AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanı ve T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bölümü,resimler bilgiler ve paylaşımlar.

Stil
Seçenekler

Alt 04-07-2009, 14:23   #1
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart ‘Davos'tan dolayı pişman mısınız Sayın Başbakan'
Davos'tan dolayı pişman mısınız Sayın Başbakan'Amerikan The New York Gazetesi'nden Roger Kohen'e konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Filistin sorunundan, Obama yönetimine kadar bir dizi konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.ERDOĞAN'IN TARİHİ DAVOS ÇIKIŞINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

SİYONİZM'İ ELEŞTİRİNCE ÜNİVERSİTEDEN KOVULDU (RÖPORTAJ)

OBAMA TBMM'YE BÖYLE GİRDİ-FOTO GALERİ...

Obama'nın Ortadoğu'da adil ve dengeli bir politika izlemesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, HAMAS'la konuşulmadan da sorunun çözülemeyeceğini bir kez daha tekrarladı. Erdoğan, Davos'taki oturumda yaşananlardan dolayı pişman olup olmadığı sorusuna, “Tepki göstermeseydim, kendime saygımı yitirirdim” dedi.

Amerikan The New York Times gazetesi, Türkiye'nin ABD'den Ortadoğu'da adil ve dengeli bir politika izlemesini istediğini yazdı.

The New York Times gazetesinde bir makale yazan Gazeteci Roger Kohen, Türkiye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili ilginç yorumlarda bulundu. Erdoğan'ın kendisine güvenen ve lafını eğip bükmeden doğrudan söyleyen bir kişi olduğunu yazan Kohen, bu konuda Erdoğan'ın HAMAS'la ilgili olarak “HAMAS müzakere masasında temsil edilmeli. Ancak o zaman bir çözüm sağlanır” şeklindeki sözlerine dikkat çekti.

SADECE ABBAS'LA KONUŞARAK BİR YERE VARAMAZSINIZ
G20 Zirvesi nedeniyle Londra'da bulunduğu sırada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la olan görüşmesindeki izlenimlerini yazan Kohen, Erdoğan'ın Filistin sorununu çözümü konusunda HAMAS'la konuşulması gerektiğini söylediğini belirterek, Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas için “Sadece Abbas ile konuşarak hiçbir yere varamazsınız. Bunu Batılı dostlarıma da söylüyorum” dediğini kaydetti.

ABD, ORTADOĞU'DA YENİ BİR DENGE POLİTİKASI İZLEMELİ
Erdoğan'ın Obama yönetimindeki ABD'nin Ortadoğu'da yeni bir denge politikası izlemesi gerektiğini söylediğini kaydeden Kohen, Erdoğan'ın “Eğer adil ve kuşatıcı bir çözüm olacaksa, ABD politikası kesinlikle değişmeli” şeklindeki sözlerine yer verdi. Erdoğan'ın bu sözlerini “Müslüman Ortadoğu'da İsrail'in en iyi dostundan statükonun savunulamayacağına dair bir mesaj” olarak yorumlayan Gazeteci Kohen, Erdoğan'ın Obama'nın Ortadoğu Özel Temsilcisi George Mitchell'i “Mükemmel bir şekilde bilgi sahibi, pozitif bir kişilik ve bu göreve atanması, çok iyi bir adım” şeklinde yorumladığını da kaydetti.

DAVOS ÇIKIŞI: YAPMASAYDIM, KENDİME SAYGIMI YİTİRDİM
Erdoğan'ın Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı'na karşı söylediği sözlerden sonra oturumu terk etmesinin İslam dünyasında kendisine bir kahramanlık statüsü kazandırdığını yazan Kohen, Erdoğan'ın, bu davranışı konusunda pişman olup olmadığı sorusuna, “Eğer bunu yapmasaydım, kendime ve kendilerine karşı orantısız bir güç kullanılan binlerce kişiye saygımı yitirirdim” şeklinde cevap verdiğini belirtti.

OBAMA'NIN İSMİNDE BİR SENTEZ VAR
Erdoğan'ın Obama'ya “Milyonların sesi ol” şeklinde tavsiyede bulunduğunu yazan Kohen, Erdoğan'ın Obama için söylediği şu sözlerini aktardı: “Kişisel olarak Barack Hüseyin Obama'nın seçilmesinin büyük bir sembolik anlam taşıdığını düşünüyorum. Müslüman ve Hıristiyan isimlere sahip. İnsanlar bunu zaman zaman görmezden geliyor ve bunu bilerek yapmalarına rağmen, Obama'nın isminde bir sentez var.”

İSLAM BİR DİNDİR, İDEOLOJİ DEĞİLDİR
Kohen, Erdoğan'ın İslam ve modernitenin birbiriyle bağdaşıp bağdaşmadığı sorusuna, “İslam bir dindir, ideoloji değildir. Müslüman biri için, moderniteye karşı olmak gibi şeyler yoktur. Müslüman biri neden modern kişi olmasın? Ben Müslüman biri olarak, kendi dinimin gerekliliklerini yerine getirirken, aynı zamanda demokratik ve sosyal bir devlette yaşıyorum. Zorluklar olabilir mi? Evet, ama bunlar karşılıklı güven olduğu sürece zaman içinde olgunlaştıkça çözülebilir” şeklinde cevap verdiğini yazdı.

HABERVAKTİM.COM

ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-07-2009, 14:32   #2
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Dünya barışı ve huzuru için Tayyip Erdoğan ve Barack Hüseyin Obama'nın samimi ve dürüst yaklaşımları ile birlikte aralarında oluşan samimiyetlik gerçekten Türkiye için büyük bir şans.Obama'nın Türkiye'deki temasıları ve hükümetimizle yakın teması umut verici.Davos ile ilgili sorusuna Başbakanımızın cevabıda muhteşem olmuş.
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-07-2009, 14:50   #3
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Alıntı:
ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Dünya barışı ve huzuru için Tayyip Erdoğan ve Barack Hüseyin Obama'nın samimi ve dürüst yaklaşımları ile birlikte aralarında oluşan samimiyetlik gerçekten Türkiye için büyük bir şans.Obama'nın Türkiye'deki temasıları ve hükümetimizle yakın teması umut verici.Davos ile ilgili sorusuna Başbakanımızın cevabıda muhteşem olmuş.

Çok doğru...

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
davos, erdoğan, obama

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)