![]() |
#1 |
![]() ![]() Kemal Kılıçdaroğlu erken emekli olmak için ‘gitar parasına' sigortalattığı oğlu Kerem'in durumunu ‘Bunun benle bir alakası yok' cümlesi ile savunurken, Adalet Bakanı Şahin tersini yaparak, SGK kanalı ile çocuklarının sigorta başlangıcını iptal ettirdi. Gözler, “dürüstlük” taslayan Kılıçdaroğlu'nda...Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin seçim bölgesi Antalya'da haber alır almaz oğlu Burak'ın ve kızı Büşra'nın sigorta başlangıcını iptal ettirmek üzere harekete geçtiği ve önceki gün Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kanalı ile iptal işleminin gerçekleştiği ortaya çıkarken, CHP'nin İstanbul'da hezimete uğrayan adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise oğlu Kerem ve 10 aylık torunu Duru hakkında bir adım dahi atmaması “işte iki zihniyet arasındaki fark” dedirtti. Kemal Kılıçdaroğlu ortaokulda okuduğu sırada ‘Ballı Emeklilik'ten faydalanan oğlu Kerem için ‘Doğru benim oğlum 1 ay Ekinciler Holdingde gitar almak için çalışmış hem de sigortasını ödemişler... Bunun benle bir alakası yok' derken, torunu Duru bebeğin ballı emekliliğini ortaya çıkarmamız ile ilgili olarak ise ‘bu benim torunumu sevmeme engel olamaz' demekle yetinmişti. SEÇİM BÖLGESİNDEN HABER ALIR ALMAZ HAREKETE GEÇTİ Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, 14 yaşındaki oğlu ve 16 yaşındaki kızının, yeni Sosyal Güvenlik Yasası'nın yürürlüğe girmesinden birkaç gün önce yapılan sigortalılığını iptal ettirdi. Adalet Bakanı Şahin'in iki çocuğunun vatandaşa mezarda emeklilik getiren Sosyal Güvenlik Reformu'ndan kurtarmak için yeni yasanın yürürlüğünden birkaç gün önce sigortalı yapıldığı haberi basında yer almıştı. Bunun üzerine harekete geçen AK Parti Milletvekili Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, iki çocuğunun kendi bilgisi dışında sigorta kapsamında yer aldığı gerekçesiyle başvurması üzerine, Sosyal Güvenlik Güvenlik Kurumu (SGK) sigortalılık işlemlerini iptal etti. KILIÇDAROĞLU OĞLUNU GİTAR PARASINA SİGORTALATMIŞTI Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önce, Çalışma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı yaptığı dönemde 14 yaşındaki oğlunun (Kerem Kılıçdaroğlu) okurken aynı anda çalışıp sigortalı olduğu, sonrasında ise 10 aylık torunu Duru bebeğinde 2 günlük sigorta başlangıcı olduğunu ortaya çıkarmıştık. SSK kayıtlarına göre Kerem Kılıçdaroğlu, ortaokul 3. sınıf öğrencisi olduğu dönemde hem okula gidiyor, hem de Ekinciler Holding isimli firmada tam gün olarak çalışıyor gösteriliyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de yaşayan büyük kızı Azime Aslı Kılıçdaroğlu Nadir'in çocuğu Duru Nadir'in, SGK kayıtlarında henüz 10 aylıkken bir firmada 2 gün çalıştığı ve 40 TL para kazandığı görülüyor. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin 16 yaşındaki kızı Büşra ve 14 yaşındaki oğlu Burak'a kendinden habersiz erken emeklik yolunu açan sigorta başlangıcını iptal ettirirken, CHP'li Kılıçdaroğlu ise, ortaokulda okuduğu sırada ‘ballı emeklilik'ten faydalanan oğlu Kerem için “Doğru benim oğlum 1 ay Ekinciler Holding'de gitar almak için çalışmış hem de sigortasını ödemişler. Bunun benle bir alakası yok” demişti. Kılıçdaroğlu, torunu Duru bebeğin ballı emekliliğini ortaya çıkarmamız ile ilgili olarak ise, “bu benim torunumu sevmeme engel olamaz” demekle yetinmişti. Vatan'ın körlüğü Aydın Doğan'ın tetikçisi Vatan gazetesi ise, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in çocuklarının sigorta iptalini manşetten Vatan ortaya çıkardı ‘Bakan Şahin gerekeni yaptı' şeklinde bir haberle duyururken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 10 aylık torunu ve oğlu Kerem'in ‘gitar parası için' sigortalı olmasına göz yumması ise dikkat çekici bulundu. / VAKİT
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Gerçekten de zihniyet farkıdır bu... Kim dürüstmüş, şimdi baksınlar bir de
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|