AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 03-05-2009, 01:40   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Erdoğan: İç ve dış tehdit var
Kanal 24'te canlı yayına katılan Başbakan Erdoğan, gündeme ilişkin sorulara değinirken Ergenekon operasyonu hakkında ilginç açıklamalarda bulundu.

Kanal 24'de Açık Görüş programının konuğu olan Başbakan Erdoğan Türkiye'nin gündemine ilişkin sorulara cevap veriyor.
Başbakan Erdoğan, hükümetin yaptığı açılımların birçoğunu hazmedemediler. TRT Şeş'i hazmedemediler, çetelelere karşı verdiğimiz mücadele anamuhalefeti rahatsız etti. Özellikle ana muhalefet ben avukatıyım dedi. Diğer muhalefet ise suskun duruyor ve yeri hala belli değil.
Bugüne kadar sümenaltı edilen birçok iş bu hükümet tarafından hemen uygulamaya konuyor gereği yapılıyor. Biz artık cek cak dönemini geride bıraktık, biz eğitim, sağlık, adalet gibi noklarda yükselteceğiz. Bununla birlikte dış politikada ülkenin onurunu ve gücünü yansıtacak bir uygulama yapıyoruz.
Belediyecilik bizim işimiz, insana modern yaşanabilir bir belediyecilik istiyorsanız bizi tercih edin diyoruz. Bize göre demokrasi, siyaset yerelde başlar. Damdan düşmek çok önemlidir, biz damdan düşerek geldik. Biz dertliyiz sevdalıyız, bugün hala diğer liderler Sivas'ın ötesine geçmediler, geçmelerini istiyorum. Bunu kalpten istiyorum bu ülke için çok önemli. Tüm partilerin her ilde teşkilatlarını kurmaları faaliyetlerini sürdürmeleri Türkiye'nin birliği bütünlüğü için çok önemlidir.
Diğer parti liderlerinin Can güvenliği gibi bir gerekçe çok çirkin bir ithamdır, böyle bir itham hem güvenlik birimleri hem de bölge halkı için de büyük bir büthandır.
1 Mayıs konusunda karar altına aldığımız bir konu yok. Benim bir tv programında olur veya olmaz şeklinde açıklama yapmam benim arkadaşlarıma ve partime karşı saygısızlık olur.
Çetelerden muhalefetin neden rahatsız olduğu konusu muhalefetin sorunudur. Her geçen gün kasetler CD'ler ortaya çıkıyor. Türkiye'de neler olmuş. Gönlümüz arzu eder ki böyle birşeyler hiç olmayan bir Türkiye olsun. İnsanların birbirinin hafıza kayıtları tutulmuş. Bu tür olaylar ülkenin yönetimine de sirayet ediyor.
Biz besmele çeker gibi laiklik ifadelerini kullanmaya çalışırken hakkımızda anti laik ithamlarda bulunuyorlar.
KASET SAVAŞLARI VE SAVCININ DURUMU
Kaset savaşlarını nasıl değerlendirmek lazım konusunda ise, bu süreç çok ciddi riskler taşıyor. telekomünikasyonun geliştiği bu süreçte resmi makamların dışında başka kesimler de dinleme yapabilir hale geldi. Farklı servisler de yapabilirler. Dünya bunun nasıl tedbirini alıyorsa biz de aynı tedbirler alma peşindeyiz. Teknolojide en ileri noktada olan ülkeler bile yüzde yüz tedbir alamıyor. Onlar da benzer sorunlar yaşanıyor. Burada önemli olan kişiler birbirinin hukukuna saygı duyması gerekir. İnsanların mahremine girmek çok büyük bir insan hakları ihlalidir.
Ergenekon operasyonuyla ilgili İtalya'da Savcının yaptığı operasyona alkış tutan Türk medyası bizim savcının ugulamaları için ise tam tersi bir tavır sergiliyor. Bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Bizde yargının işini kolaylaştırmak yerine işini daha da zorlaştırmak ya da sulandırmak için büyük gayret gösteriliyor.
TEHDİTLER VAR
Gerekirse bedelini öderim dediniz tehdit mi var sorusuna ise, Elbette tehditler var, bu tehditler içerden de dışardan da oluyor. Başbakan olarak bunları anlattığmızda anormal olarak yorumlanıyor. Mafya ve çetenin de zaten ruhunda tehdit var. Bunları belki belli bir süre geçtikten sonra hatıratımızda yazarız. Türkiye olarak bu konuları aşmış durumdayız. Bu hükümet olarak yapılanlar vatandaşa umut vermiştir. İstediğimiz kadar yasal düzenleme yapalım, eğer yürütmenin başında olanlar eğer adil değilse neticeye varmak mümkün değildir. Yargı, yürütme ve yasama aynı noktada olacak. Bunların dayanışması önem arzediyor. Bunlar ortak tavır takınırsa bu işin beli kırılır. Türkiye krallıkla padişahlıkla yönetilmiyor. Öyle yönetilmiş olsa bu işi yaptım der biter. Böyle bir mutabakat olsa Türkiye bu sıkıntıları çekmez. Yasamada siyasette farklılıklar var.
İSTANBUL'DAKİ AÇILIŞTAKİ PANKART
Ben İstanbul'daki açılışta o pankartı görmedim, yanlış yapmışlar terbiye dışı bir şey. Benimsemediğim birşey. Üstelik Rizeli imişler, provakasyon yapmış olsalar ancak bu kadar olurdu. Bu pankartı asanlar Rizeli, bunu mizahi olarak mı yapmışlar yoksa başka bir gaye için mi yapmışlar anlamak lazım.
CHP'NİN ELİNDEKİ KIRMIZI DOSYA
İktidar ile muhalefet arasında yolsuzluklarla ilgili tartışma gerginlik yaşanır hale geldi. Şimdi ise mahkemelik süreci yaşanması sorusuna ise, CHP'nin iddia ettiği davanın aslı Almanya'da yaşanan bir olayla ilgili, Bakanlık resmen dosyayı istedi dosya geldi, şimdi tercüme aşamasında, ama CHP'nin meydanlarda gösterdiği dosya neyi içeriyor, kimden nasıl alınmış belli değil, kırtasiyecide kırmızı dosya çok alır meydanlarda gösterilir. Dosya varsa gitsin ilgili makamlara müracaat etsin, dava ile ilgili kimsenin dokunlmazlığı yok. Bu tür şeyler çok çirkin şeyler. Bir muhalefet partisi liderine bu yakışmıyor.
İKTİDAR VE MUHALEFET LİDERLERİNİN USLUBU
Benim uslubüm için, bu uslup değil, bu uslup başbakana yakışmıyor bu maganda uslubu, 40 yıl ekmek yesen de adam olamazsınl, iktidar olmuşsun ama adam olamamışsın" dedi. Bunu arkadaşlarımla birlikte inceldik hukukçu arkadaşlarımız bununla ilgili dava açılması gerektiğini savundular gereken yapıldı.
CHP lideri sanırım seçimle ilgili yaptığı anketlerle ilgili sonuçları görünce gündemi başka noktalara çekme gayretine girdi. Ben CHP liderine yönelik cevap vermeyeceğim sözünü verdim. CHP lideri bir taraftan bize öneriler getirdiğini kamuoyuna yansıtmaya çalışırken Türkiye'nin önünü açmaya yönelik Meclis çatısı altında kurulan tüm uzlaşma komisyonlarına muhalefet ediyor ve hiçbirinin içinde yer almıyor. Yeni anayasa hazırlanması için kurulacak komisyonu peşinen reddettiler.

