AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-04-2009, 12:21   #1
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart BORSA OPERASYONU CHP'Lİ VEKİLE UZANDI..........ÇETE BAŞIYMIŞ
Deli Bekir % 30 kárla Soysal’ı manipülasyona dahil etmiş
4 Nisan 2009 Cumartesi, 00:12 EKONOMİ



Borsa operasyonunda adı geçen CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal’ın çete başı olarak gösterilen Deli Bekir lakaplı manipülatörle telefon konuşmaları çıktı. Çetin Soysal yüzde 30 kár marjıyla 300 bin lirasını işletiyormuş.

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü Mali Şubesi’nin İstanbul başta olmak üzere 5 ilde düzenlediği borsa operasyonunda başını borsa yasaklısı Bekir Sani Karayal’ın çektiği manipülasyon şebekesinin telefon dinlemelerinde şok bilgiler çıktı. Borsada ‘Deli Bekir’ lakabıyla tanınan Karayal’ın aralarında CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal’ın da bulunduğu birçok ünlü isime İMKB’de taşeronluk yaptığı belirlendi. Karayal’ın manipülasyon yöntemiyle yükselttiği hisse senetlerinden bu ünlü isimlere büyük paralar kazandırırken, kendisinin de yüzde 30 kár marjıyla çalıştığı tespit edildi. Karayal’ın bu yöntemle sadece son bir aylık sürede İMKB’de küçük yatırımcılardan 25 milyon liralık para çarptığı öğrenildi. Karayal’ın aynı yöntemle hizmet verdiği isimler arasında Soysal dışında Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk ile Merko Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Duncan Blacke’in de bulunduğu kaydedildi.

SOYSAL’IN 300 BİN LİRASI VAR

BİR aylık süre içerisinde manipülasyon yöntemiyle 25 milyon liralık bir haksız kazanç elde ettiği belirlenen çetenin, yüzde 30’luk kár payı üzerinden anlaştığı Galip Öztürk’e ait Van Et hisselerinden kısa süre içinde bire altı oranında kazanç sağladığı belirtildi. Merko Gıda’yla aynı yöntemle anlaşan çetenin hisseleri 3 aylık sürede 7-8 misline taşıdıkları belirlendi. Çetenin, teknik takibe takılan ve dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis’e dilekçe yazılan CHP’li Çetin Soysal’ın 300 bin liralık nakit parasını aynı kár marjı üzerinden çalıştırdıkları öğrenildi.

‘CEP’TE İKİ VEKİLİN NUMARASI

POLİSİN 1 yıllık bir süre içerisinde gerçekleştirdiği 500 sayfalık teknik takibine yakalanan bir başka siyasinin ise AK Parti Milletvekili Necdet Budak olduğu öğrenildi. CHP’li Soysal gibi çete lideri Karayal ile yaptığı telefon konuşmaları polis takibine takılan Budak için de savcılık tarafından TBMM’ye dilekçe yazıldığı öğrenildi. Konuyla ilgili NTV’ye konuşan AK Parti Edirne Milletvekili Akın Budak ise gözaltına alınanlar arasında yer alan Akın Şapçı ile borsa konuşmadığını belirtti. Budak telefon dinlemesine takıldığı Şapçı ile Keşan’dan tanıştıklarını belirterek ‘Kesinlikle borsa hakkında konuşmadık, belki parti işleri konuşmuşuzdur’ dedi. Bu arada teknik takibi yapan ekibin de dinlendiği ortaya çıktı. HİKMET ERGİN

‘YANCI’SIYMIŞ

BORSA operasyonuna adı karışan CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal’ın manipüalatörlerle birlikte hareket etttiği Emniyet’in dinlemesine takıldı. Soysal’ın Karayal’ın taşeron manipülatör olarak kullandığı tespit edildi. Borsa jargonunda bu tip işlem yaptıran kişilere yancı deniyor. Yancılar operasyonu direkt olarak yönetmiyor ama para ve söylenti desteği vererek manipülatörlerle ortak hareket ediyor. Böylece kazaç sağlıyorlar. Dolayısıyla Soysal borsada Dli Bekir lakabıyla tanınan Karayal’ın ‘yancı’sı olarak tanımlıyor.
ÇETİN SOYSAL

Söyledikleri hisseyi aldım ama zarar ettim

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, telefon görüşmelerini doğruladı. Ancak haksız kazanç elde etmediğini, tam tersine zarar ettiğini iddia İki yıl önce

ilgili kişilerden birinin telefonla kendisini arayarak kağıt tavsiyesinde bulunduğunu anlatan Soysal ‘O grupla ilgim yok. Grubun birbiriyle ilişkisini de bilmiyorum. Adı geçenlerden biri beni aradı. Kendisiyle telefon görüşmem oldu, bana kağıtla ilgili tavsiyede bulundu. Kağıtla ilgili bilgi verdi, gelecekte varacağı noktayı anlattı. Ben de söylediği kağıdı aldım. Ama kağıttan zarar ettim. Asıl ben mağdur oldum’ dedi.


39 kişi gözaltında, 15’i firari


İMKB manipülasyon iddiasıyla savcılığın başlattığı soruşturmada detaylar netlik kazanıyor. Savcılık, Sermaye Piyasası Kurulu ve Mali Polis’in 6 ay süren teknik takip sonucunda oluşturduğu 54 kişilik listede yer alan 39 kişi gözaltında tutuluyor. 15 kişinin firari olduğu öğrenildi. Küçük yatırımcıyı zarar ettirmekle suçlanan, borsada işlem yapması yasaklanan kişiler, işadamları ve yöneticilerden oluşan zanlıların sorgulanmasına ise dün başlandı.


Operasyon hisseleri Kazanç 2 günlük

Kayıp (%)

Olmuksa 43,31 -32,85

Van Et 312,37 -30,00

Merko Gıda 73,61 -52,40

Viking Kağıtçılık 133,33 -37,14

Denizli Cam 66,67 -26,44

Dyo Boya 90,00 -13,16

Not: Kazaç, hisselerde son yükseliş hareketinin başladığı tarihlerdeki en düşük ve en yüksek fiyat arasındaki değişimi gösterir.


Hisseleri alan yok taban yaptılar


BORSADA manipülasyon yaptığı için gözaltına alınan kişilerin işlem yaptıkları belirtilen hisse senetleri de dün borsada taban yaptı. Özellikle CHP Milletvekili Soysal’ın da ‘yancılık’ yaptığı belirtilen hisselerde sert düşüş yaşandı. Gözaltına alınan Bekir Sani Karayal isimli manipülatörün oynadığı konuşulan hisselerden Olmuksa, dün yüzde 20 kayıpla borsanın en çok düşen hissesi oldu. Bekir Sani Karayal’ın oynadığı belirtilen hisselerde yüzde 312’ye ulaşan kazançlar sağlandı. Hisselerde son hareketin başladığı en düşük fiyat ile gördüğü en yüksek fiyat arasında yapılan hesaplamaya göre, manipülatörler Van Et’te yüzde 312, Viking Kağıt’ta yüzde 133, Olmuksa’da yüzde 43, Merko Gıda’da yüzde 73 kazanç sağlamışlar. Söz konusu hisselerde borsa operasyonun başladığı çarşamba gününden itibaren sert düşüş meydana geldi. Hisselerde 2 günlük kayıp yüzde 52’ye ulaştı.


Vurgun 14 hissede yapıldı, polis tahtaların kapanmasını istedi


BASKINLARDA 8 bilgisayar ile birçok evraka el koyan ve soruşturmayı 500 sayfalık bir teknik takiple destekleyen Mali Polis, operasyon sonrası çetenin işlem yaptığı hisse sentleri konusunda uyardı. Emniyet yetkilileri, operasyona konu olan hisselerin işlem sırasının küçük yatırımcının korunması kapsamında İMKB tarafından kapanması gerektiğini belirtti. Polisin tespitine göre çetenin manipülasyonda kullandığı hisse senetleri ise şunlar. Van Et, Merko Gıda, DYO Boya, Viking kağıt, Tire Kutsan, Anel Telekom, Yataş, Mensa mensucat, Reysaş, Ege Profil, Sinpaş GYO, Grundig, Denizli Cam ve Olmuksa hisseleri.

BU hisse senetlerinden yine polisin tespitine göre gözaltında bulunan çete lideri Bekir Sani Karayal ile Murat Aksu ve Faruk Memiş’in Olmuksa, Tire Kutsan, Viking Kağıtcılık ve Merko Gıda hisseleri üzerinde, Levent Aga ile Mehmet Akdere’nin Sinpaş GYO hisseleri üzerinde, Bahadır Karlıdağ ve Hüseyin Uğur Aksoy’un Ege Profil ve Denizli Cam hisseleri üzerinde, Yusuf Teker ve Erol Akar’ın Mensa Mensucat ve Yataş hisleri üzerinde, Ali Ziya Sesel ile Fatma Güzin Yılmaz’ın Grundig ve Reysaş hisleri üzerinde, Nihat Özçelik’in ise Anel Telekom hisseleri üzerinde manipülasyon yaparak haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.
(star)

 


Konu Yıldırım tarafından (04-04-2009 Saat 12:42 ) değiştirilmiştir..
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-04-2009, 12:22   #2
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart
CHP MİLLET VEKİLLERİNİ SEÇERKEN EN YETENEKLİLERİNİ SEÇER
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-04-2009, 12:47   #3
Kullanıcı Adı
tyranid
Standart
Şaşırdık mı arkadaşlar?
tyranid isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım