, 5. derece için meslek yüksekokuluna, 6. derece için ise 4 yıllık lisans programına gitmeleri gerekecek.

Sertifika sisteminde ilerlemek isteyen öğrencilerin 7. derece için yüksek lisans ve 8. derece için de doktora yapmaları istenecek.

 

selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-04-2009, 11:00   #2
Kullanıcı Adı
€bru
Standart
Mesela diyelim ki herhangi biriyle karşılaştınız size bir soru sorduğunda bilemediyseniz senin İlkokul öğretmenin kim diye bir soru sorarak resmen öğretmenleri kötülüyorlar..
€bru isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım