AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 02-09-2009, 14:52   #1
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart Flaş - Yardımlara inceleme !
Flaş - Yardımlara inceleme !
Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı yardımlarla ilgili inceleme başlattı.

YARDIMLARA CHP, MEDYA, YSK DERKEN ŞİMDİ DE YARGI EL ATTI...

Fakir vatandaşlara yapılan yardımları, Cumhuriyet Halk Partisi ile bir kısım medya eleştirince Yüksek Seçim Kurulu (YSK) harekete geçti. Aleyhte yayınlar sosyal yardımları engelledi. YSK, Tunceli'de fakir vatandaşlara yapılan beyaz eşya yardımını gerekçe göstererek, yardımları engelleyecek karara imza attı. YSK kararı oybirliğiyle aldı. YSK üyelerinin daha önce, valiliklerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kaynaklarını kullanarak yaptığı yardımların, siyasî partilerle bir ilgisi bulunmadığı görüşünde olduğu, bazı yayın organlarının etkisinde kalarak görüş değiştirdiği ifade edildi.

YARDIM EDENE HAPİS CEZASI

YSK kararında, Tunceli Valiliği'nin yaptığı beyaz eşya ve mobilya yardımlarına vurgu yapıldı. Valiliğe bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu yürütücüsü vakıflar ile belediyeler tarafından, seçmen vatandaşlara yasada belirlenen amacı aşar nitelikte 'mobilya ve beyaz eşya' dağıtıldığının, görsel ve yazılı basında yer alan haberlerden anlaşıldığı kaydedildi. Bu yardımların, seçmen oyunu etkilemeye yönelik olduğu ve Anayasa'nın 67. maddesinde öngörülen, seçimlerin serbestliği ve eşitliği ilkelerine uygun düşmediği öne sürüldü. Kararda, 298 sayılı Seçim Kanunu'nun 61. ve 63. maddelerine atıf yapılarak, devlet ve belediyelerin seçmen oyunu etkileyebilecek girişimlerde bulunmamaları gerektiği belirtildi. Yasaklanan eylemleri işleyenler hakkında 3 aydan 3 yıla kadar hapis cezası uygulanacağı kaydedildi.

VAKIF YARDIMLARI NASIL KESİLDİ?

AK Parti hükümeti, iktidara geldiği 2002 yılında valilik ve kaymakamlıklara bağlı olarak faaliyet gösteren, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın kaynaklarını artırdı. O tarihten bu yana valilik ve kaymakamlıklar eliyle fakir ailelere düzenli olarak kömür, gıda ve nakdi yardımlarda bulunuluyor. Ancak yerel seçim öncesi medya ve muhalefet bu yardımları hedef aldı. Yakacak ve gıda yardımının ardından Tunceli'de dağıtılan beyaz eşyalar gazetelerin manşetine taşındı. CHP'li vekiller de konuyu soru önergeleriyle Meclis'in gündemine getirdi.

TUNCELİ VALİSİ'NDEN HODRİ MEYDAN

Beyaz eşya yardımıyla dikkat çeken Tunceli Valisi Yaman, bir parti için kimseden oy istenmediğini söyledi: İspatlayan varsa hemen istifa ederim. Yerel seçimler öncesinde yaptığı beyaz eşya yardımlarıyla gündeme gelen Tunceli Valisi Mustafa Yaman, SABAH'a konuştu. Tunceli'de Mayıs 2007'de göreve başladığını, daha önce de bir seçim dönemi geçirdiğini söyleyen Yaman, "22 yıllık meslek hayatımda bu yardımları dağıtıyordum, dağıtmaya da devam edeceğim. Buradaki insanların gıda, barınma, sağlık ve çocukların eğitim ihtiyacını her zaman karşılıyoruz. Evlerinde buzdolabı, çamaşır makinesi bulunmasın mı? Asgari düzeyde yaşam standartlarına sahip olmasınlar mı?" diye sözlerine başladı.

'HER ŞEY YASAL'

Yardımlar karşılığında kimseden herhangi bir parti için oy talep edilmediğini vurgulayan Vali Yaman, "Ne ben ne de yardımları dağıtan herhangi bir görevli oy istedi. Bunu ispatlayan varsa hemen istifa ederim. Bu ihtiyaçları 6 ay öncesinde vatandaşlarla birebir görüşerek belirledik. Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü, illere verilecek yardımı sıraya koyar. Bizim işlemlerimizin tamamlanması da bu döneme denk geldi. Seçimle hiçbir alakası yok" dedi. Yardımları "Seçmen oyunu etkilemeye yönelik" diye niteleyen Yüksek Seçim Kurulu'nun Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunma kararına ilişkin Yaman, şöyle konuştu: "Hukukçu bir idareciyim. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum ve her şeyi yasal çerçeveye uygun yapıyorum. Bugüne kadar hesap vermekten kaçınmadım. Fakir fukaraya yardım ettiğim için ceza alacaksam varsın, olsun. Ben hizmet yapmaya devam edeceğim. Çünkü, vatandaş benden bunu bekliyor." Yardım çalışmasının 6 ay öncesine dayandığını söyleyen Yaman, "Ben bu çalışmanın yapılacağını 10 gün önce basın bülteni ile ajanslara duyurdum. '2008'de bunları yaptık. 2009'da da bunları yapacağız' diye bülten geçtim. Şimdi olay farklı yerlere çekildi. Nedense o zaman dikkate alınmamıştım" dedi.

İŞTE ENGELLENEN PROJE

"HER EVE BEYAZ EŞYA" YARDIMI

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca hazırlanan proje kapsamında önce ekipler evleri tek tek gezdi, ihtiyaçlar belirlendi. Ardından da buzdolabından çamaşır makinesine, fırından halıya kadar her türlü eşyanın temini sağlandı. Depolar, dağıtılmak üzere yüzlerce buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi, kanepe, fırın, televizyon, uydu cihazı, elektrik süpürgesi, halı, bilgisayar ve şofbenle doldu.

Toplam 3 bin 300 yoksul aile bu eşya yardımından faydalanacak. Tunceli Valiliği vatandaşa makul bir hayat standartı sağlamayı amaç edinmiş, vatandaş ise devleti yanında görmekten, ihtiyaçlarına cevap bulabilmekten son derece memnun. Eşyalar şimdiden 1677 ailenin evlerini donatmaya başladı. İlçeye bağlı Yukarı Doluca köyünde ihtiyaç sahibi olarak belirlenenlere kanepe ve halıları verildi bile. Önümüzdeki günlerde de diğer eşyaların dağımıtına devam edilecek.

Birçok yoksul ailenin ilk kez buzdolabı ve çamaşır makinesiyle tanışacağı bu proje kapsamında 5 milyon 6 bin 888 TL tutarındaki beyaz eşya dağıtılması öngörülüyordu.

SAMANYOLUHABER.COM



 

ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-09-2009, 15:25   #2
Kullanıcı Adı
ALPEREN4425
Standart
Haber aynı ama yorum farklı. Benim eklediğim haberde Akp eleştiriliyor bu haberde ysk ve yargı eleştiriliyor. Samanyolu ve zamanın kime çalıştığını bilmeyen mi var. Elbette ki hükümeti savunacak.

Sosyal devletin halkına yardım etmesi elbette eleştirilemez bir durum. Ancak seçim arefesinde oy derdine düşüp doğalgazlı evlere , İzmirin en zengin semtlerine kömür yardımı göndermek , suyu olmayan eve nasılsa bunlar köylü , anlamaz diyip çamaşır makinası göndermek hangi sosyal devlet ahlakına sığar söylermisiniz.
ALPEREN4425 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
chp, kartel, sosyal devlet, yardımlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım