AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-10-2009, 02:22   #1
Kullanıcı Adı
Jurnal
Standart The United States of Osmanlı
Anadolu Gençlik Dergisi, Nisan-2009 sayısında oldukça ilginç bir kapağa yer verdi. Dergi, neo Osmanlıcılığı bakın nasıl kapağına taşıdı.



Aylık yayınlanan siyaset, aktüelite ve fikir dergisi Anadolu Gençlik, son birkaç yıldır sıkça dillendirilen neo Osmanlıcılığı kapsamlı bir makaleyle kapağına taşıdı. Derginin yazarlarından A.Recai Tekin imzalı yazıda, Pentagon´un danışmanı dünyaca ünlü strateji kuruluşu Stratfor´un başında bulunan George Friedman'ın geçtiğimiz ay öne sürdüğü tezler masaya yatırılıyor.

Friedman'ın "Türkiye, AB sürecinden vazgeçip 2012´den başlayarak, bölgesindeki gücünü arttıracak. 2023 Türkiyenin zirve yaptığı bir tarih olacak. Türkiye, bölgesindeki tek süper güç haline gelecek. 2040 yılına kadar Osmanlı toprakları üzerinde yeniden söz sahibi olacak ve bölgeye yeniden hakimiyet sağlayacak. Türkiye, bölge ülkelerine valiler atayacak. Türkiyenin hakimiyeti, sadece askeri ve ekonomik alanda kalmayacak ve işin içine, dini de katacak. Hilafeti yeniden gündeme getirip İslam dünyasının liderliğine kurulmuş olacak." tezlerini değerlendiren dergi, ABD merkezli neo Osmanlıcılığı ele alıyor.

"Türkiye'nin yükselecek ülkeler arasında zikredilmesi, bir iyi niyetin açığa vurulması mıdır yoksa kendi güdümlerinde bir ülke inşa etme çabası mıdır?" sorusunu soran dergi özetle şunları diyor:

ABD´nin Afganistanda peş peşe yenilgiler aldığı, Irakta tutunmasının zorlaştığı, İsrailin Lübnandan sonra Gazzeye yenilerek saldırıyla özdeşleşen varlığının tehlikeye girdiği, Arap diktatörlüklerinin ömrünü tamamladığı, İranın uzay teknolojisine el attığı, Pakistanın
Amerikan çıkarlarına hizmet edemez duruma düştüğü bir dünyada Türkiye'nin Amerika için önemi elbette büyüktür. Görünen o ki ABD, Türkiye´yi çok büyük tehlikelerin kucağına atıyor. Yeni dünya düzenini ihdas edenler, Türkiye'ye yeni dengeler içerisinde önemli fakat o denli de riskli bir yer ayırmış bulunuyor. Türkiye kendisine verilen bu rolle bölgedeki dengeleri egemenler için düzenleyici ve Amerikan çıkarlarını koruyucu bir görev üstlenecek. Bütün bu manüplatif argümanlar ve gurur okşayıcı söylemleri bu şekilde okumak gerekir.

Türkiye, bu yeni dönemde ya gücünü kendi stratejik konumundan ve Müslüman halkının inancından alan başı dik bir siyaset izleyecek ya da başkalarının verdiği bir tür sekreteryalık görevini icra edip modern liderliğe razı olacaktır. Birinde onur ve kendi halkının menfaati; diğerinde zillet ve halkının perişanlığı vardır.

Bunun için anlamından uzaklaştırılmış bir Osmanlıcılık ne bizim, ne de bölge ülkelerinin derdine derman olamaz. Son olarak şunu belirtelim ki Osmanlı´nın sınırları bizim ufkumuzu asla daraltmamalıdır. Bizler yeryüzünün tamamına talibiz. Yeryüzünde hakkın ve hakikatin hakim olması için ABD ya da başka emperyalist devletlerin himmetine ihtiyacımız yoktur. Muhtaç olduğumuz kudret inancımızda mevcuttur.

Ayrıntılı bilgi için www.anadolugenclik.com.tr

 

Jurnal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım