![]() |
#1 |
![]() Hikmet Çetin - Eski Dışişleri Bakanı Aslında yapılan şey biraz da saygısızlıktı. Sonunda NATO bir çözüm bulacaktı. Mutlaka Türkiye'nin onayı gerekiyordu. Aşıldı kriz. Türkiye ikna edildi demek ki. Ben verilen taahhütlerin yerine getirileceğine inanıyorum. Obama garanti vermişse mutlaka gerçekleşecektir diye düşünüyorum. Genel Sekreter Yardımcısının Türk olması NATO'da Türkiye'nin yıllardır hak ettiği görevi almamış olması nedeniyle önemlidir. Eğer Genel Sekreter Vekili olarak yardımcılığa getirilirse çok daha iyi olur * * * Suat Kınıklıoğlu - TBMM Dışişleri Komisyonu Sözcüsü Türkiye somut iki kazanımla çıktı bu krizden. Biri Roj Tv'nin kapatılmasının taahhüt edilmesi, diğeri karikatür krizi nedeniyle Müslüman dünyaya mesaj verme sözü. AB'nin açıklamarı dikkat çekicidir. Biz krizden bence elde edilmesi gereken her şeyi elde etmiş gibi görünüyoruz. Ama özellikle Almanya ve AB'den gelen açıklamalar bende hoş etkiler bırakmadı. Kaynak
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() bence başarılı bir dış politika sayesinde istedeğimizi aldık.
bu başbakanımız ve cumhurbaşkanımız siyasi başarısıdır. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Avrupa birliği ve nato üyesi bir kaç ülkenin pervasızca yaptıkları tehditler ve hoşnut olmadıkları uzun zaman kaybı olarak nitelendirdikleri bir zman diliminde Türkiye'nin vur ensesine al elindeki lokmayı bir ülke olmadığını anlamış olmarı gerekiyor hala bu durumu göremiyorlarsa daha elimizden çoook çekecekleri var. Önemli bir kazanım bence.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|