AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.

Stil
Seçenekler

Alt 02-23-2009, 15:34   #1
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart Ergenekon arınma operasyonudur
Ergenekon arınma operasyonudur

Başbakan Tayyip Erdoğan, İtalya'daki gibi Türkiye'de de temiz eller operasyonuna ihtiyaç olduğunu ifade ederek, “Konunun peşini bırakacak değiliz. Yani bu olay nereye varırsa varsın devam edeceğiz. Bu bir arınma operasyonu. Bu işin yavaşlaması diye bir şey olmaz” dedi.
İlgili haberler
Ekranı bırak meydana gel

YUSUF ZİYA CÖMERT DİYARBAKIR
Diyarbakır dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başbakan Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Ergenekon konusunda çarpıcı ifadeler kullanan Başbakan Erdoğan, bunun bir arınma operasyonu olduğunu ve sonuna kadar gidileceğini söyledi. CHP'nin yolsuzluk iddialarını da değinen Erdoğan, AK Parti'nin davalık isimleri partiden ihraç ettiğini, CHP'nin ise söz konusu isimleri tekrar aday yaptığını hatırlattı. İşte Erdoğan'ın çarpıçı açıklamaları:

TEMİZ ELLER OPERASYONU
Ergenekon, iktidarımız döneminde sumen altı edilmedi. Bu konunun peşini bırakacak değiliz. Yani bu olay nereye varırsa varsın devam edeceğiz. Ama takdir edersiniz ki biz yasamanın içinde varız, yürütmenin içinde varız. Ama yargıda biz yokuz. Yargıya müdahale gücümüz de yok. Yargıdan beklenen bizden beklenirse bize haksızlık olur. Şimdi boyutunu görmeliyiz. Kaldı ki şu anda yaptıklarımızın bedeli ne olacak şimdi değil gelecekte olacak. Ama biz bu bedeli düşünmüyoruz. Şimdi biz ülkemize bedel ödetmek istemiyoruz. Bu ülke bugüne kadar çok bedel ödedi. Onun içinde İtalya'da temiz eller operasyonunu bu ülke hep konuştu. Ama yapamadık. Onun için diyoruz ki arındırılmış Türkiye. Aynen temiz eller bizde de olması lazım. Bu bir arınma operasyonu. Burada durma yok. Bu işin yavaşlaması diye bir şey olmaz. İnsanımızın düşünce özgürlüğü noktasında ciddi açılımlar gerçekleştirdik. Fakat bölge halkının en çok mutlu olduğu açılımlardan bir tanesi Ergenekon'dur. Ve bu Ergenekon olayından ciddi manada bölge halkı yaptırdığımız kamuoyu araştırmalarında da çıkıyor. Mutlu, memnun.
BÖLGESEL MİLLİYETÇİLİĞİ ÇÖKERTTİK
Bölgesel milliyetçiliği de ciddi manada çökerttik. 11.7 katrilyon biz sadece Güneydoğu Anadolu'ya ve Doğu Anadolu'ya yatırım yapmışız. Şimdi de 2013 sonuna kadar yaklaşık 26 katrilyon biz bu bölgeye yatırım yapacağız. Ve burada Batı ile Doğu arasındaki bu makas açığını biz yavaş yavaş kapatmaya çalışacağız. Şimdi Diyarbakır'ın yolu olmayan köy kalmadı. Suyu olmayan köy kalmadı.
İSTİSMAR ETMİYORUM
Davos'ta moderatöre öyle “elimin tersiyle itmek” gibi bir şey geçti içimden. Gittim geldim yani. Omzuma elini attığı anda orada denge değişti. Çünkü, böyle bir edepsizlik, böyle bir terbiyesizlik olmaz. Moderatör, Başbakan'ın omzuna el atacak. Dikkat ederseniz ben Davos'u hiç kullanmıyorum. Konuşmuyorum. Çünkü bunun bir istismar vesilesi olmasını istemiyorum. Ancak millette benim gördüğüm şu. Millet bir şeyin hasreti içerisindeydi. Yani kendi ülkesini temsil edenlerin kendi ülkesinin liderlerinin başka ülke liderleri karşısında el pençe divan durmasını bu millet istemiyor. Çünkü bu millet niçin ezilsin. Yani bir defa bunu bu millet istemiyor... Sakarya'da Camili Osman Bey İlköğretim Okulu'nun açılışında öğrencilerle hasbihal yaptık. İlla bir resim çektirelim dediler. 7'nci sınıf kız öğrencilerden birisi “Sayın Başbakanım Davos'taki duruşunuz bizi ailecek çok duygulandırdı” dedi. Aynı olayı Aksaray'da yaşadım. Hediye verirken bir kız “öğrenci 'One minute' dedi.”
ETKİNLİĞİMİZ ARTACAK
Ortadoğu ve Kafkaslar'da Türkiye'nin bir etkinliği var. Özellikle Kuzey Irak'la akrabalık bağları var. Dolayısıyla bu bölgedeki gelişmeler orayı, oradaki gelişmeler de burayı etkiler. Ve şu anda Amerika'daki Sayın Obama yönetimiyle birlikte bu bölgede inanıyorum ki Türkiye'nin etkinliği veya üstleneceği görevler çok daha farklı olabilir.
OBAMA İLE GÖRÜŞECEĞİZ
Obama, telefon görüşmemizde Türkiye'nin Ortadoğu'daki liderliğine atıfta bulundu. Ortadoğu'da müşterek çalışmanın gereğinden bahsetti. Biz Ortadoğu ülkeleriyle de Batı ülkeleriyle de iletişim ağını gayet başarılı kurabilen ülke durumundayız. Bunun yanında halkının yüzde 99'u Müslüman bir ülkeyiz... Öyle sanıyorumki 1-2 Nisan'da Londra'da yapılacak G 20 Zirvesi'nde Obama ile ayrıntılı görüşme fırsatımız olacak.

CHP davalık isimleri aday gösterdi
Şu ana kadar AK Parti'den ihraç edilmiş olan belediye başkan ve belediye meclis üyelerinin sayısı neredeyse 20'yi bulacak. Biz bir şeyi ele aldığımızda hiç beklemeden soruşturma açılmadan bunları partimizden ihraç ederiz. İhraç etmişiz. Fakat biz ne dedik. CHP böyle bir şeyi yapamaz. Yani haklarında soruşturma açılmış belediye başkanı gözaltına alınmış hatta bazıları tutuklanmış hatta hatta Edirne'yi mesela Başkan adayı yapmışlar.
Biz mesela benim Buca Belediye Başkanım çok başarılı olmasına rağmen aldığımız bir ilke nedeniyle kendisiyle özel görüştük. Kusura bakma seninle yapmayacağız. O da hakikaten anlayışla karşıladı. Temenni ederim ki Cemil Şeboy Bey oradan suçsuz çıkar. Ama bu kadar hassas davranıyoruz.
DENİZ FENERİYLE NE İLGİMİZ VAR
Şimdi CHP'de böyle bir yaklaşım tarzı yok. Dosya göstermeye gelince Deniz Feneri'yle ilgili. Bildiğim kadarıyla Sayın Baykal avukat. Adalet Bakanlığı Alman Adli makamlarıyla görüşmeleri yapmış. Dosya geldikten sonra hakikaten suç unsuru varsa Adalet Bakanlığı da gereğini o zaman yapar. Ama dosyayı alıp böyle elinde sağda solda sallamak. Kaldı ki bunu bir seçimde bu şekilde yapmanın anlamı ne? Yani bunun bizim parti ile ne alakası var.

Doğan incelemeye takıldı
Cezanın Doğan Grubu'nu cezalandırmak amacıyla olduğu söylemini, grubun kendisini savunma yaklaşımı olarak görüyorum. Biz hükümet olarak, “Maliye Bakanlığı'na soruşturma açacağız” demeyiz. Maliye Bakanlığı hesap uzmanlarıyla, vergi denetmenleriyle kontrolörleriyle bu tür kararları alırlar ve belli bir süreyle sürekli olarak kontrol ederler. Nitekim Doğan Medya Grubu da buna takılmıştır. Nitekim daha öncede çok ciddi bir rakamla bu işe takıldı. Ve kendileri uzlaşma talebinde bulunarak uzlaşmaya gittiler ve uzlaşma sonucunda çıkan cezayı ödediler.

Ahmet Kaya'nın naaşı getirilmeli
Arkadaşlar TRT Şeş'in güçlendirilmesi için çalışma yapıyor. Farsça ve Arapça yayınlar onu takip edecek. Program içeriğini çeşitlendirebilirsek Kuzey Irak'ta olsun Irak'ın daha da merkezine doğru çok daha büyük ilgiler uyandıracak. TRT'deki arkadaşlarda biraz ürkeklik var. Mesela ben söyledim Almanya'da olan Şıvan'ı getirebilirsiniz. Ertuğrul Günay Bey'e dedim. “Ahmet Kaya'nın eşiyle bir görüş. Eğer kabrini buraya taşımak isterlerse Ahmet Kaya'nın kabrini buraya aldıralım.“ Olumlu bir yaklaşım söz konusu. Belediye Başkanlığı'ndan Ahmet'le tanışırım. Sağ olsun hangi programa davet etsem gelmiştir. Yani ücret talep etmeden programlara gelmiştir.

Çamur at izi kalsın anlayışı
Adıyaman mitinginin ardından Kahramanmaraş Hafız Ali Efendi Meydanı'nda halka hitap eden Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal'ın sorumsuzca demeçler verdiğini söyleyerek “Devletin bir kurumuna saldırı oluyor. Cinayet işleniyor. Sayın Baykal hemen koşup hükümeti suçluyor. Olay aydınlanıyor, ardından farklı şeyler çıkıyor. Devletin güvenlik güçleri, devletin savcısı, hakimi, çetelerle, karanlık güç odakları ile mücadele veriyor. Sayın Baykal çıkıp avukatlık yapmaya çalışıyor. Çetenin, mafyanın, karanlık güç odaklarının avukatlığını yaparak muhalefet olunur mu? Bir kere de millet adına bir şey söyle. Allah aşkına bir kere de milletin avukatlığını yap” dedi. Seçimlerin yaklaşması nedeniyle karalama medyada kampanyalarının başladığını ifade eden Erdoğan, “Bana, aileme, milletvekili arkadaşlarıma, belediye başkanı arkadaşlarıma, belediye başkanı adayı arkadaşlarıma, devletin saygın kurumlarına en ağır şekilde hakaretler ettiler. Ben de diyorum ki, ey CHP, diğerleri, elinizde belge varsa, bu ülke bir hukuk devleti, niçin yargıya gitmiyorsunuz? Belediye başkanı arkadaşlarımızın dokunulmazlığı yok. Niye gitmiyorsunuz? Çünkü ellerinde belge yok. Bunlar, bir zamanlar vardı ya komünistlerin çamur at tutmasa iz bırakır anlayışı vardı ya bunlar o dille konuşuyor” diye konuştu.

ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)