AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-07-2009, 15:17   #1
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Levent Ersöz'le İlgili 10 Soru!
Levent Ersöz olayı ile ilgili 10 soru

Gülhane Askeri Tıp Hastanesi'ne (GATA) sağlam olarak giden Ergenekon Silahlı Terör örgütü sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün 'nekrotizan faziit' (halk dilinde et yiyen bakteri) hastalığına yakalanarak, komaya girmesi kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu. Generallerin suni sağlık problemleri oluşturularak tahliye edilmelerinin sağlanması için bazı tıp dışı uygulamalar yapıldığı yönündeki söylentiler hızla artıyor.

07 Nisan 2009



İşte basında yer alan iddialar ve kamuoyunun kafasını karıştıran sorular?

1- Öncelikle GATA hasta kabul ederken ne gibi kriterler kullanıyor? Bakanlık incelemelerinde Ersöz'ün Haseki Hastanesi'nden sevkinin usulsüz olduğu raporlandı. Gata, Ersöz'ü usulsüz gelmesine rağmen nasıl kabul edebiliyor. Sevk usulsüz, peki Gata'nın kabulü usulsüz olmuyor mu?

2- İdrar sorunu nedeniyle hastaneye yatırılan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz neden bir süre kardiyoloji kliniğinde tutuldu? Bu klinikte kendisine yapılan pek çok ilgisiz tetkik yapılmasının amacı, hastanede kalma süresinin uzatılması mıydı?

3- Levent Ersöz GATA'da iken 'sara hastası' raporu almak istedi mi? Bu amaçla kendini yerlere atarak bayılma numaraları yaptığı ve nörologlarca epilepsi (sara hastalığı) tanısı konulması için uzun süre EEG ve bazı tetkikler yapıldığı ancak bu tetkiklerin normal çıktığı iddiaları doğru mudur?

4- Ersöz, bilinçli olarak sağlığını bozmak mı istedi? Doktorlar Ersöz'ün aniden Gastrointestinal kanama (barsak kanaması) geçirmesine anlam veremedi. Ersöz kendini hastanede tutacak bir hastalığa sebep olmak üzere bir kısım ilaçlar kullanmış olabilir mi?

5- Prostat büyümesi ile ilgili biyopsinin yapılması için neden yaklaşık bir ay beklendi? Kapalı prostat ameliyatı yapılan hastalar en fazla 2 gün içinde taburcu edilirken, Ersöz anatomik veya patolojik bir neden olmadığı halde neden taburcu edilmemiştir?

6- 28 Mart tarihinde tüm tetkik ve muayeneleri normal olan bir hasta nasıl oldu da aniden sağ uyluğunda nekrotizan fasiit (kası ve zarını kalıcı olarak tahrip eden mikrobik iltihap) tablosu ile tekrar tedaviye alındı. Sıradan bir sağlık ocağında bu tip ani hastalıklar normal görülebilir. Ancak GATA gibi son derece konforlu ve yakın takip yapılan bir hastanede, tüm tetkikler 1 hafta önce normalken aniden böyle bir hastalığın ortaya çıkması dikkat çekici. Öyleyse GATA'da Generaller katında tedavi gören diğer paşalarımız da 'hastane mikrobu' riski altında değil mi?

7- Bu hastalığın normalde dışardan bir mikrop verilmeksizin bu tarz bir hastada oluşması mümkün olmadığına göre (Zaten yapılan tetkiklerde de "bu bölgeye dışarıdan verildiği anlaşılan mikrop türleri tespit edilmiştir" deniliyor.) hastaya verilen bu mikrobu kimlerin temin ettiği veya hastaya enjekte ettiği incelenmesi gereken bir konu.

8- Bu tür müdahaleler Levent Ersöz'ü tahliye ettirmek için sağlığını bozacak bir müdahale yapıldığı yönündeki iddiaları güçlendirmiyor mu? Kontrolden çıkmış enfeksiyon halinin hasta tarafından gizlenmiş olması ve geç müdahale edilmiş olması da bunun göstergesi olarak kabul edilebilir mi?

9- Bu olay, Şener Eruygur'un yaşadığı kaza ile birlikte düşünüldüğünde, ortaya farklı sorular ortaya çıkmıyor mu? Acaba Veli Küçük akla gelebilecek bu tür endişelerle mi Gata'ya sevkini istemedi?

10- Son olarak bu durum GATA'nın ve orada dürüstçe işini yapan çalışanların imajına zarar vermiyor mu? Gata'nın onurlu tıp mirasının Ergenekon sanıkları uğruna berhava edilmesi GATA yönetimini üzmüyor mu? GATA, Yarsav Başkanı Eminağaoğlu'nun çürük raporundaki suskunluğunu bu olayda da sürdürecek mi?

Bütün bu soruların cevaplanması için hastaya bugüne kadar konulan teşhisler ve uygulanan tedavilerin şeffaf biçimde kamuoyu ile paylaşılmasından başka yol bulunmamaktadır.

ZAMAN

 

Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-07-2009, 15:22   #2
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart
"Benim artık buradan ölüm çıkar"

GATA’da yatan Ersöz, kızı Fulya’ya ‘Anlaşılıyorki artık benim buradan ölüm çıkar. O yüzden bensiz yaşamaya alışın’ dediği ortaya çıktı. Avukatı ‘Müvekkilim ölüyor’ diye tahliye istedi.

07 Nisan 2009



GATA'DA olduğu kapalı prostat ameliyatı sonrası 'et yiyen bakteri' olarak bilinen Nekrotizan Fasiit bakterisi kapan ve yoğun bakıma alınan ETÖ tutuklusu emekli Tuğg. Levent Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar, İstanbul 13. Ağır Ceza'ya verdiği dilekçede müvekkilinin tahliyesini istedi. Son dönemde yaşadıkları nedeniyle Ersöz'de depresif bozukluk ve bilinç yitimi başgöstediğini savunan avukat Dizdar 'GATA'nın raporunda belirtildiği üzere müvekkilim çok ciddi rahatsız ve ölümcül bir baktariyel durumla da karşı karşıyadır. Prostat ameliyatı ile tüm vücuduna yayılmakta olan bu bakteri nedeniyle sürekli oksijen çadırında bulundurulmakta ve sürekli cerahat ameliyatları seri halde yapılmakta' dedi. Ersöz'ün çok uzun bir süre hastanede kalacağını vurgulayan Dizdar 'Hastalığı çok ağır ve ölümcül. Bu rapordaki psikiyatri raporu ile müvekkilimin tahliyesini istiyorum'' dedi. Ersöz'ün kızı Fulya Ersöz, gazeteci Saygı Öztürk'e, babasıyla 10 gün önce görüştüğünü, daha sonra yanına almadıklarını, yanından ayrılırken babasının 'Kızım, ben bunları hak edecek insan değilim. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Anlaşılıyor ki artık benim buradan ölüm çıkar. O yüzden bensiz yaşamaya alışın' dediğini anlattı. Bu arada Ersöz dün savcılara 4 saat ek ifade verdi.

Habereditör
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
ergenekon, gata, levent ersöz, nekrotizan faziit


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım