AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-07-2009, 21:58   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Davos bir dönüm noktası mı?
Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye'nin yıldızının Davos'da parlamaya başladığını belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'e PKK ve karikatür krizi ile ilgili yönelttiği soruların ise harika olduğunu vurguladı.

Ahmet Gündoğdu, Hatay ziyaretine Vali Nusret Miroğlu ile başladı, İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç'le devam etti. Daha sonra Antakya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Ahmet Gündoğdu, yerel seçim sonuçlarını, ABD Başkanı Barack Obama ve NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in Türkiye ziyaretini değerlendirdi.

IMF ile ilgili yeniden anlaşma yapılmasına karşı olduklarını dile getiren Gündoğdu, "Eğer IMF'nin ülkemize faydası varsa önce kendi bulunduğu Amerika'ya faydalı olsun. Yine de IMF ile bir anlaşma yapılacaksa buradan gelecek 20 milyar dolar bankalara değil orta ölçekli ve küçük ölçekli sektöre dağıtılsın." dedi

Gündoğdu, Başbakan Erdoğan'ın işsizlikle ilgili iş dünyasına "Her iş yeri bir işçi alarak istihdam etsin." yönündeki açıklamaları konusunda ise, "Bugün devletin 10 binlerce öğretmen hemşire, ebe, memur, doktor en az 50 bin hizmetli açığı var. Yüz binlerce işsizimiz var. Resmi rakamlar yüzde 12'ye çıkmış. Her geçen günde bu artacağı gözüküyor. O zaman 300 bin memur alımıyla devletin işsizliğin önüne geçmesi için adım atmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı

YEREL SEÇİMLERDE MİLLET PARTİLERE MESAJ VERDİ

Seçim sonuçlarını da değerlendiren Gündoğdu, "Kanaatim odur ki millet iktidara 'Evet iktidardan düşmeni istemiyoruz, ama eskilerinin olduğunu görüyoruz. Demokratikleşme adına yeni anayasa ve eğitimdeki fırsat eşitliği konusunda geç kaldığınızı düşünüyoruz önleminizi alın.' demiştir. Ana muhalefet partisine ise 'Seçim öncesi başörtüsü, Kur'an kursu gibi açılımlarını takdir ettik. Ve neden iktidarın alternatifi olamayasın.' mesajı vermiştir. 'Bu güveni bize ver, sana karşı yetkimizi kullanalım' mesajı da vermiş. Milliyetçi Hareket Partisi'ne de biraz daha milleti kucaklayan Meclis'teki çalışmalarıyla bir taltifte bulunmuştur. DTP'ye verilen cevap ya da ödev, Türkiye partisi olmasıdır. Bizim de Meclis'e çağırımız gerçek gündeme dönmeleridir." diye konuştu.

MAHALLE BASKISI YENİ ANAYASA İLE ORTADAN KALKAR

Demokratikleşme konusunda, sanatçı Fazıl Say'ın mahalle baskısı ile serzenişte bulunduğu ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a gönderdiği mektubu dile getiren Gündoğdu, şunları söyledi: "Bu sanatçımız CHP Genel Başkanı'na bir mektup yazmış ve mahalle baskısından dert yanmış. Biz hiç bir mahallenin bir birine baskı yapmasını istemiyoruz. Fazıl Say, Baykal'a yazdığı bir mektupta güzel bir söz sarf etmiş. Piyano ile ney müzik yapar. Yeter ki beste güzel olsun diyor. Evet bir ülkeyi top yekun kucaklayacak bir anayasa ile bu mümkündür. Şu anki anayasa darbe anayasasıdır."

8 YILLIK KESİNTİSİZ EĞİTİMLE DÜNYAYI ISKALIYORUZ

Gündoğdu, kesintisiz 8 yıllık eğitim nedeniyle çocukların robotlaştırılarak kendi benliklerinden çıkartıldığını ve bu eğitim süreci sayesinde dünyanın ıskalandığını söyledi.

Gündoğdu, eğitim sistemi hakkındaki görüşlerini Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç'i ziyareti sırasında paylaştı.

Eğitim ve demokratikleşmenin ortak hareketle bir araya getirilemediği için eğitimin köklü sorunu olarak masada kaldığını ifade eden Gündoğdu, şu anda uygulanan eğitim sistemini kaliteli bulmadığını vurguladı.

Gündoğdu, 8 yıllık kesintisiz eğitim sayesinde artık öğrencilerin hayata değil sınavlara hazırlandığını belirtti.

Mesleki eğitim, din eğitimini devre dışı bıraktığına inandıkları 8 yıllık kesintisiz eğitim sayesinde gençlerin kabiliyetleri doğrultusunda yetiştirilmediğinin altını çizen Gündoğdu, şöyle konuştu; "Şu güne kadar gerçekleştirilen tüm şura toplantılarında alınan kararlar halen devletin tozlu rafları arasında uygulanmayı bekliyor. Buna karşın 28 Şubat sonrasındaki eğilimlerle eğitim hizmetleri veriliyor. Çocuklarımızı kendimize benzetmeye çalışıyoruz kendileri olmalarına asla izin vermeyen bir eğitim sürecini onlara dikte ediyoruz. Bu eğitim süreci teorisi olan ancak pratiği olmayan bir süreçtir. Eğreti tedbirler alarak eğitim içindeki sorunları gideremeyiz. Öncelikle pedagoji formasyonu olmayan arkadaşların öğretmen atamalarını durdurmalıyız. Çünkü öğretmenin vekilliği ya da ücretliliği olmaz. Sözleşmelilere hemen kadro verilmelidir."

Gündoğdu'nun nezaket ziyaretinden ötürü memnuniyetini dile getiren Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç ise yaptığı kısa konuşmada okul, aile ve çevre üçgenine çok önem verdikleri, dört duvar arasında eğitim yapılamayacağını bildiklerini dile getirdi.

Genç; "Gerek aileler, gerekse sendikalar, eğitimin önemli parçalarındandır. Bir araya gelerek ortak akıl projeleri üretmeli ve eğitimin kalitesini arttırmalıyız. Çünkü hiçbirimiz birbirimizden akıllı değiliz ortak akıl yürüterek sorunları çözebiliriz." ifadelerini kullandı

ANTAKYA BELEDİYE BAŞKANI SAVAŞ'I DA ZİYARET ETTİ

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı da makamında ziyaret eden Ahmet Gündoğdu, burada yaptığı konuşmada, Memur-Sen olarak bir dizi bölge toplantıları ve konferanslar gerçekleştirdiklerini, bu vesileyle Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'a hem yeni görevinde başarılar dilemek hem de yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi vermek üzere nezaket ziyaretinde bulunduklarını kaydetti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Lütfü Savaş kurum olarak tüm sendika temsilcilerine her daim desteğe hazır olduklarını söyledi ve Gündoğdu ile beraberindeki heyete çalışmalarında başarılar diledi.

(CİHAN)

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi