AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-05-2009, 16:12   #1
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart Gökçek'te pehlivan, Büyükerşen'de sus pus: KARTEL BUNU YAZAMADI!
Büyükerşen'e soruşturma izni





Mahalli İdareler Seçimi öncesi kamuoyunda yanlış anlamaları önlemek için soruşturma izni verilmeyen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndaki yolsuzluklarla ilgili İçişleri Bakanı Beşir Atalay, inceleme emri verdi.

Mahalli İdareler Seçimi öncesi kamuoyunda yanlış anlamaları önlemek için soruşturma izni verilmeyen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndaki yolsuzluklarla ilgili İçişleri Bakanı Beşir Atalay inceleme emri verdi.

“İHALELER DAMADA VERİLDİ FATURALAR HALKA ÖDETTİRİLDİ” İDDİASI

DSP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından inceleme başlatıldığı öğrenildi. Vakit'in ele geçirdiği Sayıştay müfettişlerinin raporu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in, belediyenin birçok ihalesinde yolsuzluk ile usulsüzlük yaptığı ve belediye imkanlarını kendi kişisel harcamaları için kullandığını ortaya koymuştu.
Raporda yer alan Büyükerşen'in, özel konutuna ait (0 222) 220 42 .. numaralı ev telefonun 2.253,50 TL tutarındaki faturası ile düğün ve nişanlarda taktığı takıların bedellerini belediye bütçesine yüklediği, belediyenin ihalelerini en çok para isteyen ve kendisinin de ortağı olduğu firmalara verdiği iddiaları üzerine seçim öncesinde belediyede yaşanan yangın olayında bazı resmi belgelerin yakıldığı iddiaları üzerine Bakanlık harekete geçti. Yangın olayının yanı sıra belediyedeki bazı idari konuları da içeren iddiaların araştırılması amacıyla, Büyükerşen hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

“BETONA 3 KAT FAZLA PARA ÖDEDİ” İDDİASI

5 Mart 2009 tarihli “Beton gibi yolsuzluk” başlıklı haberimizde, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in, halkın parasını betona yatırdığı ortaya çıkmıştı. İddiaya göre metreküpü yaklaşık 60 TL olan inşaatlar için satın alınan hazır betonun 1 metreküpünü 183,5 TL'den ihaleye veren Büyükerşen, hazır betona piyasanın yaklaşık 3 katı ödeme yapıyor. Piyasada nakliyesi dahil 60 TL olan hazır betonla ilgili Belediyenin çıkardığı fiyat birim analizinde ise bir metreküp hazır beton için 95 Avro, yani 204 TL fiyat çıkarılıyor. İhalelerin iptal edilmesi için başvuru yapan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Süzer, itirazlarından hiçbir sonuç alamadıklarını belirterek, “Bu itirazlar dikkate alınarak ihaleler iptal edilebilirdi” demişti.

“NAYLON FATURA İLE BELEDİYEYİ 615 BİN TL ZARARA UĞRATTIĞI” İDDİASI

Büyükerşen'in tabela firmalar üzerinden sahte fatura düzenleyerek belediyeyi 615 bin TL zarara uğrattığı da yolsuzluk iddialarından bir diğeri olarak göze çarpıyor. AK Parti Eskişehir İl Başkanı Salih Koca, Büyükerşen'in, belediyeye ait şirketlere başka bir şirket üzerinden sahte fatura düzenlediği ve belediye şirketlerine fatura kesen bu şirketlerin herhangi bir ticari faaliyetinin olmadığını iddia ederek, “Buzdağının altında kimbilir daha neler var?” demişti.

Sayıştay raporunda, Büyükerşen'in 47 kalem usulsüzlüğüne dikkat çekiliyor. İşte o usulsüzlüklerden bazıları;
- Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan kapalı otopark için belirlenen 16 bin 850 YTL'lik aylık kira, 2007 yılında tüm aylar için 12 bin 300 YTL olarak alındı ve böylece belediye 54 bin 600 YTL zarara uğratıldı.
- Yunus Emre Halk Çarşısı'nda bulunan otoparkın kira bedeli geç ödendiği halde 577 bin YTL'lik gecikme cezası tahsil edilmedi.
- Danışmanlık hizmeti ihalesi, daha düşük ücret veren Altınok Müşavir firması yerine daha yüksek teklif veren Yüksel Proje firmasına verildi ve kamu 1 milyon 265 YTL zarara uğratıldı.
- Park alanları ve refüjlerin onarımı için ihaleye giren AY-KA Teknik şirketinin verdiği düşük teklife rağmen, ihale ESPARK Ltd. şirketine verildi ve böylece kamu 835 bin YTL zarara uğratıldı.
- 2007 yılında ESPARK Limited Şirketi'ne temel ve güncel asgari ücretlerle ilgili olarak 20 bin 113 YTL fazla ödeme yapıldı.
- Eskişehir İmar İnşaat ve Ticaret A.Ş.'ye 10 milyar 712 milyon 686 bin YTL'ye verilen 1. Etap Kent Gelişim, Islah ve Düzenleme ihalesinde 858 bin YTL fazla ödeme yapıldı.
- 2. Kent Gelişim, Islah ve Düzenleme işini alan Eskişehir İmar İnşaat ve Ticaret A.Ş. için referans olarak kullanılması gereken Bayındırlık Bakanlığı fiyat analizleri yerine bazı işlerde yüksek fiyat uygulandı ve bu yüzden şirkete 41 bin 337 YTL fazla ödeme yapıldı.
- Sanatçılara ödenen teliflerden vergi kesilmedi ve kamu 378 bin YTL zarara uğratıldı.
- Pr Net Halkla İlişkiler Araştırma ve Değerlendirme Hizmetleri Anonim Şirketi'ne 21 bin 240 YTL fazla ödeme yapılmış.
- Gazetelere verilen ilan bedellerinde 682 YTL ekstra para verildi.
- Heykelleri yapan kişi ve kuruluşlara ödenen 120 bin 360 YTL ödeme yapılırken, işlem fişi kesilmedi.
- Büyükerşen'in evine ait 2 bin 253 YTL'lik telefon faturası belediye tarafından ödendi.
- Büyükerşen'in nişan ve düğünlerde taktığı takıların bedeli olan 1 milyon 76 YTL belediye bütçesinden ödendi.



/ Vakit

 

FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım