AK Gençliğin Buluşma Noktası
Osmanlı Tarihi (AK Parti) Osmanlı Devleti ve Osmanlı kültürü.

Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler

Alt 08-24-2007, 20:15   #31
Kullanıcı Adı
parabol
Standart Osmanlı Padişahlarının Ölüm Sebepleri
Alıntı:
mesudum47 Nickli Üyeden Alıntı
sen öyle zannediyorsun bu yüzden başı örtülü insanlar belli alanların içine mahkum kalmış...
bu yüzden imam hatipliler mağdur durumda....
bu yüzden YAŞ'ta ki atılmalar...
bu yüzden cumhurbakanları bu kadar kolay seçiliyor !!!!!

madem osmanlı burada osmanlı ailesi nerede....
nasıl ki sen benim yazdıklarımı sadece benim düşüncelerim hatta yanlış olarak görüyorsun ben de senin yazdıklarını duygusal yaklaşılmış olarak farzediyorum....

pekı tum bu saydıgın sorunlarda ozumuze gecmısımıze sahıp cıkmadıgımzdan kaynaklanmıormu? evet fızıksel olarak osmanlının devamıyız topragımız aynı ınsanımız aynı..ama ruhumuzu kaybettık ıste anlatmaya calıstıgım bu benım ama kaybetmemelıyız sahıp cıkmalıyız gecmısımıze..suan senın saydıgın sorunların cıkıs kaynagı kım solcular..pekı solcuların cogunu kım olusturuor alevıler..pekı zamanında osmanlıyı cokuse goturen en buyuk etmen yenıcerıler kımlerden olusuordu alevılerden..ıste tarıh boyu yanlıs olanlar ..tarıh boyu sorun yaratanlar..ve sen tutuyosun bu durumdan osmanlı ve padısahları mesul tutuyosun bu sorunları cozmek ıcın once gecmısımızı ogrenıp saygı duymak lazım ama sen onların ıstedıgını yapıosun ıste onların amacı bu zaten..bızı ozumuzden koparmak..
parabol isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 08-24-2007, 20:19   #32
Kullanıcı Adı
kobbal
BİZLER YAMİNLE SÖYLİYİM SONUNA KADAR TÜRKÜM ELHAMDÜLİLLAH AMA BAZI PİSLİKLER
YÜZÜNDEN BU GÜZEL TARİHİMİZDEN FAYDALANAMAMAK ÇOK İĞRENÇ

Alt 08-25-2007, 01:20   #33
Kullanıcı Adı
KARAHANLI
Alıntı:
Fahrenheit Nickli Üyeden Alıntı
Osmanlı padişahlarıyla ilgili doğru bilgileri öğrenmek istiyorsanız www.Turksultans.com a bakmanızı tavsiye ederim ....
sitede 5. Murad'a baktım vefat tarihi olarak 1905 yılı gösteriliyor; yanlıştır efendim, 1904 senesinde vefat etmişlerdir.
Alıntı:
parabol Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
KARAHANLI Nickli Üyeden Alıntı
2. Selim gerçekten de içkili birisi sadece Avrupa kaynakları değil saray çevresi de O'na Sarhoş Selim diyorlardı
ya arkadaslar ben butur yakısmalardan hıc hoslanmıorum..bana saygısızlık gıbı gelıor..sorhos selım delı ıbrahım gıbı..onlar bızım padısahlarımız..kaldıkı sultan ıbrahım kendı padısahlık donemınde ekmege zam geldı dıye aglayan bı ınsan ..bu ınsan delı olabılırmı..barı bız kullanmayalım su sıfatları...
2. Selim'e halk değil o devirdeki saray çevresi ve Avrupa kaynakları Sarhoş demekte idi. Şu anda bu lâkap kullanılmıyor, ayrıca Sultan İbrahim'e deli denmesinin sebebi, bir rivâyete göre balıklarına mücevherler atarmış o yüzden deli denmiş ve kendisi akıl değil sinir hastası idi bu da bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Osmanlı, büyük devlet! böyle küçük yakıştırmalar devleti etkilemez diye düşünüyorum
Saygılarımla...
KARAHANLI isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 08-25-2007, 02:25   #34
Kullanıcı Adı
parabol
sultan ıbrahıme neden delı dedıklerını bılıorum ustelık sadece bu sebepten degıl daha bırcok olay var benım soylemeye calıstgım bu zamanda bızler tarafından kullanılması..evet bu sıfatları kullananlar var ama bız onlardan olmayalım..osmanlı buyuk bı devlet PADISAHLARIYLA buyuk bır devlet..bu yakıstrmalar gercek dahı olsa hos degıl..
Alt 08-25-2007, 02:30   #35
Kullanıcı Adı
mesudum47
Alıntı:
sultan ıbrahıme neden delı dedıklerını bılıorum ustelık sadece bu sebepten degıl daha bırcok olay var benım soylemeye calıstgım bu zamanda bızler tarafından kullanılması..evet bu sıfatları kullananlar var ama bız onlardan olmayalım..osmanlı buyuk bı devlet PADISAHLARIYLA buyuk bır devlet..bu yakıstrmalar gercek dahı olsa hos degıl..

arkadaşım Yüce Kuran da lakap takmanın günah olduğunu söylüyor ama sırf padişahlar diye hatalarına günahlarını örtüp birer alim gibi de bakamayız onlara...

liderlik sorumluluk demek güç demek değildir...
adamların hatasının olduğunu günah işleyebileceklerini neden kabullenemiyorsunuz benim de anlamadığım nokta bu...
mesudum47 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 08-25-2007, 03:22   #36
Kullanıcı Adı
KARAHANLI
hatâsı olan birçok padişah var en basiti Sultan Vahideddin hatâsını kabûl etmektedir, Sultan Reşad hatâsını söylememe gerek yoktur umarım ama Enver Paşa'ya yönetimi vermesi....
KARAHANLI isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 08-25-2007, 17:55   #37
Kullanıcı Adı
parabol
ben anlatamıorum sanırım..tabıkı gunahları hataları vardır..onlarda ınsan cunku..benım anlatmak ıstedıgım benım kendı dedem sarhos olsa bıle yaslı adam saygı gerekır bole lakaplar dogru degıldır derım..bunun gıbı bısey onlara saygı duyuyorum..hepsının yasayıslarını hatalarını yeri geldıgınde yaptıkları haksızlıkları bılıorum..anlatmak ıstedıgım atalarımız ıcın ıster padısah olsun ıster halktan bırı..bu lakapları kullanmak yanlıs gelıo
Alt 08-25-2007, 17:57   #38
Kullanıcı Adı
mesudum47
Alıntı:
ben anlatamıorum sanırım..tabıkı gunahları hataları vardır..onlarda ınsan cunku..benım anlatmak ıstedıgım benım kendı dedem sarhos olsa bıle yaslı adam saygı gerekır bole lakaplar dogru degıldır derım..bunun gıbı bısey onlara saygı duyuyorum..hepsının yasayıslarını hatalarını yeri geldıgınde yaptıkları haksızlıkları bılıorum..anlatmak ıstedıgım atalarımız ıcın ıster padısah olsun ıster halktan bırı..bu lakapları kullanmak yanlıs gelıo
kimse lakap tak demiyor....

ama lider isen ve yaşantın göz önünde ise de yaşantına dikkat edeceksin....
demeyeceksin ki astığım astık kestiğim kestik çünkü ölümünün üzerinden yıllarca sonra bile hatırlanabilirsin...

Alt 08-25-2007, 18:05   #39
Kullanıcı Adı
parabol
Alıntı:
mesudum47 Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
kimse lakap tak demiyor....

ama lider isen ve yaşantın göz önünde ise de yaşantına dikkat edeceksin....
demeyeceksin ki astığım astık kestiğim kestik çünkü ölümünün üzerinden yıllarca sonra bile hatırlanabilirsin...

pardon ama bu tartısma nerden cıktı..delı ıbrahım soylemı uzerıne ılk soledıgım bu tur lakapları en azından bız kullanmayalımdı..onlar hatasız kusursuz demedım hıc bı zaman ..ama bu derece haksızlık yapmamak lazım..padısahların elbettekı cok buyuk hataları vardı..besık ulemalıgı kıbırlı davranıp hıc bı ulkeyi takmayıp onlardan gerı kalmaları..daha nıcelerı..ama bunun yanında cok buyuk mezıyetlerıde var bunlarıda gormek lazım..ve yıne soluorum kımse ıcın kusursuz hatasız demedım..gorup ders cıkarmamız lazım hatta bu hatalardan..ama bu elestırıler rencıde nıtelıklı olmamalı..lakaplarıda oyle..dedıklerımı anlamıormusunuz
Alt 08-25-2007, 18:09   #40
Kullanıcı Adı
mesudum47
ışığın parlak kısmına bakarsan hiçbirşey göremezsin....

ama kenarına bakarsan çoğu şeyi görebilirsin....

yükselme dönemine bakıp övünmeyi bilenler neden diğer dönemlerinden bahsedildiğinde parlarlar....

parabol sen cevap veriyorsun genelde ama bunu seinin için yazmıyorum...

öylesine yazıyorum...

ki bana göre parlak dönemlerinde dahi hatalar yapılmıştır....
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)