AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 02-19-2009, 19:36   #1
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart İşte Karayalçın böyle BİTirmiş!



CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, eski başkanlığı döneminde, ilçe başkanlarını Belediye İktisadi Teşekkülleri'nde (BİT) beslemiş, silah çekene ihale vermiş, belediye imkanlarını yandaşlarına peşkeş çekmiş...


CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın'ın adaylık serüveni sürerken, eski başkanlığı döneminde sergilediği icraatlar da tekrar gündeme geliyor. Gazeteci Kelime Ata'nın “Kral Çıplak” isimli kitabında, Murat Karayalçın'ın belediye şirketlerine bir bir SHP'li teşkilat yöneticilerini atadığı, ihalelerin parti yandaşlarına nasıl dağıtıldığı anlatılıyor. Kelime Ata'nın, Karayalçın'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde basın danışmanlarından biri olması, bu ifşaatları daha da dikkat çekici hale getiriyor.

SHP TEŞKİLATINA BANKAMATİK DANIŞMANLIK

Karayalçın döneminde Belediye İktisadi Teşekkülleri'nin (BİT) solcu politikacılara gelir kaynağı haline getirildiğini belirten Kelime Ata, partili belediye bürokratlarının aşırı masraflarının, geceleri tüketecekleri içkilerin paralarının, ancak kurulan BİT'lerden sağlanacak kaynak ile karşılanabildiğini anlatıyor. Kitapta, şu ifadelere yer veriliyor: “SHP'li il ve ilçe başkanlarına parasal destek sağlamanın yolu BİT'lere onları danışman olarak göstermek, ya da işe gelmelerine gerek olmayacak bir biçimde istihdam etmektir. Örneğin; SHP Nevşehir İl Başkanı Fahri Ertik, Polatlı İlçe Başkanı Sami Baykam, Haymana İlçe Başkanı Lütfi Keskin ve Ayaş İlçe Başkanı Metin Poyraz'a Metropol İmar A.Ş. ile parasal destek sağlanmıştır.”

KONGREDE VER OYU, KAP İŞİ

“Karayalçın Kral Çıplak” kitabında, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Murat Karayalçın tarafından kurulan BİT'lerin bir diğer işlevinin, işsiz partililere istihdam sağlamak olduğu bilgisi de yer alıyor. Kimi dar gelirli belediye meclis üyelerine, ön seçimlerde ya da kongre öncesinde “Ver oyu, al işi” mekanizmasının işletildiğini anlatan Ata, bu mantıkla pek çok SHP'linin BELKO'da çalışır görünüp bir gün bile işe uğramadan maaş aldıklarını dile getiriyor. Kelime Ata'nın verdiği bilgiye göre; Mehmet Aksoy, Ali Doğan, Halil Ahi, Yüksel Şelale Akın, Kamil Karakülah, Kadri Atasoy, Behçet Elçin, Binali Keleş, Safiye Tepedelen, Ahmet Karataş, Gülay Bayrak, Hacı Adıgüzel, Murat Karayalçın tarafından BELKO'da çalışıyor gösterilip havadan maaş verilen isimler arasında yer aldılar. Skandalla ilgili spekülasyonlar artınca, Murat Karayalçın bir açıklama yaparak, “Belediye meclis üyelerinin kömür depolarında çalıştıklarını” iddia ettiği de kitapta yer alıyor.

ABİ GENEL MÜDÜR KARDEŞİ ONA MÜTEAHHİT

Murat Karayalçın'ın belediye başkanlığı döneminde ihalelerin “al gülüm ver gülüm” mantığıyla kotarıldığı da vurgulanan “Karayalçın Kral Çıplak” kitabında, ballı ihale mekanizması şöyle anlatılıyor: “İl Genel Meclisi Üyesi Erol Barutçu'nun meşhurluğu, toplantılarda tabancasıyla oynamasından ve ASKİ Genel Müdürü Şükrü Barutçu'nun kardeşi olmasından gelir. Eryaman'da 1991 yılı fiyatlarıyla 15 milyar liralık altyapı işlerinin 9 milyar liralık bölümü Erol Barutçu'ya verilir. Barutçu, bir yandan da politika ile ilgilenmektedir. 1993 yılına gelindiğinde kongreler başlarken Erol Barutçu kemençesi ile Karayalçın adına horon teper. Metropol A.Ş.'nin Genel Müdürü Adnan Dinçer'in kayınbiraderi Haldun Erdoğan'a da başka bir yerden yem verilir. O da, ASKİ'nin proje işleridir. İşler eksik ve hatalı yapılmakta, 10 milyar liralık iş, 15 milyara çıkmasına rağmen yine de istenen verim alınamamakta, sonuçta bütün bunlar Ankaralıların cebinden çıkmaktadır.”

VEZİROĞLU SİLAHI ÇEKTİ, İHALEYİ ALDI
Belediyenin ihale dağıtımında sık sık normal yöntemlerin dışına çıkıldığını anlatan Kelime Ata, Tuncelili müteahhit Ali Haydar Veziroğlu'nun, Karayalçın'dan ihale alma yöntemine ilişkin şu bilgileri veriyor: “Eski milletvekili ve SHP delegesi olan; ancak ihale alamayan Veziroğlu, kendini çıkmazda hissetmektedir. ASKİ'nin Kızılay ihalesini alamayacağını anlayan Veziroğlu, 1991 Ağustos'unda ASKİ'ye şöyle bir uğrayıverir. Silahlıdır. Önce özel kalem memurlarını susturur. Sonra genel müdür Şükrü Barutçu'nun odasını basar. Kanal Daire Başkanı Muharrem Sümen'in gözlüklerini kırar. Olay örtbas edilir. ASKİ baskınından sonra Veziroğlu'nun şansı birden açılır. Önce Kızılay'da 17 milyarlık, sonra Güvenlik Caddesi'nde 12 milyarlık ihale alır.





/ VAKİT

 

FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım