AK Gençliğin Buluşma Noktası
Makale & Deneme Makale ve deneme içerikleri.

Stil
Seçenekler

Alt 08-27-2007, 01:41   #1
Kullanıcı Adı
suskun_prenses
Standart Bilinmeyen Denklemler....
MAtematik de 1 2 3 bilinmeyen olmak üzere anlamsız denklemler vardır. Hayatı bu denklemlere göre yaşarım bazen. Çevremi, ailemi dostlarımı içeri alırım kendimi sadeleştiririm. İŞte böyle anlarda çözdüklerimden bazıları... Ya da çözemediklerim...

Etrafımda ki çoğu kimse yaşamanın zor olduğunu söyleyip, neden bütün bunlar benim başıma geliyor diye yakınıyor. İşte 1 bilinmeyenli denklemim başlıyor. Hepsi kendileri ve problemleri dışında herşeye yoğunlaşıyorlar. Formülleride yok, problemin çözümüde. Bİr hayat bu yakınmalarla gelip geçiyor en basit problemin çözümünü hiç yapamadan hayatdan kalanlarla dolu bir çevrede benim cevabı biliyor olmam daha kötü. MAtematik öğretmenim gibi ezberletilecek bir formülüde yok. Sadece 1. bilinmeyeni anlamak gerekir...

Hayat bilinmeyeni formüllerle çözülecek bir durum değil. Kişiliğini ve karakterini bulamazsan hayatını kaybedersin...

Çoğu kişi yaşamı en büyük kayıplardan sonra başlatır. Çok önemli bir ders almalı ki yaşam sınavından geçmeyi başarabilsin. işte 2 bilinmeyenli denklem... ÖYle fazla kayıplarımız var ki en önemli kayıbımızı görüyoruz sadece.
Bu en önemli kayıp ya yıkımımız ya da başlangıcımız oluyor. Sadece iki bilinmeyeni anlamak gerekir...

Hayat doğduğumuz anda yaşamaya çalışıyor. Küçücük bir tokat canımızı acıtıyor ve ağlayarak başladığımız hayatı sızlanarak geçirmenin tokatların hesabını tutmanın ne kadar büyük zaman kaybını anlarsak denklemdeki bir bilinmeyeni buluruz. Son olarak en büyük acının en büyük olgunluğu getirdiğinin farkında olmalıyız. iyi bir anne olabilirim..

3 bilinmeyenli denklemi hiç anlamaya çalışmadım çünkü bana saçma gelirdi. Hayatımda 3 bilinmeyenli bir düşünce olamazdı. Okuduklarım, öğrendiklerim ve uyguladıklarım bütün bilinmeyenlerime çözüm oluyorlardı. Denklemler ve bilinmeyenler ne kadar fazla olsada her sorunun bana yakın olan şıkkını değil, doğru olanını seçmeye çalıştıkça hayat yaşamaya değer oluyor...

sevgiler

suskun_prenses isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-27-2007, 16:50   #2
Kullanıcı Adı
flower
paylasım ıcın saol ellerıne saglıkk
flower isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-27-2007, 16:52   #3
Kullanıcı Adı
kardelen007
saol canım ;)
kardelen007 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-27-2007, 16:59   #4
Kullanıcı Adı
suskun_prenses
rica ederim tşklerer
suskun_prenses isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-27-2007, 17:06   #5
Kullanıcı Adı
flower
;)
flower isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)