AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 02-19-2009, 19:34   #1
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart Maliye'den "Doğan Yayın'a ceza" açıklaması



Maliye: Doğan'da kaçakçılık suçları ve cezalarına ilişkin fiiller tespit ettik Maliye Bakanlığı, Doğan Holding'e kesilen 826,3 milyon lira cezayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Söz konusu inceleme sırasında Vergi Usul Kanununun kaçakçılık suçları ve cezalarına ilişkin 359'uncu maddesi kapsamında fiiller tespit edildiğine işaret edilerek, yapılan vergi tarhiyatının yanı sıra, Kanun gereği bu vergi tutarının üç katı kadar da vergi ziyaı cezası uygulanması cihetine gidildiği vurgusu yapıldı.

Denetim elemanlarının, Vergi Usul Kanunu'na göre vergi inceleme yetkisine sahip olduğuna işaret edilen açıklamada, vergi incelemesinden maksadın mükelleflerin ödemesi gereken vergilerin doğruluğunu araştırmak, tespit etmek olduğu belirtildi. Bakanlığa gelen bilgilerden hareketle, Doğan Holding AŞ nezdinde gelirler kontrolörleri tarafından 2003-2006 yıllarıyla ilgili vergi incelemesi yapıldığı belirtilerek, "İnceleme sonucunda düzenlenen raporlara istinaden ilgili vergi dairesi, adı geçen mükellef kuruma vergi kanunlarına göre cezalı vergi tarhiyatı yapmış ve tebliğ etmiştir." denildi.

Açıklamada, vergi incelemelerinin, ilgili denetim birimlerinin yıllık plan ve programları çerçevesinde yürütüldüğüne dikkat çekilerek, şu değerlendirme yapıldı: "Vergi incelemeleri, ödenmesi gereken vergilerin doğruluğunu araştırmaya, beyana nazaran bir farklılık varsa bunu tespit etmeye, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasını sağlamaya yönelik olarak yürütülmektedir. Böylece, bir yandan vergi ödevine ilişkin olarak haksız rekabet önlenmeye çalışılırken, diğer yandan da alınması gereken vergilerin tahsil edilerek Genel Bütçe'ye aktarılması sağlanmaktadır. Doğan Holding nezdinde yapılan vergi incelemeleri de Bakanlığımızın öteden beri uygulaya geldiği genel teamüllere, yasal usul ve esaslara uygun olarak yürütülmüştür."

DOĞAN YAYIN HOLDİNG'İN AÇIKLAMALARI MESNETSİZ İFTİRA

Buna rağmen, Doğan Yayın Holding tarafından yapılan ve basında yer alan açıklamalarda, "Vergi denetim elemanının Grubu yok etme planını uygulamakla görevlendirildiği", "Haksız ve kasıtlı hareket edilerek insafsız ve kanunsuz bir ceza kesildiği", "Bu olayın Türk maliye tarihine en büyük vicdansızlık olarak geçeceği" gibi haksız ve mesnetsiz iftira ve suçlamalarda bulunulduğu bildirildi.

Bakanlığın açıklamasında, tüm vergi mükelleflerinin kanunlara göre vergi incelemesine tabi olduğu belirtilirken, bu durumun Doğan Holding tarafından kabullenilemeyip saptırılmaya çalışıldığı kaydedildi. Açıklamada "Vergi kaçakçılığı gibi milli menfaatlerimize karşı işlenen ağır bir suç karşısında, hiçbir denetim elemanı görevini yerine getirmekte tereddüt etmez ve etmeyecektir." denildi. Ayrıca bakanlığın ve denetim elemanlarının tüm yasal yollara kesinlikle başvurulacağı ifade edildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Canikli: Doğan Medya'ya kesilen cezanın siyasi bir tarafı yok

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Doğan Medya Grubu'na kesilen vergi cezasının kendilerine bağlanmasının doğru olmadığını söyledi. Kisilen cezanın rutin olarak yapılan denetimler sonucu ortaya çıktığını ifade eden Canikli, "Eskiden büyük mükellefler incelemeye alınmazdı. Biz bu anlayışı yıktık. Artık hiç kimse incelenmezlik ayrıcalığına sahip değil. Bu durum birilerini rahatsız ediyor herhalde." dedi.

Canikli, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Canikli, kesilen cezanın Maliye'nin yaptığı inceleme sonucunda ortaya çıkan bir sonuç olduğunu söyledi. Konunun, medyada, sanki kendilerine karşı yayınlar yapan Doğan Medya Grubu'nun sesini kesmek için yapıldığının iddia edildiğini anlatan Canikli, "Bunlar, haksız ve gerçek dışı iddialardır. Verginin tam olarak nasıl kesildiğini bilmiyoruz. Ancak Maliye Bakanlığı, hiçbir otoriteden talimat alarak inceleme yapmaz. Bir mükellefin bu şekilde incelenebilmesi için ciddi delillerin olması lazım. Bu konu ya bir şikayet sonucu ya da yapılan teknik incelemeler sonucu ortaya çıkmış olabilir. Bunun partimizle iliştirilmesi doğru değil." diye konuştu.

"ARTIK HERKES HESAP VERECEK"

Canikli, Türkiye'de, 'büyük mükellefler vergi incelemesine alınamaz' şeklinde bir anlayış olduğunu, ancak bunun artık değişmesi gerektiğini söyledi. Artık orta ve küçük ölçekli vergi mükellefleri gibi büyük şirketlerin de incelemeye alınmaya başlandığını ifade eden Canikli, "2003 yılına kadar böyle bir anlayış vardı. Ancak biz bu tarihten sonra bir anlayış değişikliğe gittik ve küçük-büyük tüm mükelleflerin inceleme kapsamına alınmasını sağladık. Türkiye'de artık hiç kimse ya da kurum 'incelenmezlik' zırhı nedeniyle kapsam dışında bırakılamaz" şeklinde konuştu.

"KİMSENİN SESİNİ KISMAK İÇİN YAPMADIK"

Canikli, yapılan yayınlar nedeniyle bu incelemenin yapıldığı şeklinde yayınlar yapıldığını, ancak bunun doğru olmadığını söyledi. Canikli, şöyle konuştu: "Bunu, Doğan Grubu'nun son zamanlarda partimize karşı bir muhalefet partisi gibi davranmasına bağlıyorlar. Oysa inceleme 11 ay önce başlamış. Zamanlamaya bakıldığında, bu tür değerlendirmelerin objektif olmadığı görülüyor. Bizim böyle bir şeyi yapmamız mümkün değil. Ancak kendileri, bu tür incelemelerin yapılmaması yönünde yayımlar yapmış olabilir."



/HABERVAKTİM

 

FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-19-2009, 19:43   #2
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart
ANLADINIZ MI ŞİMDİ NİYE SALYA AKITARAK SALDIRIYORLARMIŞ AK PARTİ'YE?!...

Dümenlerimi görme diyor.. Bana üçkağıt özgürlüğü ver diyor!..

YOK ARTIK ÖYLE YAĞMA...
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım