AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.

Stil
Seçenekler

Alt 01-31-2009, 14:51   #1
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart Meğer Yurtseven Kardeş değilmiş!
Şarkıcı İsmail YK'nın 'tamamen duygusal' bir kararla Türk vatandaşlığını bıraktığı ortaya çıktı!

Sivaslı bir ailenin çocuğu olarak Almanya'da doğup büyüyen İsmail Yurtseven, ilk önce kardeşleriyle 'Yurtseven Kardeşler' grubunu kurdu ve şöhreti yakaladı. Sonra grubun adını da alıp 'İsmail YK' oldu ve yoluna yalnız devam etti. 'Şapur Şupur Ye Beni', 'Bas Gaza' gibi şarkıları dillerden düşmedi. İsmail YK, 2006'daki 'Bombabomba.com' albümüyle, Türkiye'de 'yılın en çok satan albümü' ödülünü aldı. Ayrıca, 'dijital ortamda en çok dinlenen şarkıcı' unvanını elde etti. Çifte vatandaşlığı olan şarkıcı, aynı yıl ilginç bir tercih de yaptı; Türk vatandaşlığından çıktı! Böylece sorumluluklardan muaf oldu, yani vergiden kurtuldu. Artık Türkiye'ye Alman pasaportuyla, turist olarak giriyor.

SABAH

ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-31-2009, 15:05   #2
Kullanıcı Adı
çilik
vıyyyy bu ne şimdi doğru mu acaba gerçekten
çilik isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-31-2009, 15:09   #3
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Evet malesef doğru.Türk halkı olarak dillerimizden eksik etmediğimiz şarkıların sahibini iyi tanıyalım.Bunların ülke ve millet sevgisi paradan ibarettir..!
Alt 01-31-2009, 15:12   #4
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Oldum olası sevmem bu adamı.. Yurtsever olsa kimliğini terk etmezdi adi adam işte.. Bunu dinleyenlerin yerinde olsam protesto ederim..
Alt 01-31-2009, 17:22   #5
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart İsmail YK'dan Açıklama Var
İşte o açıklama!...

"İsmail YK 5 Temmuz 1978 tarihinde Almanya’da doğmuş ve halen bütün ailesi ile birlikte Almanya’da yaşamaktadır. Almanya’da yaşayan hemen hemen bütün Türkler Almanya’da ki iş yaşamlarını sürdürebilmek ve tüm sosyal haklardan yararlanabilmek için mecburen Alman vatandaşı statüsüyle yaşamaktadır. İsmail YK’da bu stadü de Almanya’da yaşayan milyonlarca Türk’ten biridir ve bunu zaten herkes bilmektedir.

Vergi konusuna gelince İsmail YK, konuyla ilgili hassasiyetinden dolayı Türkiye’de ki kazançlarından ötürü hem Türkiye’de hem de Almanya’da çifte vergi ödemektedir.

Konuyla ilgili sanatçımız İsmail YK’nın açıklaması şöyledir;

“Benim Almanya’da yaşadığımı ve Alman vatandaşlığında olduğumu herkes bilir. Ben zaten zaman zaman röportajlarımda da bunu defalarca söylediğim halde gizli habermiş gibi yapılmasına, benim hedef gösterilmeme bir anlam veremedim ve şaşkınlıkla karşılıyorum. Vergi konusuna gelince Türkiye’de ödediğim vergi makbuzlarından örnek ektedir. Tüm basın mensuplarına ve Kamuoyuna duyurur saygılar sunarım.”

Saygılarımızla

Avrupa Müzik"
Alt 01-31-2009, 17:29   #6
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
kendi kişisel tercihir, saygı duymak lazım.

eğer çifte vatandaşlığınız varsa ve birini tercih etmek durumunda kalırsanız mutlaka ekonomik yönden sizin işinize yarayacak bir karar verirsiniz.

türk vatandaşlığının pek bir artısı yok fakat Almanya vatandaşı olursanız hem AB vatandaşı sayılırsınız, tüm dünyada daha rahat ulaşım imkanına kavuşursunuz, hem de Almanya'nın gelişmişliğinden ötürü bireysel hak ve özgürlükleriniz daha fazla olur.

Türk vatandaşlığını bırakan sadece İsmail değil, Avusturyada Almanyada türk vatandaşlığından çıkan yüzbinlerce Türk bulunuyor. Bence bunun milliyetçilikle alakası yok.

ayrıca müstehcen şarkılarının dışındaki şarkılarını çok beğeniyorum elveda, insafsız, ölmek vardır dönmek yoktur, özledim seni vs vs çok güzel şarkıları var.
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-31-2009, 17:33   #7
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Açıkçası yaptığı resmi açıklama biraz inandırıcı.Lakin müzik tarzı tamamıyla berbat..!Şarkılarında ne ararsanız bulunur.Kesinlikle tasvip etmiyorum.Zatende batının kültürü ile yoğrulmuş,Türk milletine fazla birşey vermesi beklenilemez..!
Alt 02-04-2009, 14:10   #8
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart Vatan haini demelerine üzüldüm
Türkiye'de gelir vergisi ödememek için Türk vatandaşlığından çıktığı gerekçesiyle eleştirilen sanatçı İsmail YK, 2002 yılında Türk vatandaşlığından çıkmak için başvurduğunu belirterek, "2006 yılında da sadece Alman vatandaşı olduğuma dair kimliğimi aldım" dedi.
Bağlı bulunduğu Avrupa Müzik'te basın toplantısı düzenleyen sanatçı, yıllar önceki bir olayın şimdi gündeme getirilmesine tepki gösterdi. İsmail YK, "Ben bu tür haberlerin çıkmasını şaşkınlıkla karşılıyorum. 2002 yılında Almanya'daydım. Orada doğdum ve orada büyüdüm.

Ailem de orada yaşadığı için mecburen Türk vatandaşlığından çıkmak için başvurdum. 2006 yılında da sadece Alman vatandaşı olduğuma dair kimliğimi aldım. Benim için 'parayı çok seviyor' dediler. Parayı çok sevseydim kasetimi Almanya'da çıkartırdım, arabamı Almanya'dan alırdım. Almanya'daki müzik firmaları zaten kaset yapmak için can atıyorlar. Benim kasetlerim Türkiye'de iyi satıyor. Parayı çok sevseydim oradaki şirketlerle çalışırdım. Türkiye'de çalışmaktan, Türkiye'de vergi vermekten mutluyum" dedi.

Hakkında daha önce de çeşitli iddialar ve iftiralar ortaya atıldığını belirten sanatçı, "Bu iftiralar neden ortaya atılıyor bilmiyorum. Daha önce de bir çok defa söyledim. Benim gibi Alman vatandaşı olan bir çok sanatçı var. Bu olayın büyütülmesine anlam veremiyorum. Bu olayın sorumlusu karşısında yasal hakkımı kullanacağım. 'Vatan haini' demeleri beni çok üzdü. Vatan hainiysem niye Türkiye'de vergi veriyorum. Asıl bunları ortaya atanlar vatan haini" diye konuştu.

İsmail YK, basın mensuplarının soruları üzerine, Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek olan Hadise'ye de başarılar diledi.
Şirket yetkilileri de vergi ödediğine dair belgeleri göstererek İsmail YK'ya sahip çıktı.

İHA

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)