AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-02-2009, 15:57   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Hocanın evi basmaya ETÖ yardımı
Hocanın evini basan Vatancılar Org. Eruygur'dan yardım istemiş

Ergenekon Terör Örgütü (ETÖ)'nün, medya ile irtibatını gözler önüne seriyoruz. Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin Beykoz Çavuşbaşı'ndaki evine duvardan atlayarak girmeye çalışan Vatan Gazetesi muhabirleri, çıkan arbede üzerine Ergenekon Terör Örgütü yöneticisi olduğu gerekçesiyle yargılanan emekli Orgeneral Mehmet Şener Eruygur'u arayarak yardım istemişler.

Vatan Gazetesi muhabiri Alper Uruş, olay günü (4 Mayıs 2008) emekli Orgeneral Mehmet Şener Eruygur'u aramış ve “Haber sırasında, bu sarıklılar cübbeliler, bizi çok feci bir şekilde darp etti. Beni sizle nasıl diyim aynı yürek senkronuna sahip bir insan olarak, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak görür iseniz, lütfen görevdeki bizim İstanbul'daki komutanımız kim ise, bizim ne kadar muzdarip olduğumuzu nolursunuz kendisine iletin paşam” demiş.

Şener Eruygur, kendisiyle aynı yürek senkronuna sahip olduğunu söyleyen Alper Uruş'a, İstanbul Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Osman Eker'le görüşmesini söylemiş ve Vatan muhabirine başarılar dilemiş.
Alper Uruş, ikinci görüşmesinde, Şener Eruygur'a, “İlginiz için çok yürekten teşekkür ediyorum” demiş ve gözaltılar hakkında bilgi vermiş. Vatan Gazetesi muhabiri Alper Uruş'un şu anda Habertürk Gazetesi'nde çalıştığı öğrenildi. Alper Uruş, söz konusu görüşme hakkında gazetemize konuşmaktan kaçındı.

İŞTE O GÖRÜŞMELER

Ergenekon soruşturmasının 2. iddianamesinin 550 ve 551. sayfasında, Vatan Gazetesi muhabiri Alper Uruş'un, olay günü Ergenekon Terör Örgütü yöneticisi olduğu gerekçesiyle yargılanan Mehmet Şener Eruygur ile iki defa görüştüğü yer alıyor. Görüşmeler iddianameye şöyle yansıdı:

Tape No: 6114, 04.05.2008 tarihinde saat: 14.49'da Alper U. ile yaptığı görüşmede özetle;
Alper URUŞ: “Paşam hürmetler ben Vatan gazetesi haber merkezinden Alper U. nasılsınız öncelikle” “...efendim biz bu Beykoz'a bağlı Çavuşbaşı beldesine... bu tarikatçılar vardı Cüppeli Ahmet, Mahmut Ustaosmanoğlu” “Basından takip etmişsinizdir onlar ile ilgili haber yapmak için geldik paşam,”

Mehmet Şener Eruygur: “Evet efendim”

Alper URUŞ: “Ancak haber sırasında, bu sarıklılar cübbeliler, bizi çok feci bir şekilde darp etti,” “Fotoğraf makinemize el koydular” “Çantamızı aldılar paşam” “Ve biz şu an Çavuşbaşı Jandarma Karakolu'nun ordayız” “İfademizi verdik paşam” “Ancak, eğer beni sizle nasıl diyim aynı yürek senkronuna sahip bir insan olarak, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak görür iseniz,” “lütfen görevdeki bizim İstanbul'daki komutanımız kim ise” “Bizim ne kadar muzdarip olduğumuzu nolursunuz kendisine iletin paşam,”

Mehmet Şener Eruygur: “Evet şimdi ben İstanbul bölge komutanı e bu Balmumcu'da doğrudan doğruya oraya lütfen gidiniz ya da telefonla tabii benim şu anda hizmetten ayrılmış birisi olmam nedeniyle müdahalem uygun olmaz,”

Alper URUŞ: “Kimle görüşebilirim bölge komutanlığından paşam”

Mehmet Şener Eruygur: “Bölge komutanlığından santralden istersiniz, Tümgeneral Osman E.” (İstanbul Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Osman Eker) “Onunla görüşün onlar yardımcı olur size”
Alper URUŞ: “Paşam hürmetler sunuyorum ellerinizden öpüyorum”

Mehmet Şener Eruygur: “Sağol başarılar diliyorum... bu verdiğiniz bilgiler doğruysa zaten kesinlikle yardımcı olurlar ona ...”

Alper URUŞ: “Çavuşbaşı'ndayız paşam Jandarma Karakolumuzdayız paşam hürmetler sunuyorum ...”
Tape No: 6115, . 04.05.2008 tarihinde saat: 19.00'da Alper U. ile yaptığı görüşmede özetle;

Alper URUŞ: “Alper Vatan Haber merkezinden,” “Uygun bir yerde, komutanım şu an jandarma karakolundayım da rahat bir yerde sizle konuşmak isterim, komutanım şöyle söyliyim ben ilginiz için ilginiz için çok yürekten teşekkür ediyorum,” “İlker benim foto muhabiri arkadaşımın sağ kaşı açıldı iki dikiş atıldı biz şu anda Çavuşbaşı Jandarma Karakolu'ndayız,” “İl jandarma alay komutanımız... Ünal bey aradılar, ilgileneceklerini söylediler, 13 gözaltı oldu” “Beykoz Çavuşbaşı bunların ... Fatih Çarşamba'dan göç ettikleri yer,”

Mehmet Şener Eruygur: “Evet... peki oldu anladım bir sorununuz yok yani, canım”

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun evini basmışlardı

Vatan Gazetesi muhabiri Alper Uruş ve fotomuhabiri İlker Akgüngör, 4 Mayıs 2008 tarihinde Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin Beykoz Çavuşbaşı'ndaki evine duvardan atlayarak girmeye çalıştı. Evin önüne gelen iki muhabirin duvar dibindeki çöp konteynerine çıkarak binaya girmeye çalıştığını gören komşular önce muhabirleri, ardından da Hocaefendi'nin evindekileri uyardı. Rahatsız olan Hocaefendi'yi ziyarete gelen misafirler dışarı çıkarak 'özel mülk' uyarısında bulundu ve içeri davet etti. Ancak duvara tırmanmaya ve fotoğraf çekmeye çalışan muhabirlerle ziyaretçiler arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine olay yerine gelen jandarma ekibi, aralarında muhabirlerin de bulunduğu 13 kişiyi ifadelerini almak üzere karakola götürdü. İfadesi alınan ziyaretçiler ve iki muhabir serbest bırakıldı.

Kenan Kıran-Murat Alan/VAKİT

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım