AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 02-05-2009, 16:06   #1
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart 'Başlarına Çuval Geçirilen Askerlerimizi Erdoğan Kurtardı Sayın Baykal..!
"Askerlerimizi Erdoğan kurtardı"Egemen Bağış, o dönemde yaşananları ilk kez anlattı.

05.02.2009 14:53Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, CHP lideri Deniz Baykal'ın “Irak'ta Türk askerlerinin başına çuval geçirildiğinde neredesiniz?” sorusunu yanıtladı. Bağış, Başbakan Erdoğan'ın dönemin ABD Başkan Yardımcısı Cheney'i aradığını ve askerleri kurtardığını söyledi.

Bağış, AKP İzmir İl Başkanlığı'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Taha Aksoy ve ilçe belediye başkan adaylarıyla birlikte basın toplantısı düzenledi.

Hükümetin yaptığı çalışmalarla hiçbir AKP'linin başını öne eğdirmediğini kaydeden Bağış, “Bu memlekete hiçbir kriz yaşatmadık, ama çok büyük mutluluklar, gururlar yaşattık ve daha da yaşatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“ÇUVAL OLAYI”

CHP lideri Deniz Baykal'ın “Irak'ta Türk askerlerinin başına çuval geçirildiğinde neredesiniz?” diye sorduğunu dile getiren Bağış, o dönemde yaşananları şöyle anlattı:
“O askerlerimizin orada içerisine düştüğü durumdan sonra Başbakanımız dönemin ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney ile görüştüğünde, ki o gün ulusal tatil günüydü ve zorla buldurduk tatil yaptığı yerden... 4 Temmuz ABD'nin bağımsızlık günüydü, 'Bizim çocukları çabuk serbest bırakın' dedi. Cheney, 'Sayın Başbakan emin olun ki durumları çok iyi' dedi. Başbakanımız dedi ki 'Ben hapis yatmış biriyim. Gözaltında, hapiste olan kişinin durumunu bana anlatmayın bunu kabul edemem, çabuk o çocukları serbest bırakın' dedi ve onları Başbakanımız kurtardı.

Sayın Baykal bir takım konularda ahkam kesiyor olabilir. Onun sırtında yumurta küfesi yok. Muhalefet lideridir. Sabah kalkar kahvaltısını, sporunu yapar, arkadaşlarıyla bir araya gelir. Saygı duyuyorum. Allah da başımızdan eksik etmesin Baykal'ı. Kendisine uzun yıllar sağlık sıhhat diliyorum. CHP'nin başında uzun yıllar bu performansı göstermesini temenni ediyorum. Ama 'Irak konusunda Türkiye sessiz kaldı' dersek çok ciddi haksızlık yapmış oluruz. Irak konusunda Türkiye kadar hiçbir ülkenin sesi çıkmadı.”

IRAK KONUSU

“Hükümetin Gazze'de yaşananlara tepki gösterirken, Irak konusunda sesini çıkarmadığı” yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine Bağış, şunları kaydetti:
“Irak'la ilgili en çok ses çıkaran ülke Türkiye olmuştur. Savaşın engellenmesi için dönemin Başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanımız özel uçağını göndermiş ve Irak'ın en yetkili şahsını Türkiye'ye getirmiş, ona bir takım telkinlerde bulunmuştur. Irak'ın komşu ülkelerini Türkiye 9 kez toplamıştır. 1 Mart tezkeresiyle ilgili oylama yapıldı. Türkiye'nin çabalarına rağmen savaş başlayınca Irak'a en çok insani yardım malzemesi gönderen ülke Türkiye olmuştur. Irak'ta her gün 1500 ile 3 bin arasında kamyonumuz ilaç, gıda, inşaat malzemesi, su götürmektedir o günden bugüne kadar. Irak konusunda bir şey yapılmadı diyenlere bunları hatırlatmak gerekir.”

AA

ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-05-2009, 16:10   #2
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Herkesten önce sayın Baykal öğrensin bence..!Tayyip Erdoğan'ı bu olay yaşanılırken nerdeydin diye eleştiren Baykal iyi okusun bunu..!Kendileri laf üretirken sayın Başbakanımız iş bitirir.
Alt 02-05-2009, 16:12   #3
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Bunu ilk kez duyuyoruz. Askerlerimizin Kurtarılması

O askerlerimizin orada içerisine düştüğü durumdan sonra Başbakanımız, dönemin ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney ile görüştüğünde, ki o gün ulusal tatil günüydü ve zorla buldurduk tatil yaptığı yerden... 4 Temmuz ABD'nin bağımsızlık günüydü,

Başbakan: 'Bizim çocukları çabuk serbest bırakın'

Cheney: 'Sayın Başbakan emin olun ki durumları çok iyi'

Başbakanımız: 'Ben hapis yatmış biriyim. Gözaltında, hapiste olan kişinin durumunu bana anlatmayın bunu kabul edemem, çabuk o çocukları serbest bırakın'dedi ve onları Başbakanımız kurtardı.
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-05-2009, 16:18   #4
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
O günleri herkes iyi hatırlasın ve elini vicdanına koyarak, insaf ederek düşünsün.

AK Parti'nin ilk yıllarıydı, nasıl bir Türkiye aldığımızı herkes çok iyi biliyor. Kaldı ki; RefahYol döneminden sağlam tecrübelerimiz vardı. Önce bir alt yapı kurulmalıydı ardından yere sağlam basılmalıydı. Irak Savaşını böyle bir atmosferde kucağımızda bulduk. Ama tüm bunlara rağmen Irak için elimizden geleni yaptık.

“Irak'la ilgili en çok ses çıkaran ülke Türkiye olmuştur. Savaşın engellenmesi için dönemin Başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanımız özel uçağını göndermiş ve Irak'ın en yetkili şahsını Türkiye'ye getirmiş, ona bir takım telkinlerde bulunmuştur. Irak'ın komşu ülkelerini Türkiye 9 kez toplamıştır. 1 Mart tezkeresiyle ilgili oylama yapıldı. Türkiye'nin çabalarına rağmen savaş başlayınca Irak'a en çok insani yardım malzemesi gönderen ülke Türkiye olmuştur. Irak'ta her gün 1500 ile 3 bin arasında kamyonumuz ilaç, gıda, inşaat malzemesi, su götürmektedir." Vb...
Alt 02-05-2009, 16:20   #5
Kullanıcı Adı
zeynep89
Alıntı:
ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Herkesten önce sayın Baykal öğrensin bence..!Tayyip Erdoğan'ı bu olay yaşanılırken nerdeydin diye eleştiren Baykal iyi okusun bunu..!Kendileri laf üretirken sayın Başbakanımız iş bitirir.

Arkadaşım kendini boşuna yorma.Baykal bu işi çamur atmak..O yüzden Başbakanımızın yaptığı şeyi yapmadı, yapmadığı şeyi yaptı diye söyler baykal bey..Bu onun huyu ne yapabiliriz..Umarım okur tabi ;)
zeynep89 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-05-2009, 16:21   #6
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Bu söz üzerine biraz kafa yoralım ne dersiniz..

Savaşın engellenmesi için dönemin Başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanımız özel uçağını göndermiş ve Irak'ın en yetkili şahsını Türkiye'ye getirmiş, ona bir takım telkinlerde bulunmuştur."

Savaşın engellenmesi için sözünden ve cümleden anlaşıldığına göre savaş daha başlamamış. Savaş başlamadan önce Irak'ın en yetkili şahsı kimdi ?
Alt 02-05-2009, 17:19   #7
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Alıntı:
zeynep89 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşım kendini boşuna yorma.Baykal bu işi çamur atmak..O yüzden Başbakanımızın yaptığı şeyi yapmadı, yapmadığı şeyi yaptı diye söyler baykal bey..Bu onun huyu ne yapabiliriz..Umarım okur tabi ;)
Hatip;hitabımız hoş bir seda ile bezensin..!
Alt 02-05-2009, 17:28   #8
Kullanıcı Adı
kertenpele
Ben bu konuşmayı inandırıcı bulmadım.Açıklama yapılıp o zamanki şartlar uygun değildi dense tamam diyip gecersin.Ama böyle uydurmalara gerek yok.Yani başbakanımız bu konuşmayı yapmış olsa muhakkak basına yazılı açıklama yapılırdı.O zaman yapılmış bir hatadır..
kertenpele isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-05-2009, 17:36   #9
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Alıntı:
kertenpele Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben bu konuşmayı inandırıcı bulmadım.Açıklama yapılıp o zamanki şartlar uygun değildi dense tamam diyip gecersin.Ama böyle uydurmalara gerek yok.Yani başbakanımız bu konuşmayı yapmış olsa muhakkak basına yazılı açıklama yapılırdı.O zaman yapılmış bir hatadır..
Geçmişte yaşadığımız bu olayla ilgili aynı beyanatlar verilmişti Başbakanımız tarafından,maziyi iyi gözlemlerseniz görürsünüz.Bu açıklamayı yapma gereği duyulmasının nedeni;Başbakanımızın Davos çıkışını,bu olayla özdeşleştiren Baykala'dır.Kendileri Başbakanımıza:Askerlerimizin başına çuval geçirildiği zaman nerdeydin.diye sormuşlardı.Tabi Baykal kısırdöngü siyaset ile meşkulken Erdoğan iş başındaydı..!
Alt 02-05-2009, 17:58   #10
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Alıntı:
özgün genç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu söz üzerine biraz kafa yoralım ne dersiniz..

Savaşın engellenmesi için dönemin Başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanımız özel uçağını göndermiş ve Irak'ın en yetkili şahsını Türkiye'ye getirmiş, ona bir takım telkinlerde bulunmuştur."

Savaşın engellenmesi için sözünden ve cümleden anlaşıldığına göre savaş daha başlamamış. Savaş başlamadan önce Irak'ın en yetkili şahsı kimdi ?
Sahi, Saddam ülkemize gelmiş miydi yahu
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)