AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanı ve T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bölümü,resimler bilgiler ve paylaşımlar.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 02-20-2009, 21:57   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Cool 'Bu iktidar sıradan iktidar değil'
Başbakan Erdoğan, yerel seçimlere 36 gün kaldığını belirterek : Bu süre içinde duyduklarımızı duymayanlara bildireceğiz. Gün birlik günü' dedi.



AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlere 36 gün kaldığını anımsatarak ''Kalan 36 günde dost, ahbap, akraba, yaren hepsini dolaşacağız ve anlatacağız. Duyduklarımızı duymayanlara bildireceğiz. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Son söz sizin, karar sizin'' dedi.
Erdoğan, partisince Sakarya Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde ''İşimiz hizmet, gücümüzü, enerjimizi, heyecanımızı milletten alıyoruz'' dediklerini anlattı.
''Aşık Veysel gibi 'Uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece'' diyen Erdoğan, gece-gündüz demeden iş, hizmet ürettiklerini, Sakarya'nın da bunun şahidi olduğunu söyledi.
Sakarya'nın, 3 Kasımda, 28 Martta, 22 Temmuzda AK Parti'ye destek verdiğini belirten Erdoğan, kendilerinin de 6 yıldır hükümette, 5 yıldır da yerel yönetimlerde Sakarya'yı yeniden inşa etmek, yeniden ihya etmek, Türkiye'nin, dünyanın örnek bir kenti haline getirmek için çalıştıklarını ve çalışmaya devam ettiklerini kaydetti.
Erdoğan, bugün Hendek'te 41 tesisin, Sakarya Valiliğinin yeni hizmet binasını açılışını yaptıklarını anımsatarak, Sakarya'yı küresel rekabete hazırladıklarını belirtti.
Sakarya'da Aziz Duran'ın 3 dönemdir belediye başkanlığını yaptığını, bu dönemde modern belediyeciliği en güzel şekilde uyguladığını vurgulayan Erdoğan, Duran'ın 3. dönem sonunda görevi bırakacağını, bayrağı kendinden sonrakilere teslim edeceğini söylediğini ifade ederek, ''İşte hizmet aşkı budur, hizmet eri olmak budur, makama değil, hizmete odaklanmak budur. Kendisine en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Aziz kardeşimden bu bayrağı seçimde inşallah Zeki Toçoğlu kardeşim alacak'' diye konuştu.
Sakarya'ya yatırımlarını anlatan Erdoğan, 6 yılda 1854 derslik yaptıklarını, 6 bin 804 bilgisayar gönderdiklerini, bilişim teknolojisi sınıfları kurduklarını, Sakarya Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi, 5 meslek yüksek okulu, 6 araştırma ve uygulama merkezinin hizmete girdiğini, tekno kent kurulumu çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.
Hendek'te 594 kapasiteli yüksek öğretim yurdu açtıklarını, bu yılın yatırım programında olan bin kişilik yurt yapımı tamamlandığında kapasitenin 4492'ye çıkacağını dile getiren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Artık okullar açılırken kitaplarımızı sıraların üzerinde ücretsiz buluyor muyuz? CHP ne dedi biliyor musunuz? 'Fakire veriyorsunuz ama zengine niye veriyorsunuz?' Ben de onlara dedim ki 'Öğrencinin fakiri, zengini olmaz, biz hepsine bu kitapları veriyoruz'. Biz emanetçiğiz. Kimin emanetçisi, halkımın emanetçisiyiz. Biz, hortumculara değil, halkıma, yavrularımıza veriyoruz. Farkımız bu. Bazı fakir, fukara, garip, gureba 'Çocuklarımı okutamıyorum' dedi. Dedik ki, 'Bunlar bahane değil. Okutacaksınız'. Ne yaptık? İlköğretimde erkek öğrenciye 20 lira, kız öğrenciye 25 lira, orta öğretimde erkek öğrenciye 35 lira, kız öğrenciye 45 lira her ay ödüyoruz. Parayı anneye veriyoruz, babaya değil. Babaya versek, duman olup gider. Yüksek öğretimde 45 lira olan burs 180'e çıktı. Bütün bunlar hızla devam ederken, eğitimde bu yaklaşımı gösterirken, maalesef medeniyetten nasibini almamış olanların yaklaşımını biliyorsunuz.''

-YATIRIMLAR-

Başbakan Erdoğan, hastaneleri birleştirdiklerini, artık vatandaşın istediği hastaneye gidebildiğini, ilaç kuyruğunda beklemediğini, istediği eczaneden ilacını alabildiğini ifade ederek, özürlülere de sahip çıktıklarını ve Özürlüler Yasasını çıkardıklarını söyledi.
Sakarya'da, yapılacak hastanelerle farklı bir dönemi hızla sürdüreceklerini ifade eden Erdoğan, Sakarya'da bu dönemde 250 yataklı yeni devlet hastanesi, 24 yataklı Kaynarca Devlet Hastanesi, 30 yataklı Kocaali Devlet Hastanesi, 30 yataklı Taraklı Devlet Hastanesi, merkez halk sağlığı laboratuvarları, 250 yataklı Korucuk Devlet Hastanesi, merkez doğum ve çocuk bakımevi ek binası, 5 sağlık ocağı ve toplum sağlığı merkezini hizmete açtıklarını anlattı.
Erdoğan, 400 yataklı Sakarya Bölge Hastanesi, 100 yataklı Akyazı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ve 50 yataklı Akyazı devlet hastanesinin yapımının devam ettiğini, 2002 yılında 9 olan ambulans sayısını 18'e yükseltiklerini belirterek, ''Biz buyuz ve bu devam edecek. Çünkü halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi'' dedi.
Sakarya'da 4 bin 524 toplu konutun sahiplerine teslim edildiğini, 512 konutun yapımının devam ettiğini anlatan Erdoğan, Sakarya'da çiftçiye 173 milyon TL destek verdiklerini, 64 kilometre olan bölünmüş yola 6 yılda 117 kilometre bölünmüş yol eklediklerini ifade etti.
Fındık konusunun zaman zaman gündeme geldiğini hatırlatan Erdoğan, ''Şu ana kadar Toprak Mahsulleri Ofisi olarak 362 bin ton fındık aldık. 850 milyon TL ödedik. 650 milyon TL'yi de kısa zamanda ödeyeceğiz. Fındık serbest piyasada 2-2,5 TL civarında. Bu durumda TMO 4 TL ile başladı, 5 TL'ye çıktı. Aradaki fark bu. Bu kadar açık net ortada. Ödemelerde ise aynı şekilde. Bunlar bizim dayanışmamazın, halkımıza yaklaşımımızın en güzel ispatı, en güzel ifadesi'' diye konuştu.

-''MÜHRÜ AK PARTİYE BASIN''-

Başbakan Erdoğan, mitinge katılanlara ''Biz sizin emanetinize nasıl sadakatle bağlı kaldıysak, nasıl yücelttiysek, sizler de size emanet ettiğimiz adayların tümüne sahip çıkacaksınız'' diye seslendi.
''Medeniyet yolculuğuna kalınan yerden devam etmek, Türkiye'yi dünyanın zirvelerine taşımak için 29 Martta mührün AK Partiye basılmasını'' isteyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
''Ülkenin mutlu ve müreffeh geleceğini hep beraber inşa edelim. Biraz sonra buradan ayrılacağız. Herhalde eve gidip yatmayacağız değil mi? Şu anda kalan 36 günde dost, ahbap, akraba, yaren hepsini dolaşacağız ve anlatacağız. Duyduklarımızı duymayanlara bildireceğiz. Bu iktidar sıradan bir iktidar değil. Bu iktidar gücü nereden aldı, nereye götürdü, bu çok önemli. Biz, 230 milyar dolardan devraldık. Şimdi Gayrı Safi Yurt İçi Hasıla 750 milyar dolara çıktı. İhracatımız 79 senede 36 milyar dolar, biz 6 senede bunun üzerine 96 milyar dolar ilave ettik. Ah benim kardeşlerim ah... Göreve geldik, devletin borçlanma faizi yüzde 63. Dün Merkez Bankası açıkladı, gecelik faizler 11,5'a düştü. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilkler.. Bu ülkede MHP-DSP-ANAP döneminde bir gecede gecelik faizin yüzde 8 binlere ulaştığı günleri hatırlayın. MHP, DSP ve ANAP iktidarları döneminde zaten 3,5 sene dayandı ve çekti gittiler, 'yürütemiyoruz bu işi' dediler ve 30 milyar dolar IMF'den borç aldılar. Bize 23,5 milyar dolar borçla devrettiler. Şimdi ne kadar borcumuz kaldı? 8 milyar dolar. Biz ödüyoruz borçlarını. Merkez Bankasının kasasında 26,5 milyar dolar vardı, şimdi 68 milyar dolar var.''
Milletin bu ülkede kimin ne yaptığını gayet iyi bildiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bu anlayışla yola devam. Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Son söz sizin, karar sizin. Bu ülke bizim. Durmak yok, sen Türkiye'sin, sen Sakarya'sın. Size büyük düşünmek yaraşır, küçük düşünmek asla. İşimiz hizmet'' diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, yağmurlu bir havada gerçekleşen mitingin sonunda ''Bugün çok anlamlı'' diyerek vatandaşlarla ''Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi dinlediğim tüm şarkılarda, bize her şey sizi hatırlatıyor'' şarkısının sözlerini söyledi.



AA

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta