02-15-2009, 17:06 | #1 |
Cumhurbaşkanı Gül, yurda döndü
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rusya dönüşünde kısa bir açıklama yaparak kendisini bekleyen gazetecilerin sorularını cevapladı.
VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN... Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 14:30'da özel uçağı ATA ile Esenboğa Havalimanı'na indi. Cumhurbaşkanı Gül, havaalanında kendisini bekleyen basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulunarak ziyaretleri hakkında bilgi verdi ve gazetecilerin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül : " Rusya ile ilişkilerin yeni bir aşamaya doğru ilerlemesi ve dostluğun daha da derinleştirilmesi ortak deklerasyonu imzaladık. Hemen hemen her alanda çok samimi ve geniş bir işbilriği irademizin konduğunu göreceksiniz. Ziyaretim sırasında Putin ile de çok faydalı görüşmelerde bulunduk. İşadamlarımızla birlikte Türkiye - Rusya arasındaki ticareti arttıracak verimli görüşmeleri bu bağlamda da yaptık. İşadamlarımız ve rus işadamları bir araya geldiler. Bunların çözümü uğrunda da çok iyi temaslarımız oldu. Bildiğiniz gibi Tataristan Cumhuriyetini ziyaret etmekten ilk Türk Cumhurbaşkanı olmaktan memnun oldum. Türk işadamlarının Tataristandaki yatırımlarının arttırılması gayet olumlu geçti. Bu ziyaretlerin tamamı çok faydalı olmuştur. Bu sabah Kazan Devleti Üniversitesini de gezdik. Buradan bizi orada ağırlayan tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Ben her zaman bir anayasa değişikliği, yeni bir anayasanın yazılması değişimi ile ilgili görüşlerimi paylaşıyorum zaten. Bu konuda da iç politika karışınca zorlaştığının farkındayım. Ümit ediyorum ki geniş bir ortamda bu gelişmeler düzelecektir." dedi.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
02-15-2009, 17:36 | #2 |
hosgeldi sefalar getirdi...
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|