AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 02-17-2009, 09:00   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart TSK’dan ‘çok gizli’ iç soruşturma
TSK'nın Ergenekon iddialarıyla ilgili olarak dört aydır kendi içinde sessiz sedasız bir soruşturma yürütüğü, emekli subayların uyarıldığı, muvazzafların ise siyasi eğilimlerinin tespit edildiği savunuldu


Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Ergenekon iddialarıyla ilgili olarak dört ay önce kendi içinde bir soruşturma başlattığı belirtildi.
Kanal D ana haber bülteninde dün akşam yayınlanan habere göre, iddiaların peşine düşen Genelkurmay Başkanlığı, önce gizli askeri belgeleri sızdıranları araştırmaya başladı. Bu amaçla istihbarat bilgilerini gören, okuyan ve işlem yapanlar yakın takibe alındı. Bu personelin kimlerle ilişki kurduğu, hangi siyasi eğilimler taşıdığı belirlendi. Ayrıca gizli bilgileri görme yetkileri yeniden düzenlendi. Hatta kuşku duyulan personelin görev yerleri değiştirildi. Bilgi sızdırdığı saptananlar hakkında yasal işlem yapıldı. Bütün bunlar büyük bir sessizlik içinde gerçekleşirildi.
“Çok gizli” iç soruşturmada rütbe ve makamı ne olursa olsun, subay ve astsubayların derneklerle ilişkileri de mercek altına alındı. Hangi subayın hangi dernekle bağlantılı olduğu, bu derneklerin ne yaptığı araştırıldı. Görevdeki subayların derneklerle bağlantıları not edildi.

Emeklilere uyarı

Genelkurmay aynı şekilde, emekli subayları da sıkı incelemeden geçirdi. Emekli olduktan sonra görev aldıkları dernekler, tek tek isimlendirildi. Hangi televizyon programlarına çıktıkları, hangi gazetelerde yazdıkları ve ne söyledikleri rapor haline getirildi
Genelkurmay, sessiz sedasız bu emekli komutanları uyardı. Bazı komutanlardan o gazete ve dergilere yazmamalarını, kimi kanallara çıkmamalarını istedi.

Eğilimler not edildi

Çok kritik bir başka soruşturmaya daha imza atan Genelkurmay, subay ve astsubayların ideolojik yaklaşımları ile hangi partiye yakın olduklarını inceletti. İsimlerin karşılarına “şu partiye yakın” notları düşüldü. Sadece askeri personelin değil, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde çalışan sivillerin de siyasi eğilimleri ve yakın oldukları partiler tek tek belirlendi.

Darbe günlükleri

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek’in bilgisayarından çıktığı öne sürülen darbe günlükleri de incelendi. Günlüklerde, 2003-2005 yıllarında “Sarıkız” ve “Ayışığı” kod adlarıyla iki darbe girişimi örgütlendiği, dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ten destek bulamadığı için de başarılı olunamadığı iddia ediliyordu. Üstelik dönemin komutanları arasındaki konuşmalar da, en ince ayrıntılarına kadar yer alıyordu.
Genelkurmay’ın dört ay önce başlattığı çok gizli soruşturmada, darbe günlükleri sayfa sayfa mercek altına alındı. Adı geçen komutanların bilgisine başvuruldu, bilgisayar kayıtlarına bakıldı. Kalın bir kitap büyüklüğünde rapor hazırlanarak, karargâha sunuldu.
Kanal D’nin Genelkurmay’a yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, karargâh hazırlanan raporları ve soruşturmada ulaşılan sonuçları çok yakından izliyor. Gerekli görülenler hakkında da askeri savcılıkça dava açılıyor.

ERDOĞAN ve ekibini fişlemiş

Şahin’de ele geçirilen 3 bin 860 sayfalık arşivde bulunan dokümanlardan bazıları şöyle:
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve yakın çalışma ekibindeki Ömer Çelik, Egemen Bağış, Cüneyd Zapsu, Ahmet Davutoğlu, Nabi Avcı, Yalçın Akdoğan ve Akif Beki’nin özlük bilgileri.
- Ergenekon zanlısı Muzaffer Tekin ile Oktay Yıldırım’ın değerlendirmeleri.
- “Cumhuriyet Üniversitesi Bölücülük Yuvası Haline Gelmiştir” başlıklı 14 maddeden oluşan dosya.
- “Gizli Anlaşma” başlıklı eski ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell ile eski Dışişleri Bakanı Abdullah Gül arasında 2 Nisan 2003’te yapıldığı öne sürülen gizli mutabakat.
- Mehdi Zana ve Leyla Zana’nın Almanya’nın Hannover kentinde çektirdikleri bir fotoğraf ve istihbarat bilgileri.
- ‘Ulusal güvenliğe ihanet edenler’ başlıklı; Orhan Pamuk, Hrant Dink, Taner Akçam, Murat Belge, Halil Berktay ve Oral Çalışlar’ın fotoğrafları.
- Abdullah Çatlı-Mehmet Özbay konulu değerlendirme.

(Milliyet)

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi