![]() |
#1 |
![]() Atalay: "5 cenazeye ulaştık, 1 kişi aranıyor""Aranan kişi İHA Muhabiri İsmail Güneş"
28.03.2009 16:36 ![]() Son olarak Muhsin Bey'in cenazesi bulundu. Bunlar Maraş'a gönderildi. Akşam yaklaştığı için helikopterle gönderdik. Rahmetlinin eşi, kızı buradaydı. Onlar da Maraş'a gitti. Maraş'ta da THY'nin bir uçağını bekletiyoruz. Eğer işlemler biterse ve isterlerse Ankara'ya gidecekler. Onların kararını bekliyoruz. Süreçle ilgili basın mensuplarına teşekkür ediyoruz. Zor şartlarda görev yaptınız biz de burada yeni acılar üretmeden iyi bir koordinasyonla sonuca ulaşmaya çalıştık yüzlerce kişi bu dağda. Bugün hava açıktı helikopterle gezdim. Bu süreçle ilgili zaman zaman değişik görüşler ifade eden insanlar özellik bu dağ ortamını 30-35 km çapındaki dağ ortamını görmelerini istedim. Çok başarılı ve bu şartlara göre ve iyi bir zamanda sonuç alındı. Başarılı bir çalışma yapıldı. 1 metre civarında dağ, tipi ve kar fırtınası var. Bu şartlarda arama yapıldı. Bütün imkanlar kullanıldı. 25 mart 2009'da bu elim kaza duyuldu ve 15.45'te helikopterde bulunan değerli basın mesubunun telefon konuşmasını saat 16. 00'da öğrendim. O andan itibaren işlerimizi bıraktık. Bütün programları iptal ettik. Başbakan'ıma konuyu arz ettim. İlk başta tereddütler vardı. Kesin bilgiler yoktu. Bize de olumlu haberler geliyor diye sevindik. Süre geçtikçe işin daha ciddi olduğu ortaya çıktı. Sonra Başbakan'ımızın da talimatını alıp Emniyet Genel Müdürü ve Sivil Savunma'dan arkadaşları alarak oraya geldik. Buradan dakika dakika hangi çalışmaların yapıldığı var. Hangi imkanların geldiği ama o gece tabi o şartlarda biraz da ilk anda belki istediğimiz seviyede koordinasyonlar olmamış olabilir. Bütün kurumların imkanları seferber edildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın 4 helikopteri, Emniyet Müdürlüğü'nün 4 helikopteri daima hazır oldu ama hava şartlarından dolayı zaman zaman kullanılamadı. Ayrıca Sivil Savunma Genel Müdürlüğü'nün imkanları özellikle Genelkurmay Başkanlığımız bütün imklanlarını seferber ertti. Doğal Afet Kullanma Taburu seferber edildi. Hem personel hem de teknik imkanlar olarak. İlk gün bugün öğleden sonraki gibi 2 saatimiz olsaydı, herşey daha iyi olurdu. Açık hava olsaydı çalışmalardan çok erken sonuç alınabilirdi. Atalay aranan kişinin İHA muhabiri İsmail Güneş olduğunu açıkladı. 17 kişinin oluşturduğu gönüllü korucular enkazı onlar buldu. Bize en çok desteği onlar verdi. Hepsinin sağlığı iyi. Onları özel olarak çağırıp teşekkür edeceğim. Bunun dışında tabi yüzlerce binlerce kişi, kurum, bütün bakanlıklar gerçekten seferber oldu. Sayın Başbakan'ımızla sürekli irtibat halindeydik. Meclis Başkan'ımız geldi. Hepimizin ortak meselesi oldu. Bütün imkanlarını seferber eden bugünkü operasyonu da yöneten askeri birliğimiz, binbaşımız ve arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Bugün yine nokta helikopterleri koyduk. Böylece verimli bir çalışma yürüttüler. Bu arada tabi bütün partilerimiz hepsi programlarını iptal etti. Seçim arifesinde önemli bir olaydır. Herkes burada birleşti. Yarın seçim var o bile olayın dışında kaldı. Son olarak burada bugün özellikle bizim oraya ulaşmamız 10:20 gibiydi 14:30'da da tamamlandı. Bir helikopter olayımız var o mecburi iniştir arıza vardır personelinde hiçbir şeyi yoktur. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 6. kişi ile ilgili.Tekrar toparlarsam üzüntümüz ifade ediyorum Allah böyle acılarda buluşturmasın. Katkı veren bütün arkadaşlrımıza çok teşekkür ediyorum. Geçmiş olsun diyorum. Teşekkür ediyorum. Ben geldğimde ilk gün çalışma burada yapıldı. Kaç kişiyle o bölgede koordinatlar içinde değişik yerler var onlar 30 km veriyor ve bunların içinde bir çok yer var her vatandaşın bilgisi değerlendirmişler. Ben tekrar hiç kimseyi suçlamadan siyasetin içine çekerek değerlendirenler oldu çok üzülüyorum. Koordinatlar bölgesi hergün parçalara alınarak incelendi."
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|