AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-03-2009, 04:45   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Karanlık baskın deşifre oldu - İZLE
http://www.samanyoluhaber.com/haber-144323.html

Gizli Tanık 17, Emekli Generaller Hurşit Tolon ve Veli Küçük'ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne baskın yapmayı planladığını söyledi.


Gizli tanık 17'nin ifadelerine göre; bunun için 150 kişilik özel bir ekip yetiştirilmiş. Hatta baskın sırasında kullanılacak, bere ve kalpakların siparişi bile verilmiş.

ETÖ'nün, hükümeti devirmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yapmayı planladığı baskın deşifre oldu.

Karanlık plan, ikinci iddianamedeki, Gizli Tanık 17'nin ifadesiyle ortaya çıktı. Gizli Tanık 17; Emekli Generaller Hurşit Tolon ve Veli Küçük'ün, 10 bin kişiyle birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne zorla girmeyi planladıklarını iddia etti.

Gizli tanığın ifadelerine göre; Veli Küçük, söz konusu plan için, Kuvayı Milliye Derneği çatısı altında Cumhuriyet Muhafızları isimli özel bir ekip oluşturmuş. Bu amaç için 150 kişi, özel güvenlik şirketine eleman alır gibi işe alınmış. 150 kişi, "sivil toplum örgütlerinin yürüyüşü" gibi düzenlenecek ancak Türkiye Büyük Millet Meclis'ine yapılacak baskına dönüşecek karanlık plan için eğitimden geçirilmiş.



Plana göre, özel eğitim alan 150 kişinin de bulunduğu ve Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un başında olacağı grup sıradan bir protesto yürüyüşü gibi hareket edecek ancak Meclis'in kapısına geldiklerinde yanlarında getirdikleri, özel hazırlanmış bere ve kalpakları başlarına takıp içeri girmeye çalışacaklardı.

İddianamede, Meclis'e baskın yapmayı planlayan ETÖ'nün bere ve kalpakların siparişini bile verdiği ifade ediliyor.

İddianameye göre, planı hazırlayan ETÖ, baskını en ince ayrıntısına kadar tasarlamış. En önde Tolon'un yürümesinin kararlaştırılması, Meclis'te kendilerine karşı konulmasını engellemek amacıyla düşünülmüş. Gizli tanık 17'ye göre, Meclis'i koruyan askerlerin, karşılarında emekli orgeneral Tolon'u görünce direnmeyecekleri öngörülmüş.

Gizli tanık'ın ifadeleri, birinci iddianamedeki bir telefon konuşmasıyla da örtüşüyor. Dinlemeye takılan telefon görüşmesinde, hattın bir ucunda, Kuvayı Milliye Derneği Başkanı Emekli Albay Fikri Karadağ, diğer ucunda da Metin isimli kişi var. Metin isimli kişi, "birşeyler yapalım komutanım deyince", Karadağ, "kalpak siparişi ve hesap sormaktan" söz ediyor:

KARADAĞ: KALPAKLA BERABER TABİ, ÖBÜRLERİNİN DE SİPARİŞİNİ VERECEĞİZ. BUNLARDAN HEPSİNDEN HESABINI SORACAĞIZ, MECLİSİN ÖNÜNDE SORACAĞIZ.

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım