04-09-2009, 00:28 | #1 |
İHSAN ARSLAN HAKKINDA İNCELEME KARARI
İhsan Arslan hakkında inceleme kararı
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan hakkında ''terör örgütünün propagandasını yaptığı'' gerekçesiyle soruşturma başlattı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, ''terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı'' gerekçesiyle AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan'ın sözleriyle ilgili inceleme başlattı. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, yerel seçimler öncesinde Diyarbakır'da yayın yapan bir televizyon kanalında İhsan Arslan'ın yaptığı açıklamadaki ''Kürt sorununu çözmek isteyen hiç kimse DTP'yi, PKK'yı ve Abdullah Öcalan'ı görmezden gelemez ve yok sayamaz'' sözleriyle ilgili inceleme yapıyor. Arslan'ın konuşmasında suç unsuru tespit eden savcılığın, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) ''Terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçunu kapsayan 7/2. maddesi uyarınca, dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlayacağı kaydedildi. Hazırlanacak fezlekenin, Adalet Bakanlığı aracılığıyla TBMM Başkanlığı'na sunulacağı öğrenildi. AA
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
04-09-2009, 00:31 | #2 |
İHSAN ARSLAN BU KONUŞMAYI SEÇİMDEN ÖNCE DİYARBAKIR DA YAYINLANAN YEREL KANALDA 'CAN TV' DE BİR AÇIK OTURUM ROGRAMINDA SÖYLEMİŞTİ VE BEN BİZZAT İZLEMİŞTİM VE BEN İNANAMADIM ŞOK ETTİ BENİ
Konu aslan1276 tarafından (04-09-2009 Saat 01:51 ) değiştirilmiştir.. |
|
04-09-2009, 05:12 | #3 |
Böyle bir yobazlık olamaz ya. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığını kınıyorum. Adam bir milletvekili, Kürt meselesiyle yoğrulmuş bir insan, çözüm için çabalıyor, sürekli birşeyler üretmeye çalışıyor, şimdi gelmiş konuyla alakalı tespitini söylemiş Diyarbakır Savcısı "pkk propagandası" diye inceleme başlatıyor. Yuh olsun be.
Bu totaliter zihniyet yüzünden bugün bu ülke Kürt konusunda bir açmaz içinde kaldı. Bunca sıkıntı bu militarist kafa yüzünden memleket insanına çektirildi. İhsan Arslan dobra, gerçekçi ve iyi bir insandır. İhsan Arslan'ın destekçisiyiz. |
|
04-09-2009, 16:51 | #4 | |
Alıntı:
İHSAN ARSLAN DENEN KENDİNİ BİLMEZ ADAM PKK PROPAGANDASI YAPIYOR SEN BURDA ONU SAVUNUYORSUN ZATEN SİZİN GİBİ İKİYÜZLÜ İNSANLARDAN NE BEKLENİRKİ BU LAFLARI SAADET PARTİLİ BİRİ DERSE ONA NASIL HAKARET EDEYECEĞİNİZİ TAHMİN EDEBİLİYORUM |
||
04-10-2009, 03:31 | #5 | |
Alıntı:
Önce saygılı konuşmayı öğrenmelisiniz. Ardından Türkiye'yi tanımalsınız daha sonra da Milli Görüş'ü.. Sizin bu tavrınız bu ülkede millyetçi geçinen, ülkücü zümreye aittir, Milli Görüş'e değil. Bir Milli Görüşçü, Kürt meselesine ve Güneydoğu'ya etnik siyaset yapan zümreler gibi asla bakamaz. Bakmamalı. Zira bu ülkede Kürtler kadar mütedeyyin insanlar da eziyet çekmiştir ve statükoya karşı aynı hislerle baş kaldırılmıştır. Tıpkı Erbakan'ın Bingöl'de yaptığı ve hakkında inceleme başlatılan sözlerigibi "... Siz geldiniz, bu besmeleyi kaldırdınız. Ne koydunuz yerine, 'Türküm, doğruyum, çalışkanım.' Sen bunu söyleyince, öbür taraftan da Kürt kökenli bir Müslüman evladı, 'Ya öyle mi, ben de Kürtüm, daha doğruyum, daha çalışkanım' deme hakkını kazandı." |
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|