04-08-2009, 18:17 | #1 |
ecdadımızın büyüklüğü
************** Ağaca Asılan Zekat Parası Fatih Sultan Mehmet Han devrinde bir Müslüman'ın günlerce dolaşıp yıllık zekatını verebileceği fakir birini arayıp bulamadığını Bunun üzerine zekatının tutarı olan parayı bir keseye koyarak Cağaloğlu'ndaki bir ağaca asıp, üzerine de: "Müslüman kardeşim, bütün aramalarıma rağmen memleketimizde zekatımı verecek kimse bulamadım. Eğer muhtaç isen hiç tereddüt etmeden bunu al" diye yazdığını.. Ve bu kesenin üç ay kadar o ağaçta asılı kaldığını... ************************* Kendinizi Türklere Emanet Edin 16. yüzyılda Osmanlı Devleti'nin gelişme yolu üzerinde direnmiş ve Türk orduları ile savaşa tutuşmuş olmasından dolay Katolik Avrupa tarafından kendisine "Hıristiyanlığın şövalyesi" ünvanı verilen Boğdan Beyi Büyük Stefan'ın ölüm döşeğin de, evlatlarına gayet ibretli bir şekilde: "Belki de yakında himayeye muhtaç olacaksınız Asla Rus'a yanaşmayın. Haindir, sizi yok eder. Fakat kendinizi Türklere emanet edin. Adil ve merhametlidirler" diyerek nasihat ettiğini... ***************** Bitmeyen Osmanlı Sevgisi Balkanlar'dan Orta Doğu'ya kadar büyük bir coğrafyanın 1. Cihan Savaşından sonra elimizden çıkmasına rağmen, o topraklarda yaşayan halkın hala büyük bir hasretle "Osmanlı Osmanlı" diye sayıkladığını .. Budapeşte'den gelen bir yazarımıza bir Boşnak,ın "Madem ki İstanbul'a gidiyorsun Allah aşkına o şehrin toprağını benim için öp Allah benim canımı İstanbul'u görmeden almasın!" dediğini Trablusgarp'daki ihtiyar Cezayirlilerin, boyunlarına muska diye Osmanlı parası taktıklarını... Biliyor muydunuz? ??
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
04-08-2009, 18:21 | #2 |
Bilmek gereklidir,lakin bildiğimizle amel etmedikten sonra bildiğimizin pek bir kıymeti kalmıyor.Sorunlar karşısında beyin hücrelerimizi bitiripte bulamadığımız çözümler,bizlere o kadar yakın ve biliyor ki..!
|
|
04-08-2009, 18:31 | #3 |
Şimdiki komünist, sol ideolojilerin, Osmanlı'yı hatırlamamak,
hatırlatmamak için elinden geleni ardına koymadığını da biliyoruz. Bunlara karşı Osmanlı ruhunu, ahlakını, dürüstlüğünü ilelebet yaşatmak gerekir. |
|
04-08-2009, 18:40 | #4 |
Güzel bir paylaşımdı teşekkürler +
Herkesin özendiği hayran kaldığı bir geçmişimize Osmanlı tarihine bir bizim insanlarımız özenemiyor. İlginç değilmi.. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|