AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 02-11-2009, 12:39   #1
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart İran mı yoksa, Türkiye mi güçlü?
İran mı yoksa, Türkiye mi güçlü?

Belçika'nın yüksek tirajlı muhafazakar gazetesi La Libre Belgique, İran ile Türkiye'yi ekonomik ve askeri güç olarak mukayese etti. İşte tespit: Gazete, İran'da İslam Devriminin 30. yıl yönümü çerçevesinde çeşitli değerlendirme ve görüşlere yer verirken, söz konusu devrimin başarısını sorguladı.

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (IISS) Başkanı François Heisbourg'un bir demecine de yer veren gazete, ABD'nin Irak'ı işgal etmek gibi bir hata yapması yüzünden İran'ın stratejik konumunun güç kazandığı görüşünü yansıttı.

Heisbourg, insan kaynakları, kültür ve kimlik unsurları güçlü olan İran'ın ekonomisinin sadece petrol üretimine bağımlı kalmasının, ''mollalar rejiminin başarısızlığını'' gösterdiği görüşünü dile getirdi.

''İran, petrole bağımlılığından hiçbir zaman kurtulamadı. İslam Devriminin en büyük başarısızlığı budur'' diyen Heisbourg, şöyle devam etti:

''Türkiye'deki gelişmelere bakınız. Aynı nüfusta, ama petrolü olmayan bir ülke. Türkiye gerçek bir ekonomik ve askeri güç haline geldi. İran ise petrol fiyatlarındaki gel-gitlere göre dalgalanıyor, kafasını suyun üzerinde tutmakta zorlanıyor.'' (AA)

ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-11-2009, 12:46   #2
Kullanıcı Adı
Cerrah
Tam bilmiyorum ama galiba doğru
Alt 02-11-2009, 12:49   #3
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Bütün imkan ve olanaklara sahip olabilirsiniz,lakin bunları harekete geçirecek asil bir ruha sahip olamazsanız hiçbir önemi yoktur bunların.İşte Türkiye ve Türk halkının damarlarında bu asil ruh sözkonusu..!
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-12-2009, 16:38   #4
Kullanıcı Adı
Tarantula_
askeri olarak bizimle örtüşebilmeleri imkansız zaten...!
Alt 02-12-2009, 16:48   #5
Kullanıcı Adı
böcük
''Türkiye'deki gelişmelere bakınız. Aynı nüfusta, ama petrolü olmayan bir ülke. Türkiye gerçek bir ekonomik ve askeri güç haline geldi. İran ise petrol fiyatlarındaki gel-gitlere göre dalgalanıyor, kafasını suyun üzerinde tutmakta zorlanıyor.'' (AA)

ben bu sözlere katılmıyorum ve de inanmıyorum. iran neresi? bizim sınır komşumuz ve ne kadar ilginçtir ki sınırın öbür tarafında petrol var bizde yok!! iranın bizden tek üstünlüğü buysa çok üzgünüm ki bizden hiç bir şekilde üstün değiller çünkü birgün eninde sonunda bizde var olan o petrol çıkarılacak. eğer ki her yapılan girişime burnunu sokan muhalefet köstek olmazsa inşallah o günleri de göreceğiz..
böcük isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-24-2009, 20:13   #6
Kullanıcı Adı
kardeşiniz
yaw iran bizim kardeş ülkemiz. ne diye taş atıp duruyorsunuz. iyi o zaman ben de şunu söyleyeyim. hiç olmazsa onların ruhu müslüman katili,İslam düşmanı, işgalci siyonist israilin cumhurbaşkanı peresi millet meclisinde konuşturup ayakta alkışlamayacak kadar asildir. onların ruhu işgalci, İslam düşmanı, meclislerinde Kabe'nin vurulması tarışılan abdeyle müttefik olmayacak kadar asildir. onların ruhu zalim askerlere dua etmeyecek,kahraman demiyecek kadar asildir.
kardeşiniz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-24-2009, 20:17   #7
Kullanıcı Adı
balbal
Türkiye tabiki...
Fakat Türkiye ile İranın güçlerinin kıyaslanması pek de doğru değil açıkçası.
balbal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
daha, güçlü, iran, kim, türkiye

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)