02-06-2009, 21:24 | #1 |
Kurtulmuş; Lafı Bırakın, Somut Adımlar Atın !
Kurtulmuş, CHP’nin Kur’an Kursu açılımını “Olumlu bir gelişme. Ancak biz söyleme değil eyleme bakarız” diyerek değerlendirdi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, CHP’nin Kur’an Kursu açılımını “Olumlu bir gelişme. Ancak biz söyleme değil eyleme bakarız” diyerek değerlendirdi. Hem iktidar ve hem de anamuhalefet’in söylemleriyle eylemlerinin çeliştiğini hatırlatan Kurtulmuş, “Eğer samimi iseniz gelin din ve vicdan hürriyetinin önündeki engelleri kaldırın. Somut adımlar atın. Örneğin 15 yaşından küçüklerin Kur’an Kursu’na gitmesini engelleyen yasayı kaldırın” çağrısında bulundu. Yaptığı yazılı açıklamada halen mevcut Kur’an Kursları’ndan 1.452’sinin kapalı olduğunu hatırlatan Numan Kurtulmuş, bunun nedeninin 1999 yılında çıkarılan ve 15 yaşından küçüklerin Kur’an kursu’na gitmesini yasaklayan düzenleme olduğunu söyledi. Kurtulmuş CHP’nin Kur’an Kurslarıyla ilgili yeni açılımını şu sözlerle değerlendirdi: “Gerekçesi ne olursa olsun siyasi partilerimizin milletimizin eksikliğini hissettiği bir ihtiyaca işaret etmesini olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Özellikle bu ihtiyacın bugüne kadar milletin değerleriyle kavgalı bir görüntü veren CHP’den gelmesi ayrıca memnuniyet vericidir. Ancak son dönemde siyasetin temel sorunu, söylem ile icraat arasındaki çelişkidir. Özellikle iktidar ve ana muhalefet partileri söylemde farklı, eylemde farklı hareket etmektedir. Bu çelişki de “samimiyet sorununu” gündeme taşımaktadır. Örneğin İktidar Partisi, defaatle sivil ve özgürlükçü bir anayasa sözü vermiş olmasına rağmen, 7 yıllık iktidarı boyunca bu konuda hiçbir somut adım atmamıştır. Anamuhalefet Partisi CHP’nin de çarşaf açılımı ile başlattığı ve bugün Kur’an Kursu açılımı ile devam ettirdiği yaklaşımı dikkat çekicidir. Şayet 'siyasal popülizm'in bir sonucu değilse bu adımlar milletimiz ve demokrasimiz açısından elbette sevindiricidir. Bu açılımı, 'CHP’nin tarihi bir yanılgısını daha düzeltmesi' olarak değerlendirmek istiyoruz. Ancak Bu açılımların 29 Mart yerel seçimleri öncesine denk gelmesi, siyasal popülizm yapıldığı yönündeki endişemizi kuvvetlendirmektedir.” Kurtulmuş, iktidar ve anamuhalefet partisine çağrıda bulunarak; “Bu açılımlarda samimi iseniz gelin söylemden eyleme geçin. Somut adımlar atın. *Örneğin; 15 Yaşından küçüklerin Kur’an Kurslarına devamını engelleyen yasayı kaldırın. *Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hizmetlerini, kadro eksikliği başta olmak üzere toplumsal talebe cevap verecek şekilde genişletin ve güçlendirin. *24.11.2003 tarihinde, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Akşam Kur’an Kursları” açmasını sağlayan bir düzenleme yapılmıştı. Ancak üzüntü ile ifade etmek zorundayız ki resmi gazetede yayımlanmış olmasına rağmen İktidar Partisi gelen tepkilere sadece bir ay direnebilmiş ve 23 Aralık 2003 tarihinde bu düzenlemeyi geri çekmiştir. Samimiyseniz gelin bu düzenlemeyi yeniden hayata geçirin. *Gelin seçim bahanesiyle bile olsa bu milletin beklediği demokratik düzenlemeleri yapın. Saadet Partisi olarak bu somut adımların atılması halinde her türlü desteği vereceğimizi ilan ediyoruz. Ancak bu adımlar atılmadığı takdirde, söylemlerinizle, icraatlarınız arasındaki çelişkiyi milletimize şikayet edeceğiz” dedi.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
02-07-2009, 00:12 | #2 |
Gördüğünüz bir kötülüğü, elinizle, elinizle yapamazsanız dilinizle, dilinizle de yapamazsanız kalbinizle buğuz ederek önleyiniz.. Hadisi Şerif
Sayın Başbakanım İlkini Bırakıp, diliyle yapmaya çalışıyo... Daha Fazlası Gerekli Bu Bile Memnuniyet Verici.. |
|
02-07-2009, 11:49 | #3 |
katılıyoum
|
|
02-07-2009, 11:53 | #4 |
Her yorumunuzda illa muhalif olduğunuzu göstermek zorunda mısınız?
|
|
02-07-2009, 12:14 | #5 |
Bakın size çok net ve acı bir gerçeği deklare etmek istiyorum,ve bir örneklede tamamlayacağım.Ben bu tezimde tamamıyla inancım gereriği görüş bildirmek istiyorum.Ne AK Parti görüş ve düşüncemle,ne menfi çıkarlar doğrultusunda nede konsensüs paralelinde..Bakınız günümüz siyasetinde iç içe girmiş sayısızca kuram sözkonusu.Günümüz siyasetini en doğru ve en dürüst şekilde yapanlar bile hakkaniyet duyguları ekseninde yapamazlar,yapılmamaktadır.Çünkü bu doğanın yani yaradılış gayesine ters düşmektedir.Başta belirtecektim fakat unutuğum için burada belirteyim,ben bu tezi saadetli kardeşlerimizin siyasi eylem ve söylemlerinde sürekli Yücce dinimizin emir ve yasaklarını empoze etmeye çalışmalarından gerçekten şahsi olarak rahatsız oluyorum,değil sadece forum içerisinde Türkiye'nin genel konjenktörü içinde söylüyorum.Kelimeler çorbasına luzüm yok,özetle meramım şudur:yarım yamalak bir siyaset düzeni daha doğrusu dinimizin prensipleriyle uyuşmayan bir yönetim sisteminin saadet partili şahıslar tarafından,dini emarelerimizin bu siyaset ortamının içinde dinlendirilmesi açıkçası acı verici bir gerçektir.Son bir kaç gündür Numan Beyi takip etmekteyim,konuşmsının %99nu din kardeşlerini kötülemekle geçirmektedir,fazlada uzatıp germek istemiyorum.Bu örnektende anlaşıldığı üzere;Numan Beyin söylemlerinde sürekli din kardeşlerini kötülemeleri ve bunu siyasi tabanına yayması yani saadet parti görüşlü kişilerinde muhataplarını dini söylemlerle ikaz etmelerinin hakkaniyet ölçüsü bana göre bomboş..!O yüzden dinimizin prensiplerini bu boş siyaset düzeninin içerisine sokmakla niyetinizin hak olduğunu ispatlayamazsınız.Özetle bunları söyledim,konu oldukça uzun ben esasına inmeden yüzeysel değinmeye çalılştım,esas konusunda karşı düşüncesi olan var ise özel olarakta istişarelerde bulunabiliriz..!
|
|
02-07-2009, 12:42 | #6 | |
Alıntı:
|
||
02-07-2009, 12:47 | #7 |
Benim ne demek istediğimi anlasaydın,sende anlatmak istediğini anlatırdın..!Söylediklerim tarafsız ve genel olarak herkes için söylenmiş görüşlerdir.Ben farklı ve abes düşünceler sunduğum düşüncesinde değilim.Anlamak isteyenlerin anlayacakları doğru tezlerdir.Lakin başka mecralara çekmek isteyenlerinde istediği türden bir tespit.
|
|
02-07-2009, 12:52 | #8 | |
Alıntı:
bir başka konu din kardeşlerimizi neden kötülediğimizi oturup biraz düşünseniz emin olun bize hak verirdiniz.......... |
||
02-07-2009, 13:27 | #9 | |
Alıntı:
Kısacası Şunu söyliyim Herşeyimize Karışan Din Devlet Düzenimize Yönetimimize Karıştırılmıyorsa... Bu İkisini Ayrı tutuluyorsa.. Haşa Allah Bişeyleri Yanlışmı Düşünmüş.. |
||
02-07-2009, 13:29 | #10 |
Şunuda Söyliyim Numan Bey Davos Çıkışını Tebrik etmiştir.. Siz bunu iyi Karşılıyorsunuzda.. Yapıcı bi eleştiriyi neden Kabul etmiyorsunuz... Bunu AK Parti Gençleri Üstlerine Bildirmesi Gerek... Siz Bunu Yapın Biz Yine Yanınızda olcaz..
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|