02-08-2009, 19:57 | #1 |
Mahkemede yapılan yemin değişiyor...
Mahkemede yapılan yemin değişiyorMahkemelerde tarafların yapacağı yeminin şekli değiştiriliyor. Hukuk Muhakemeleri Kanunu Tasarısının yasalaşmasının ardından, ''Allahım ve namusum üzerine yemin ediyorum'' diye yapılan yemin, ''Kutsal saydığım bütün inanç ve değerlerim üzerine yemin ediyorum'' şeklinde yapılacak. Yargılamanın doğru, hızlı ve etkin yürütülmesini sağlamayı amaçlayan 458 maddelik Hukuk Muhakemeleri Kanunu Tasarısı, önemli değişiklikler içeriyor. Bunlardan birisini de mahkemelerde tarafların yapacağı yemin oluşturuyor.
TBMM Adalet Komisyonunda görüşülen tasarının yasalaşmasıyla, mahkemelerde yapılacak yeminin şekli değiştirilecek.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
02-08-2009, 21:31 | #2 |
EEE olması doğal ülkemizde git gide diğer dinlere geçişler değil ateist (Allahsız) ve Deist ( dinsiz) sayısı artmakta garip garip sorularla gençlerin beyinleri yıkanıyor sonra millet dinden imandan çıkıyor. Biz de karşılaştık ama yüz vermedik sayıları gittikçe artıyor. Ama bu değişim onların da mahkeme de yalan söylemelerini engelleyecektir.. yerinde bir karar
|
|
02-08-2009, 22:41 | #3 |
ÇOK SAÇMA ZATEN ŞERRİ MAHKEME DEĞİL ANLAMI YOK BENİM İÇİN...
|
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|