AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 02-18-2009, 18:18   #1
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart CHP'nin Deniz Feneri dosyası sahte çıktı
CHP'nin Deniz Feneri dosyası sahte çıktı

CHP'nin ele geçirdiği Deniz Feneri dosyasının gerçek dosya olmadığı ortaya çıktı.

Hurriyet.com.tr'nin haberine göre Alman kaynaklar, asıl dosyanın en geç pazartesi günü Ankara'da olacağını söyledi.


Adalet Bakanlığı'nın "Alman makamları hala dosyayı Türkiye'ye iletmedi" açıklamalarına rağmen, son olarak, CHP'nin "dava dosyasını aldığına" ilişkin açıklamasının ardından, işler iyice karmaşık hale gelmişti. İşte Deniz Feneri dava dosyasının "akıbeti"


CHP'NİN DOSYASI, GERÇEK DOSYA DEĞİL


Hurriyet.com.tr'ye ulaşan bilgilere göre, CHP'nin ele geçirdiği Deniz Feneri dosyası "gerçek dosya" değil. CHP milletvekili Ali Kılıç tarafından açıklanan dosyada, gerçekten Deniz Feneri davasına ilişkin bazı belgeler bulunuyor. Ancak bu belgeler, dava Almanya'da devam ederken, gerek zanlıların, gerekse ilgili dernek ya da kuruluşların, incelemek üzere Alman Savcılığından istedikleri ve ardından basına da sızan belgeler.

ASIL DOSYA 3 BİN SAYFADAN FAZLA

Oysa Almanya makamları tarafından geçtiğimiz günlerde "bir araya getirilmesi" tamamlanan asıl dava dosyasından, yaklaşık 3 binden fazla belge bulunuyor.

DOSYA NEDEN GECİKTİ

Dava dosyasının Türkiye'ye ulaşmasının gecikmesinin ardında, Türk Adalet Bakanlığının, sadece dava dosyasını değil, ek başka belgeleri de istemesi yatıyor. Edinilen bilgiye göre Adalet Bakanlığı, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği aracılığıyla Almanya'ya yaptığı resmi başvuruda, sadece Deniz Feneri dava dosyasını değil, bu davada adı geçen Türkiye ile ilgili kişi ve kuruluşlar hakkında da ek bilgi talep etti.

Dava dosyası talebinin yanı sıra, Almanya'ya ulaştırılan istekte, bazı "sorular" da yer aldı. Dava dosyasının ulaşmasının gecikmesinde de, bu "soruların yanıtlanması" yatıyor.

Adalet Bakanlığı'nın davanın Türkiye bağlantıları konusundaki bilgi ve belgeleri toplamak uzun sürdü.

DOSYA TESLİM EDİLMEK ÜZERE

Alman makamları, dava dosyasına ek olarak, Türk adli makamlarının ilettiği sorulara ilişkin bilgi ve belgeleri de topladılar. Tüm belgeler bir araya getirildi. Dosya, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği aracılığıyla Ankara'ya iletilmek üzere. Kaynaklar, dosyanın Berlin Büyükelçiliği'ne, "Eğer henüz teslim edilmediyse bile, en geç bu hafta sonuna kadar ulaştırılacağını" kaydediyorlar

ALMAN ADALET BAKANI GELİYOR

Almanya Federal Adalet Bakanı Brigitte Zypries pazartesi günü Türkiye'ye bir çalışma ziyareti yapacak. Alman Bakan, Pazartesi günü İstanbul'da Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile bir araya gelmeden önce, Deniz Feneri dava dosyası da Türkiye'ye resmen iletilmiş olacak.
18.02.2009

 

ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-18-2009, 18:20   #2
Kullanıcı Adı
genç_TÜRK
Standart
sonuçta gerçeği gelecekmiş..
genç_TÜRK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-18-2009, 18:34   #3
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-18-2009, 19:46   #4
Kullanıcı Adı
ATmaCA53
Standart
ben biliyordum zaten, bu zihniyetin böyle yapacağını, bide alman yargısı suçludur, doğan medyası ve chp ile işbirliği yapan alman yargısına güvenim yok, doğan medyası ile chp çok yakın ilişkiler içerisinde alman yargısı.

bide alman adalet bakanı geliyormuş hangi yüzle geliyor acaba.
ATmaCA53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-18-2009, 20:16   #5
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart
çamur at izi kalsın politikası
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-18-2009, 20:20   #6
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart
CHP'nin Deniz Feneri dosyası 'çakma' çıktı

Almanya'daki 'Deniz Feneri' davasının dosyasını Türkiye'ye getirdiklerini açıklayan CHP'li Ali Kılıç'a Almanya'dan yalanlama geldi.


Deniz Feneri davasına ilişkin, Türkiye’ye teslim edilmesi beklenen dava dosyası adeta “yılan hikayesine” döndü.
Adalet Bakanlığı’nın “Alman makamları hala dosyayı Türkiye’ye iletmedi” açıklamalarına rağmen, son olarak, CHP’nin “dava dosyasını aldığına” ilişkin açıklaması kafaları karıştırdı.

CHP’NİN DOSYASI, GERÇEK DOSYA DEĞİL

Hurriyet.com.tr’ye ulaşan bilgilere göre, CHP’nin ele geçirdiği Deniz Feneri dosyası “gerçek dosya” değil. CHP milletvekili Ali Kılıç tarafından açıklanan dosyada, gerçekten Deniz Feneri davasına ilişkin bazı belgeler bulunuyor.
Ancak bu belgeler, dava Almanya’da devam ederken, gerek zanlıların, gerekse ilgili dernek ya da kuruluşların, incelemek üzere Alman Savcılığından istedikleri ve ardından basına da sızan belgeler.

ASIL DOSYA 3 BİN SAYFADAN FAZLA


Oysa Alman makamları tarafından geçtiğimiz günlerde “bir araya getirilmesi” tamamlanan asıl dava dosyasında, yaklaşık 3 binden fazla belge bulunuyor.

DOSYA NEDEN GECİKTİ

Dava dosyasının Türkiye’ye ulaşmasının gecikmesinin ardında, Türk Adalet Bakanlığının, sadece dava dosyasını değil, ek başka belgeleri de istemesi yatıyor. Edinilen bilgiye göre Adalet Bakanlığı, Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği aracılığıyla Almanya’ya yaptığı resmi başvuruda, sadece Deniz Feneri dava dosyasını değil, bu davada adı geçen Türkiye ile ilgili kişi ve kuruluşlar hakkında da ek bilgi talep etti.
Dava dosyası talebinin yanı sıra, Almanya’ya ulaştırılan istekte, bazı “sorular” da yer aldı. Dava dosyasının ulaşmasının gecikmesinde de, bu “soruların yanıtlanması” yatıyor. Adalet Bakanlığı’nın davanın Türkiye bağlantıları konusundaki bilgi ve belgeleri toplaması uzun sürdü.

DOSYA TESLİM EDİLMEK ÜZERE

Alman makamları, dava dosyasına ek olarak, Türk adli makamlarının ilettiği sorulara ilişkin bilgi ve belgeleri de topladılar. Tüm belgeler bir araya getirildi. Dosya, Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği aracılığıyla Ankara’ya iletilmek üzere. Kaynaklar, dosyanın Berlin Büyükelçiliği’ne, “Eğer henüz teslim edilmediyse bile, en geç bu hafta sonuna kadar ulaştırılacağını” kaydediyorlar.

ALMAN SAVCIDAN DAVA İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Almanya’daki Deniz Feneri davası ile ilgili Frankfurt Mahkemesi Başsavcı Doris Möller Möller davanın Ocak ayında kendilerine geldiğini belirterek dosyaların Türkiye’ye gönderilmesinin neden geciktiğiyle ilgili şunları söyledi: Davada 18 insanın ismi vardı bunlardan 3 tanesi yargılandı. Diğerleri hakkında kovuşturma sürüyor. dedi.
Dava dosyanın Türkiye gelmesi neden uzun sürdü sorusuna ise Türk yetkili mercileri daha birçok dosya ile birlikte bu mahkemenin kararını da bizden istedi. Dosyalar bize Ocak ayında geçti. Normalde tektik olarak bu süreç biraz sürer. Dava kapandıktan sonra bir sürü süreç devreye girer. Gider hesaplamaları yapılır Avukatlar paralarını alır. İdari sürecin prosedürü yüzünden bütün bunlar zaman alıyor. Davada birilerinin ihmali olduğu iddiaları gerçek dışıdır. Bu dava dosyası çok geniş kapsamlı. Bu yüzden yazılması uzun sürdü. Bununla birlikte Noel tatili ve başka tatiller de araya girdi. Bu durum benim için çok alışılmadık bir durum değil. Ne Türk kurumlarının ne de herhangi bir kimsenin bu süreci uzattırma gibi bir niyeti oldu." dedi.

Hürriyet-Haber 7.com
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-18-2009, 20:25   #7
Kullanıcı Adı
son durak
Standart
bunların adı ahlaksız...........çirkefler.....

kendileri bir kurus bir yere yardım etmez edenlerle böyle ugrasırlar.......
son durak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-18-2009, 22:52   #8
Kullanıcı Adı
Gökmen
Standart
Dış işleri bu konunun üzerinde çok titizlik ile duruyor bu dosya CHP ye siyasi amaç için verilmiş ise yani önce bu dosyayı CHP almış ise ve bu karalamalar sonuçsuz çıkarsa CHP,ye ağır bir tazminat açılacak ve bu işin içinde olan tüm herkes payını alacak bundan. Almanya dış işleride zor durumda bir açıklama yapmaları beklenecek bakalım ne bahane uyduracaklar...(+)
Gökmen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-18-2009, 23:57   #9
Kullanıcı Adı
zekimg
Standart
chpnin politikası Belli Zaten Bunu Hepimiz Görüyoruz..Çamur At,Karala...Seçime 40 gün Kalmış Hala Bi Miting Yapıp Halka Açılmayan chp Kendisine Yakışır Çirkefliklerle AK Parti'yi Zan Altında Bırakmak İstiyor.Ama Başbakanımızında Dediği Gibi : "Yalancının Mumu Yatsıya Kadar Yanar !"
zekimg isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
chp, dosya, iftira


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi