AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 02-18-2009, 03:30   #1
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart Diyarbakır Valisi Mutlu DTP'yi yalanladı



Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakır'ın huzurunu bozacak gösterilere izin verilmeyeceğini söyledi.

Vali Mutlu, DTP'li milletvekili ve belediye başkanlarının açıklamalarını değerlendirdiği basın toplantısında, 15 Şubat tarihinden başlanarak mahalli seçimlerin yapılacağı güne kadar izinsiz gösteriler, sokak eylemi ve kışkırtmalarla gerilim oluşturulmaya çalışıldığını belirtti. Mutlu, "İlimizde seçim güvenliğinin sarsılmaya çalışılacağı yönünde güvenlik ve istihbarat birimlerimize yoğun bilgiler ulaşmıştır. Bu bilgileri teyit edici izinsiz bir gösteriye 15 Şubat günü izin verilmemiştir." diye konuştu.

Hukukun üstünlüğü ilkesini benimseyerek, buna uygun bir tutum sergilemesi ve örnek olması gereken seçilmiş bazı kişilerin önderlik ettiği yasa dışı gösteriler yapılmak istendiğini vurgulayan Mutlu, "Söz konusu 2 bin kişilik topluluğun içinde yer alan yüzü sarılı kişilerin bulunması, izinsiz başlayacak yürüyüşün ardından kanunsuz sloganlar, afişler eşliğinde kışkırtmalar yapacaktı. Olaylar çıkaracak ve bu olayları il geneline yayarak yasa dışı örgüt propagandasına dönüştüreceği anlaşılmıştır." dedi.

Topluluğun yürüyüşüne izin verilmemesi sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in kendisini aradığını ve yürüyüşe izin vermesini istediğini anlatan Mutlu, "Belediye başkanına, yürüyüşten sonra vatandaşlarımız can ve mal güvenliği ile ilgili doğacak her türlü zarardan sorumlu olma kaydıyla izin vereceğimi söyledim. Bunun üzerine başkan taahhütte bulunmayacağını, sorumluluk üstlenmeyeceğini belirtti. Ben de kendilerine bu güzel şehrin çok ihtiyaç duyduğu huzuru bozacak yasa dışı gösterilerden uzak durması gerektiğini söyledim. Kanunsuzluğun önünde yer almamaları gerektiği hususunu hatırlattım" ifadelerini kullandı.

"Söz konusu tüm gelişmelerin esas hedefi halkımızın huzurudur. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da yasal gösteri, toplantı ve yürüyüşe izin verilecektir" diyen Mutlu şunları söyledi: "Ancak her şeyden önce önemsediğimiz Diyarbakır'ın huzurunu, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek gösterilere, yürüyüşlere izin verilmeyecektir. Seçimlerin güvenlik içerisinde tamamlanması ve halkımızın hiçbir endişe ve kaygıya kapılmadan bu güzel kente yaşamlarını sürdürmeleri hususunda devletin kararlı, hukukun içerisinde, yetkilerini özenle kullanan, halkını kucaklayan tutumunu sürdürecektir. Önceliklerimiz 850 bin nüfuslu Diyarbakır'ımızın genelinin huzurudur. Huzurumuzu bozmak isteyen izinsiz, kanunsuz her türlü eylemin karşısında, hukukun içerisinde tüm tedbirler alınmaya ve uygulanmaya devam edecektir."

DTP'nin yarın Diyarbakır'da yapacağı yürüyüş ile ilgili soruları da cevaplayan Mutlu, kendilerine yürüyüş yapılması konusunda herhangi bir başvuru yapılmadığını söyledi. Mutlu, başvuru durumunda hukuk çerçevesinde değerlendireceklerini ifade etti.

Pazar günü Bayındırlık Caddesi'nde toplanan gruba yürüyüş için izin alınmadığı ve sanki güvenlik güçlerinin buna rağmen izin vermediği söylenerek halka haksızlık yapıldığını anlatan Mutlu, "Oradaki halkımız özellikle bilsin, o gün için herhangi bir başvuru ya da izin talebinde bulunulmamıştır. Halkın bunu bilmesi gerekiyor. Oradaki özellikle 150-200 kişilik gruba orantılı güç kullanılarak dağıtılmıştır" dedi.



/ HABERVAKTİM

 

FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-18-2009, 11:12   #2
Kullanıcı Adı
ALPEREN4425
Standart
AHmet Türk AKP aklını başına almalı diyor. Ahmet Türk'e katılıyorum aslında. Akparti gerçekten aklını başına almalı. Açık açık terör propagandası yapan meclissteki çakallar Apo denen köpeğin yanına gönderilmelidir. Aksi taktirde Ahmet Türkün dediği gibi AKPartii zarar görecektir.

PKK hiçbir dönemde bu kadar rahat savunulamamıştır. Terör hiçbir dönemde toplumda bu kadar normal karşılanmadı. Apo köpeğinin posteri önünde konser veren Ahmet Kaya devlet tarafından hiç bu kadar yüceltilmemişti. Türkiye'ye "şerefsizlerin ülkesi" diyecek kadar aşağılaşan bir adamı Devlet televizyonunda üstelikte sanki büyük bir yanlıştan dönülmüş giibi günlerce reklamı yapılarak devlet televizyonuna çıkarmak bu halka terörü benimsetmeye çalışmaktır.

Akparti bu yanlıştan dönüp eli kanlı vekillere gerekn dersi vermelidir. O meclis hem suçlu hem güçlü terörsitlerin nutuk atacağı KAHVEHANE köşesi değildir.
ALPEREN4425 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım