02-27-2009, 14:42 | #1 |
Bülent Arınç gözyaşlarını tutamadı
ERDOĞAN'IN DAVOS TAVRINI ANLATIRKEN AĞLADI Bülent Arınç gözyaşlarını tutamadı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, AK Parti'ye yönelik hain ve sinsi planların olduğunu söyledi. Arınç, "Şimdi Ergenekon denen bir şey var. Bunun iddianamesinin her satırında AK Parti'ye karşı darbe teşebbüsleri, hainane planlar ve suikast düşünceleri var. Bizi bunlardan Allah korudu ve Rabbim bunların hakkından geldi." dedi. AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığınca Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıda partililere hitap eden Arınç, ülkede mafyalaşmayı yok ettiklerini vurgulayarak, 6,5 yıllık iktidar sürecinde tek faili meçhul cinayetin Necip Hablemitoğlu olduğunu hatırlattı ve onu da kısa sürede çözeceklerini savundu. Arınç, "5,5 yıllık iktidarımızda 50'ye yakın çeteyi çökerttik, hepsinin hakkından geldik, hepsini yargının önüne koyduk." dedi. Demokratikleşmede en büyük adımların AK Parti döneminde atıldığına dikkat çeken TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında yaşananlara da değindi. Bu süreçte yaşanan haksızlıkları ve AK Parti üzerinde oynanan hain planları dile getiren Arınç, Türkiye'de artık herkesin korkulardan kurtulmaya başladığını söyledi. Arınç, şöyle devam etti: "Biz gelene kadar Türkiye faili meçhuller diyarıydı. Kim nerede, nereye gitti, kimin hesabı nerede görüldü? Hiç belli değildi. Dosyalar hazırlanır, o dosyaların üzeri örtülür ve kimse bir daha bunu konuşmazdı. 5,5 yıllık iktidarımızda 50'ye yakın çeteyi çökerttik, hepsinin hakkından geldik, hepsini yargının önüne koyduk. Şimdi AK Parti iktidarı 6,5 seneyi geçti. Tek bir faili meçhul kaldı, o da Necip Hablemitoğlu cinayeti. Onun dışında ne kadar olay olduysa, ya aynı gün ya bir gün sonra failler yakalandı. Yargının önüne konuldu. Şimdi bakın Allah bize ne kadar güç vermiş ki, Rabbim ne kadar inayet ediyor ki, millet ne güzel destekte bulunuyor ki, Ergenekon denen bir şey var ve onun iddianamesinin her satırında AK Parti'ye karşı darbe teşebbüsleri, suikast düşünceleri var. Allah bizi korudu, rabbim bunların hakkından geldi. Bizim başımıza gelenlerin rüzgarı, başkalarının başına gelseydi yerlerinde yeller eserdi, ama biz dimdik durduk, alnımız açık başımız dik durduk ve milletimiz bizi kucakladı." Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsviçre'nin Davos kentindeki yaşadığı süreci de anlatan Bülent Arınç, zalimlere karşı hakikati söylemenin en büyük şeref olduğunu söyledi. Davos'taki toplantıda Erdoğan'ın tavrını anlatırken bir ara duygulanan ve gözyaşı döken Arınç, şöyle devam etti: "Zulüm söz konusu olduğunda, haksızlık söz konusu olduğunda, dökülen çocuk kanı ve masum insanların kanı söz konusu olduğunda Başbakan'ın nasıl kükrediğini gördünüz. O gece hiç uyuyamadım Sabahın 3'ünde bütün İstanbul onu karşılamak için yollara döküldü. Bu inançla emin olun ki sadece Türkiye değil, bütün İslam dünyası, Batı dünyası (Bizim söyleyemediğimiz gerçekleri tek başına söyleyen Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanıdır. Ona selam olsun) dediler. Gazze'de Cuma namazını Türk bayraklarının altında kıldılar." Bülent Arınç, AK Parti'den aday gösterilmeyince farklı partilere geçen belediye başkanlarını da eleştirdi. Aday gösterilmediği için AKP'den ayrılanları bencillikle suçlayan Arınç, "Aday gösterilince AK Parti'yi alkışlayacaksın. Seçilmeyince yuhalayacaksın. Böyle nankörlük, böyle yanlış olmaz. Yerel seçimler öncesi 57 belediyenin 21 tanesinde başkan adayımız değişti. Bu değişim, başkanlar kötü olduğu için değil ama biz her şeyi düşünerek adaylarımızı seçmeye çalışıyoruz. Fakat kimse bulunduğu yeri tapulu malı saymasın. Daima ben olacağım dersen bu bencillik olur. Seçilince AK Parti'yi alkışlayalım, seçilmeyince yuhalayalım böyle nankörlük, böyle yanlış olur mu?" diye konuştu. CİHAN
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
03-02-2009, 17:33 | #2 |
sayın bülent arınç sanki ağlama makamındaymış gibi Ak partiye geçtiği günden beri ağlamalarıyla gündeme geliyor...
sayın abimizin ağlamakdan başka israil ve hemdaşlarına bir yaptırım önerme,yada böyle bir yaptırıma önayak olma gibi bir gayreti olsun isterdik... |
|
03-02-2009, 18:16 | #3 | ||
Alıntı:
Yürek yanmadıkça göz yaşarmazmış ;) Abinizin duygusuna tercüman olamıyorsanız yaptırım felan (birilerinin tabiriyle 'laf değil icraat') sözleri ülke yöneten devlet adamları nezdinde boş gelir.. Zaten haberi tam okumuşsanız orada da demiş; Alıntı:
Konu FarukARSLAN. tarafından (03-02-2009 Saat 18:18 ) değiştirilmiştir.. |
|||
03-02-2009, 18:52 | #4 | |
Alıntı:
Allah bir kulundan merhameti giderdimi ondan gözyaşını alırmış,yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için,ağlamanın güzel bir haslet olduğunu,peşinen belirtmek isterim... Ancak bu halk onları o makamlarda oturup ağlamaları için yetkilendirmedi,gücü ve erki ellerinde barındıranlar,ağlamayacak güç ve erklerine dayanarak,ağlamak yerine yaptırım uygulayacaktır,sayın bülent bey davosun fatihiyle sırt sırta verip,konya hava sahasını israil uçaklarına kapatsa,oturup ağlamalarından daha manidar daha güzel olmazmıydı? birgün önce davosta one minute denildi,ertesi gün millieğitim tüm okullara genelge göndererek israil mallarının boykot edilmemesi talimatını verdi... ağlamak bize yakışır,bıraksınlar biz ağlayalım,biz onların yerinede ağlarız,onlar yeterki oturdukları yerde,milletin onlara bahşettiği gücü layıkıyla kullansınlar... yok eğer bizim seçtiklerimiz bizim başa getirdiklerimiz,güç sahibi ettiklerimiz,ellerindeki imkanları kullanmak yerine oturup ağlıyorsa,gelin hep beraber biz buna ağlayalım... |
||
03-02-2009, 20:22 | #5 |
Sayın Bülent ARINÇ, gerçekten önemli bir siyasetçi. AK partimizin değerli milletvekilinin bugüne kadar hiçbir yanlış politikası olmadı. Sonuna kadar destekliyorum...
|
|
03-02-2009, 21:06 | #6 | |||
Alıntı:
Ancak bu millet onlara 'gel bizi yönet' derken insanlığını alıp 'robot' ol demedi. İşte bu yüzden ağlamanın 'duygu' yönünü hissizlere anlamaz.. Alıntı:
E o hava sahalarını da 'önceki hükümetler niye kapatamadı acep' diye de sorarlar adama değil mi?.. Davos'un ertesi günü genelge yollanmadı okullara da İsrail malları boykot edilmesin diye. Siz hergün Davos'u yaşıyordunuz hala sanırım? Kurtulsaydınız keşke o 'şok'tan.. Ancak o ERTESİ günü gönderilen genelgeyi yollayan ne Bülent Arınç'tır ne de o FATİH. Ha, yine bi devlet bakanlığıdır o ayrı. Ama konuyu taa nerelerden alıp nerelere çekmeniz de tuhaf gelmiyor bana. O genelgenin konusu da forumda yine mevcut. Geçin orada hem yorumlara bakın hem de yorumunuz eklersiniz. Burada konu dışına çıkmış olmayız. Değil mi?.. Alıntı:
Hazım sorunu yaşayıp 7 yıldır ağlayanlar varsın bundan sonra da ağlasın. Amma güneş dinlemez 'bir gün de doğma, yazın çok ısıtma' vs laflarını. |
||||
03-02-2009, 22:10 | #7 | |||
öncelikle cevap verdiğin için teşekkür ederim.ancak dikkat etmemiz gereken husus,birbirimize cevap verirken,meselenin içine birbirimizi dahil etmemek,birbirimizle uğraşmamak,birbirimize hakaret etmemek,bunu size söylerken aynı şey için dikkat ettiğimide belirtmek isterim
ne alaka derseniz bana hissiz demeniz,benim şok yaşadığımı idda etmeniz,ve hazım sorunu yaşadığımdan dem vurmanız yanlıştır,kişisel bir sataşmadır,oysa burada tanışma bölümünde açtığım konuda karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesi içinde konuşmamız gerektiği yönetim tarafından defaen ifade edildi değilmi? öyle ise yönetim ve görevli kardeşlerimiz,bu konuda bizden dahada hassas davranmalı diye düşünüyorum... yazdığınız yorumların cevaplarına gelince,mümkün mertebe cevap vereceğim inş,ve yanlışım olacaksa onu benden doğrularıda allahdan biliniz... Alıntı:
ülke kalkındırma cümlesi ise yanlıştır,akp nin en zayıf ve en başarısız olduğu alan ekonomidir,ekonomi imf ye servis yapılmıştır,işsizlik konusunda baykala tayyip bey tarafından meydanlarda seslenilip,işsizlik sorununa eğer çözüm bulursa koltuğu terkedeceğini ifade etmiştir... işte bu hareket kendince,kendisinin başaramadığını cümleyi pak ile ifade etmesidir ağlama noktasına gelince,biz tabiki robot olmalarını istemediğimiz gibi ağlamanın güzel bir haslet olduğunuda ifade ettik,ancak bizim karşı olduğumuz şey sadece ağlamaları ile gündeme gelmeleridir... Alıntı:
şimdi biz nasıl zulme karşı one minute dediğini görüp,israil mallarını boykot etmeyin demesini görmemezlikten gelebiliriz? bu bukelemunca davranmak demek değilmidir? sizler bir siyasi harekette yer alırken,o hareketi sadece tek bir davranışlamı değerlendiriyorsunuz? yoksa bütün tavır ve davranışlarımı masaya yatırıyorsunuz? Allah insana akıl vermiştir,kıyas yapabilsin diye,bizim burada yaptığımız,konu dışına çıkmak olarak addedilemez,bilakis konunun kendisidir,kıyas yapılmış bir handikaptan bahsedilmiştir.ancak o genelgeyede yorum yapmamızı talep etmişsiniz oraya yaparız fırsat olunca inş... Alıntı:
son olarak yine davosun fatihinin davosa ilk gittiğinde ''halkımın % 99 u ırak savaşına karşıyken ben sizin yanınızda yer aldım'' cümlesini hatırlatıyorum böylece sayın başbakana aynı zamanda ırakın fatihide diyebilirsiniz,ancak şunuda unutmamak gerekirki,ırakın işgaline katılan ve maşa tutanlar,bir milyon ıraklının kanına ekmek doğramış eli kanlı katildir... |
||||
03-02-2009, 22:19 | #8 |
Bülent Arınç yapısı itibariyle duygusaldır zaten yasadıgı ailevi olaylar tek evladını feci biR kazada kaybetmesi onun bu hissiyatını daha da derinlestirmiş......
konu ile alakalı olarak o gün öyle büyük bir heyecan vardı ki kimileri sokaklara attılar kimileri hüngür hüngür agladı zaten azıcık yüregi olan buna nasıl dayanır nasıl aglamdan dururdu ben böyle düşünüyorum..... |
|
03-02-2009, 23:23 | #9 | |
Alıntı:
iftirala yöneliyor?ATATÜRK neden hiç eleştrilmiyor. |
||
03-03-2009, 02:33 | #10 | ||
Alıntı:
Şu foruma her gelen şu bahane arkasına saklanmak zorunda mı yahu?.. Böylesine yumuşak karın beklemeyin.. Bakın mesajınızda da eli kanlı katildir vence felan demişsiniz. Sonradan yönetim şöyle olmalı böyle olmalı mazeretlerine yatmayalım.. Sonra bizim onlara 'ağlamadı' demeyiz tabi. ONLAR değil yeri ve zamanı gelince İNSAN olarak duygusunun ağır bastığı anlarda BÜLENT ARINÇ da ağlar diğer her insan da ağlar. Amma burda szin kullandığınız o ''ağlama'' tabiri ve ONLAR lafı aynı kefeye konmaz. Yemedik yani.. Ve hiç bir yerde ''icraatin boş olduğunu, ağlamak gerektiğini'' ifade etmedim. Çünkü bu ağlama çaresizliğe değil HAYKIRIŞA ağlamaydı. Hala idrak edemediniz burayı.. -- Ülke kalkındırma sözü ise doğrunun da doğrusudur. Bana veriler ülkenin en çok M.Kemal ve Tayyib Erdoğan döneminde büyüdüğünü gösteriyorsa burada kalkınma sözünden başka doğru kelam edilemez. Kalkınmayı da siz yalnızca 'ekonomi' olarak algılıyorsunuz sanırım?.. E orada da aynı hesap var. Elinizde avucunuzda bir tek kaldı işsizlik. Onu her konuda söyleyin durun... Ama işsizliğe çare bulunamadı diye mi bu kalkınma lafı yanlış oluyor şimdi?.. Ve bir şey daha diyorsunuz ki tam bir idrak vehameti: ''işsizlik konusunda baykala tayyip bey tarafından meydanlarda seslenilip,işsizlik sorununa eğer çözüm bulursa koltuğu terkedeceğini ifade etmiştir...'' işsizlik konusunda Başbakan Baykal'a mı demiştir o sözleri?.. Yoksa muhalefetin geneline mi.. Ayrıca sözleri öyle mi söylemiştir?? ''İşsizlik sorununa çözüm bulursanız koltuğu terk edeceğim'' mi demiştir? Yoksa ''bu soruna çözümü olanlar çözümlerini söylesin ben başbakan olarak YAPAMAZSAM bırakırım bu işi'' mi demiştir??.. Burda sizinki ya ''anlamamak'tır yada ''çarpıtmak''tır. Yada kendisini bizzat dinlemeyip çarpıtan kaynaklardan aldınız bu bilgiyi.. Ve lafı böyle anlayıp başbakanın ''işi başaramadığı manasına'' getirmişsiniz lafı.. Klavuzu iyi seçmek lazım derim. (Konuyla alakası olmamasına hiç değinmiyorum bile.) ''ağlama noktasına gelince,biz tabiki robot olmalarını istemediğimiz gibi ağlamanın güzel bir haslet olduğunuda ifade ettik,ancak bizim karşı olduğumuz şey sadece ağlamaları ile gündeme gelmeleridir...'' Bu sözler de sizin... Kimmiş bu 'sadece ağlamaları ile' gündeme gelenLER?? Ağlamak güzel haslet. Görüşümüz aynı. Ama gündeme yalnızca ağlamaları ile geldiğini kim söylemiş? Arınç mu bu?.. E kendisi yakın zamana kadar meclis başkanı idi.. İlginçç... Alıntı:
Mallarına denecek olsa hiç ülkemize almamamız lazım en başta.. Ticaret meselesi bu. Genelgeyi de yayınlarlar. Ama buna ne sen katılırısn ne ben o ayrı sorun;) (Davos çıkışına da katılmayıp kutlarken bile araya bi hinlik sokanlara da, gölge düşürenlere de selam olsun.) ''maalesef hep slogan atıyoruz,inşallah bir müslüman olarak başımıza kim gelirse gelsin kalkınalım diyelim.zira fakirlik küfre yakındır.Amerika ve israilin köleliğini yaptığımız bir ortamda,imfye ekonominin teslim edildiği bir zamanda,açlıkdan esnafın üzerine benzin döküp kendini yaktığı biryerde zafer değil hezimet vardır...'' Başımıza kim gelirse gelsin kalkınalım diyemiyorsunuz maalesef. Yani öyle görünüyorsunuz böyle dedikçe. Hazımsız değilmişsinizde.. Amerika ve İsrailin köleliğini yapıyoruz demek ne demek Allah aşkına?.. Ticaret ne zamandan beri kölelik oluyor?.. Benim devlet adamlarım Amerikayla İsraille ittifaklığın yanında en azılı düşmanları İran'la HAMAS'la da aynı fikir de ortam da olabiliyor.. Bu mudur kölelik?.. Yoksa buna Abdülhamid'in yürüttüğü politikanın adı gibi yani ''DENGE POLİTİKASI'' mı deriz?.. Evet öyledir. Kaldı ki İsrail'le yıllardır ilişkilerimiz hep üst seviyede. Bunu kim iptal ettirebildi?.. Genelkurmay aracılığıyla oluyor çoğu da.. Bunu kendi dönemlerinde inkar edenler şimdi nasıl da pehlivan kesiliyor aman Yarabbi.. Kim ne derse desin. ABD ve İsraill antaşma yapmayan ticaret yapmayan ülkeler anca üçüncü dünya ülkeleri olur. Irak'ta AK Parti hükümetin ipleri ele geçirir geçirmez eline tutuşturulan bir bomba idi. Amiyane tabirle gelir gelmez öncekilerin pisliklerini süpürmek öyle sancılı oldu. Ama Irak'ın işgalina hiç bir zaman katılmadık biz! Ama biz istesekte istemesekte kendi elemanları Saddam zaten gidecekti. Bizim paramparça halimizle one munite deme halimiz yoktu. Ve gitti. Ama Irak'a bugünkü rakamlarla da maddi manevi en büyük desteği veren ülkeyizdir. Ve devlet eliyle. Bunu siz kabullenip yediremiyorsunuzdur kendinize. Nasıl oluyor bu? Nasıl hem tetiği sıkan oluyoruz yada tetiği sıkana ön ayak oluyoruz katliama maşa tutuyoruz hem de yaralıyı alıp kendimiz tedavi ediyoruz.. Nasıl oluyor bu Allah aşkına?! ((Yine konuyla alakasız olmasına değinmiyorum. Amacınız kargaşa çıkarmak sanırım. Vurayım da konu dışıi nereden olursa olsun mantığı. Yine böyle idraksizce olursa yorumunuz kestirip atacağım. Ama konuşmaya dikkat isteyen biri olarak ırak katliamına maşa tutan gibi tabirler kullandığınız kişiler bu milletin Tek Başına seçtiği partinin mensuplarıdır. Bu ülkenin %47'sidir. Millet görmemiş ben gördüm, biz gördük havasında olmaktan sakının sizde. Bu forum ONLARA gönül vermişlerin forumu, onlara gönül bağlamışların yeridir. Böyle basitçe 'vurmanıza' izin verilmeyecek. )) |
|||
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|