![]() |
#1 |
![]() Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, `Başörtüsü kanunlarımızda `yasak´ değil´ dedi.
![]() BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Ankara Şube Başkanı Emekli Kurmay Binbaşı Kemal Şahin ve beraberindeki heyeti, parti genel merkezinde kabul etti. ‘YARGITAY BAŞSAVCISI ONAYINDAN GEçER’ DİYE BİR KURAL YOK Toplantıda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yazıcıoğlu, Yargıtay’ın başörtüsü ile ilgili açıklamaları ile ilgili bir soru üzerine “Başörtüsü kanunlarımızda ‘yasak’ değil” dedi. Yasaların hazırlanmasının ve yürürlüğe girmesinin usullerinin belli olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, “Bu yasalar içerisinde ben arıyorum, ‘Yargıtay Başsavcısı onayından geçer’ diye bir kural yok. Ben bulamadım. Başörtüsü meselesini ağzına alan partiyi kapatırız diyorlar. Buyur o zaman kapat” diye konuştu. İstanbul üniversitesi eski Rektörü’nün “Başörtüsü yüzünden okuldan kaydı silinen öğrenci yoktur” sözlerini hatırlatan Yazıcıoğlu, “Ayıp ya, bir defa bunu söylemek ayıp. Sen kapının önüne zaptiye dikmişsin kapıdan çeri almıyorsun, öğrencinin de devamsızlıktan okuldan kaydı siliniyor tabii” dedi. YAZICIOĞLU’NUN 10. MADDE öNERİSİ Anayasa’nın 10. maddesinin anlaşılabilir şekilde yazılması gerektiğini kaydeden Yazıcıoğlu, BBP’nin 10. madde önerisini okudu: “Madde 10: Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep, kılık-kıyafet ve benzeri sebeplerle ayrım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Kamusal alanlardan ve kamu hizmetlerinden yararlanmaları konusunda hiçbir gerekçe ile insanlar arasında ayrım yapılamaz ve farklı muameleye tabi tutulamaz.” “125. MADDE DEĞİŞTİRİLSİN” Bazı ordu mensuplarının görevlerinden uzaklaştırılmalarının önünü açan Anayasa’nın 125. maddesinin değiştirilmesi önerisinde bulunan Yazıcıoğlu, şunları aktardı: “Sayın Gül Başbakanken bir şerh koydu, Sonra Sayın Erdoğan başbakan oldu yine bir şerh kondu. üçüncü yıl bir şerh daha konunca artık ayıp oluyor dedim. Yasa koyucu pozisyonunda olanlar şerh koyma hakkına sahip değildirler. Eğer yanlış görüyorsanız, değiştireceksiniz. Burada kabahati TSK’ya yüklemek noktasında değiliz, onlar kendilerine verilmiş hakkı kullanıyorlar. Asıl suçlu, yasa koyucu durumunda olan TBMM üyeleridir. Nedense iktidar konuşur, muhalefet konuşur, bir önceki sonrakini suçlar, sonraki öncesini suçlar, konuşurlar, konuşurlar… İş yapmazlar, düzenlemezler. İşte 125. madde de bunlardan bir tanesi. Başbakanlar yasadan kaynaklanan problemi şerh koyarak çözemezler. İşte Allah da başınıza başka şey verir, birinizi başbakan birinizi cumhurbaşkanı yapar. Hadi çözün.” “DİNK MESELESİNDE BBP MAĞDUR EDİLDİ” Hırant Dink’in ölüm yıldönümü münasebetiyle bazı basın yayın organlarında BBP aleyhine çıkan haberleri nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, Yazıcıoğlu, bu gazetelerin telaşını anlayamadığını belirtti. Yazıcıoğlu, “önce polis, sonra savcı, sonra hakim olup herkese ceza dağıtıyorlar. Mahkemeye intikal etmiş bir konu. Sabredin, mahkeme devam ediyor. Yara nereden geliyor bunu anlamış değilim. Bunu çok saygısız bir yayın olarak görüyorum. Basınla mahkemelik olmayı seven biri değilim, ama bir taraftan yuvarlak sözler, her anlama çekilebilecek kavramlar kullanarak odak yapma çabasını kınıyorum. Savcı iddiasını mahkeme kararı gibi yayınlıyorlar. Tekzibi görmüyorlar. Bu yayını kınıyor ve ayıplıyorum. Basın ahlakıyla yayın ilkeleriyle bağdaştırmıyorum. Aslında Hırant Dink meselesinde en çok mağdur edilen taraf biziz.” “FİLİSTİN HALKINA YAPILAN ALçAK çİRKİN SALDIRI SON BULMALI” İsrail’in yine Gazze Şeridi'ne saldırmasını kınayan Yazıcıoğlu, “İsrail yine Filistin’de operasyon adı altında katliam yapıyor. Hür dünyanın gözü önünde bir toplumu aç, susuz, ilaçsız bırakarak, günlerce kuşatarak onlara can çekiştiriyorlar. Bu dünyaya ve insanlığa meydan okumaktır. BM’nin derhal yaptırım uygulaması gerekir” dedi. Geçtiğimiz günlerde TBMM’de konuşma yapan İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e atıfta bulunan Yazıcıoğlu, “Ahmet Hamdi Tanpınar’ın romantik aşk şiirlerini okuyanlar, öbür tarafta hiçbir insani değeri önemsemeden katliam yapıyor. Bu iki yüzlülükten bıktık. Filistin halkına yapılan alçak çirkin saldırıya son verilmeli.” dedi. SİVASSPOR’A SMS’Lİ DESTEK İSTEDİ Yazıcıoğlu, toplantının sonunda Sivasspor’a destek olunmasını istedi. Yazıcıoğlu, “Sivas yazın ve 5058’e gönderin. Sivasspor’a destek verelim” dedi. (Engin Kaşdaş-habervaktim)
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Şu adam bizim partimizde olsaydı ne kadar güzel olurdu. Memlekette nadir bulunan adam gibi adamlardan biri...
|
|
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() bana göre her partide ırkçıların olması gerekir yani bir tanede olsa olmalıdır
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Adam çok dürüstmüş,bakın daha vefat etmeden önce bile herkes severmiş.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Aynen bazen bize milliyetçilik ters gelsede ani tepkiler versekte adam harbi adamdı..
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]() evet beni kim olursa olsun çok ırkçılık kötü..
ama kendisini çok severim..Allah makamını cennet etsin.. ölümü çok ani oldu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Irkçılığın azı da çoğu da birdir... Milliyetçiliğin çoğu kötü dersek daha sıhhatli bir söz olur.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Milliyetciligi ile herseyi iyi birisiydi, Dogruya dogru yanlisa yanlis demesini bilirdi...
Mekani cennet olsun |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|