Haber 7.com

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-05-2009, 01:46   #2
Kullanıcı Adı
Jurnal
İlerlediğin yolda Dimdik arkandan gelen bir Ak Gençlik var Sayın Başbakanım. Bizde Sizler gibi Bu yola başkoymuş birer dava insanı olmaya çalışıyoruz. Allah utandırmasın.
Jurnal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-05-2009, 02:52   #3
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
CHP'NİN 7 MADDELİK EKONOMİK PAKETİNİN MALİYETİ
CHP liderinin 7 maddelik ekonomik öneri paketine yönelik hükümetin cevabı olumsuz oldu. Neden sorusuna ise, Baykal'ın 7 önerisinin bütçeye getireceği maliyet 27 katrilyondur. Bunlardan biri de işsizlere yönelik destek. Biz bu süreci en az maliyetle yapmaya çalışıyoruz. 27 katrilyon hazineden çıktığı zaman bunun yansımaları nasıl olacak bütçe bunun altından nasıl kalkacak bunun hesabı yapılmıyor. IMF ile ilgili bazı kuruluşlar mutlaka uzlaşmaya varılsın diye beklenti içinde. Muhalefet de 27 katrilyonluk maliyetin altına girmesi isteniyor. Bunun altına giremeyiz. Enflasyon 11.5 olarak açıklandığı zaman Baykal adeta bayram etti. Şu anda ise 7.7 olarak açıklandı. Baykal'dan tek bir kelime yok. İşsizlik konusu da mevsimseldir. Baharla birlikte işsizlikte önemli azalma olacak. ABD'de Avrupa'da işsizlik akıl almaz düzeylere ulaştı. Bunların içinde en az etkilenen Türkiye, bunu da anlamak lazım. Bunu Türkiye çıkarmadı. Ben iyimser olmak ile haklı çıktım. Bu kriz 2007'de başladı. Biz şu anda 2009 yılındayız. 2008 ihracat rakamımız ortada. Kriz sebebi ile 2009 ihracat hedefimiz 100 milyar dolar, ama bunu da aşmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin GSMH rakamı 750 milyar dolar civarında. Gecelik faiz 11.5, normal faiz ise 13-14 dolayına geldi.
Önce yıl başında kriz olacak deniyordu şimdi seçim sonrasında kriz olacak beklentisi var, seçim sonrası ne olur sorusuna ise, Türkiye'de hiçbirşey olmayacak. Herşey yolunda gidecek.
IMF TÜRKİYE'DEN NELER İSTEDİ HÜKÜMET NE DEDİ
IMF ile Türkiye arasında neler yaşandı, neden uzlaşma sağlanamıyor
IMF her görüşmeye farklı tekliflerle geldi. En son geldiklerinde Gelir İdaresi Başkanlığını özerk bir kuruluş haline getirmemizi istediler. Biz buna karşı çıktık. Bunu sonunda kabul ettiler. Bir diğer konu da nerden buldun diye bir teklif vardı, biz Varlık barışı diye bir kanun çıkardığımızı kendilerine ilettik. Daha sonra Belediye gelirleri kanunu iptal etmemizi istediler, Biz belediyelerin kendilerini daha reel bir hizmet üretsinler daha güçlü hale gelsinler diye bu adımları attık. IMF bunda çok direndi ancak biz vazgeçmedik. IMF ayrıca yatırım kalemlerinden vazgeçmemizi istediler. Biz onları da kabul etmedik.
AYDIN DOĞAN İLE YAŞANAN GERİLİM
Doğan Grubu ile yaşanan gerilim Doğan Grubu'nun haksızlığa uğradığına ilişkin çıkışı ve Gelirler İdaresi Başkanı'nın görevden alınması
Doğan Grubu, ile Gelirler İdaresi arasında yaşanan görüşmeler internet sitelerine düştü. Doğan Grubu'nun iddiaları ile ortaya çıkanlar çelişki değilmi, Müsteşarıma talimatımı verdim gereği yapıldı. Telefonda ifade edilen konunun öncesi veya sonrası döneme yönelik olması birşeyi değiştirmez. Bir şeyin azı da çoğu da birdir.
Biz bu partiyi medya ile kurmadık. Güvenilirlik sıralamasında medya son sırada çıkıyor. Benimle ilgili çıkan haber sayısı 10 binin üzerinde. Biz temiz toplum istiyoruz, temiz medya istiyoruz. Temiz medya temiz toplumu getirir. Basın Ahlak yasası diyorlar bu ilkeleri benimseriz diyorlar. Ancak yalan yanlış haberlerle halkı yanlış yönledirmeye kalışacaksın, bir okulu arayıp bulacaksın bütün okullar böyle gibi gösteceksin, bir hastane bulacaksın bütün hastaneleri aynı şekilde imiş gibi göstereceksin. Ama halkım bunu yutmuyor. Çünkü halk hastaneye gidiyor öyle olmadığını görüyor.
BANA VE PARTİME KARŞI SAVAŞ BAŞLATTILAR
Diyalogla bu sorunlar çözülemez mi, neden uzlaşmaya gidilmiyor
-Bu medya muhalefet ile işbirliği içinde, özellikle seçim öncesi süreci adeta birlikte programlamış gibiler. Siyasetçilerin akıl daneleri hep aynı medya içinde. İçlerinde istisna olanlar da var. Ancak öyle bir an geliyor ki hemen patron savunmasına gidiyorlar. Ancak acaba bizim patron böyle birşey yapmış mı diye sormuyorlardı. Daha önce 1 katrilyon ceza vardı. Bunu uzlaşma ile 200 milyar ile kapattılar. O zaman hiç sesleri çıkmadı. Ancak bugün durum farklı. Vergi kaçakçılığı durumu olunca bu kez uluslararası örgütler kanalı ile harekete geçtiler. Bana ve partime yönelik savaş başlattılar. Doğan'a verilen ceza konusunda ben operasyon bittikten sonra haberim oldu. Ben istermiydim seçim öncesinde hakkımda böyle bir kampanya yapılmasını istermiydim. Bana akıl almaz şekilde saldırı yapılıyor. Dürüst ve doğru davranmıyorlar. Ben milletimin hukukunu koruyorum. Yabancı medyayı manuple ediyorlar ve bu şekilde yabancı medyayı üzerime sürüyorlar. Almanya ve Brüksel'deki bağlantılarını da kullanarak o çevreleri de üzerimize yöneltiyorlar. İnsan hakları konusunda ilk kez Türkiye'yi medya alanında suçlanıyor. Ama ABD dışişleri Bakanı gelince bunu ona soracağız. Bu bilgi nereden alınmış soracağız.
ERDOĞAN-DOĞAN NELER KONUŞTU
Ben Doğan'la görüşmemde benim ve ailem hakkında yapılan yalan ve uydurma haberleri önüne koydum. Ayrıca hakkımda yazılanları gösterdim. Bana yazarlarına müdahale edemediğini söyledi. Kendisi Anadolu çocuğu olduğunu ve ailesine saldırılar olduğunu söyledi. Ben de o zaman benim aileme neden böyle bir saldırıya müsade edildiğini sordu.
Ben balkonların diline çok dikkat ederim. Kayseri zirve yaptı 125 bin kişinin katıldığı söyleniyor. Bugün muhalefetin sürekli işsizliği gündeme getirmelerine rağmen doğru dürüst bir projeleri planları da yok. CHP'nin açıkladığı maddelerin de bugün uygulama şansı yok. Vatandaş iş yapabileceğine inanacağı bir iktidar istiyor. O parti de şu anda Ak Parti'dir. Ak Parti ikinci parti olursa görevi bırakırım. Bugün kaç yaşına geldiği halde nelerin peşinde olanlar var. Biz seçimlerde yine Allahın izni ile birinci parti olarak ve güçlü olarak çıkacağız.
22 Temmuz'dan sonra Baykal uzun süre kayıptı. ben şimdi merak ediyorum. 30 Temmuz sonrasında bugün beni televizyonlara çağıran Baykal tvlere çıkacak mı?
Hükümet olarak 5 yıla kadar önemli projeleri gerçekleştirme planları var. Diyarbakır'da vatandaşın gözüne baktığınızda neler gördünüz.
GÜNEYDOĞU'DAKİ VATANDAŞIN YAKLAŞIMI
Doğu ve Güneydoğuda halkın durumunu ben farklı gördüm. İnsanların umut ve güvenini gördüm. Havaalanınından meydana kadar yolların kenarlarındaki ilgi, dönüşte yine aynı durum. Bu önemli bir kaynaşmadır. Diyarbakır adayımızda ilin önemi bir çocuğudur. Orada sanayi ticaret odası başkanlığını 7 yıldır yapmış bir kişi. Ayrıca mesleği mimar mühendis. Ben onun Kürt kökenli vatandaşların yaşamına önemli katkısı olacağına inanıyorum. Hükümet olarak Güneydoğuda eğitim sağlık yollar olarak önemli yatırımlar yapıldı. Bazı eksikler var onlar da giderilmeye çalışılıyor.
DTP'li belediyelerin hiçbir kaynağını kıstım. DTP'liler çok yanlış birşey yapıyorlar. Ben terör örgütü bizim yatırımlarımızı engelliyorlar. Hastaneye giden araçlar duruluyor. vatandaşlar taciz ediliyor. Benim yanıma vatandaş gelip durumu söylüyor. Oysa bir milletvekili kalkıp Van halkı askere polise saldırdı diye benim ağzımdan sözler söylemeye kalkıyor. Böyle birşey olmaz. Ayrıca benim hiçbir belediyenin parasını kesmedik. Geçmişte birkaç belediyede yanlış yapıldı. Bunlar hemen düzeltildi paraları verildi. DTP'li vekil ayrıca Güneydoğuya yaptığımız yatırımların yüzde 60'ının savunmaya yatırdığımızı idda ediyorlar. Böyle birşey olur mu. bunlar eski komunizm alışkanlığı çamur at izi kalsın işini yapıyorlar Bugün Diyarbakır'da yolu suyu olmayan köy kalmadı.
TUNCELİ'DE Kİ OLAYIN ASLI
Tunceli'deki konuya gelince. Sosyal Yardımlaşma Fonunun uygulamasıdır. Bu heyetlerini çinde belediye başkanları il ilçe müftüleri ve kanaat önderleri vardır. Bunlarla oluşmuş yönetimlerin aldıkları kararlarla işler yapılır. Partinin bununla hiçbir alakası yoktur. Ben bunu gazeteden öğrendim. Belediyeler de bunu yapıyor. CHP'li belediye de bunu yapıyor. Ben de bunu yapmalarını istiyorum. YSK'nın aldığı karar çok farklı konu . Sayın Başbakanımız İlimize hoşgeldiniz yazılı pankartlar vardı. İçişleri Bakanlığı konu hakkında inceleme başlattı. Sonuç açıklanacak.
BAŞBAKAN'IN ÇOCUKLARLA DÜNYASI
Benim Başbakan olarak yaptığım öncelikle çocukla yaptığım diyalogtur. Yaş saviyesi biraz yüksek olanlara yönelik bir ajanda yaptırıyoruz orda bazı bilgiler var onların da yazacakları alanlar da var. Benim gideceğim yerdeki çocuklar önceden haberleri oluyor adeta benim yolumu gözlemeye başladılar. Bundan da gurur duyuyorum. Tek üzüntüm benden oyuncak alamadı diye üzülen çocukların olduğu düşüncesidir.

Haber 7.com
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-05-2009, 04:18   #4
Kullanıcı Adı
ECRİN
tehditler varsada bizimde duamız var RABBİM DAİM YARDIMCISI ve koruyucusu olsun...
ECRİN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)