AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-09-2009, 20:23   #1
Kullanıcı Adı
Gölge
Standart Genç Siviller istiyor ama ...

ANAYASA ÇALIŞMALARI NEDEN TIKANIYOR?



Genç Siviller istiyor ama...
Yeni Anayasa nasıl yapılır? Genç Siviller, bu sorunun cevabını bulmak için bugün konunun uzmanlarını bir araya getirdi.

Anayasa çalışmalarını en yakından takip eden kişi olarak toplantıya katılan Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu Yeni Anayasa'nın nasıl yapılamadığını anlattı. Toplantının ilginç bir konuğu vardı. Güney Afrika Anayasası’nın hazırlanmasında önemli rol oynayan Geoff Doidge tecrübelerini dinleyiciler ile paylaştı.

Türkiye'de büyük bir çoğunluk yeni Anayasa talebini dile getiriyor. Ne var ki, bu beklentilere rağmen, bir arpa boyu yol bile alınamadı. Genç Siviller, böylesine bir ortamda "Yeni Anayasa nasıl yapılır" sorusuna cevap bulmaya çalıştı.

Sempozyum aslında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılacaktı. Ancak Meclis Başkanlığı bu karardan vazgeçtiği için toplantı Meclis'in hemen karşısındaki bir otelde yapıldı. Probleme çözüm arayan katılımcılar ise Türkiye'nin yeni ve sivil bir Anayasa'ya ihtiyacı olduğuna vurgu yaptı.

Türkiye'nin talebinin bu kadar net olmasına rağmen, çalışmalarda bir türlü yol alınamadı. Bu durumun sebebini anlatan Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu statükocu anlayışı suçladı.

Kuzu, Anayasa'nın sadece savaş veya darbe dönemlerindeki gibi kurucu Meclis tarafından yapılabileceğini iddia edenlere ilginç bir tepki gösterdi.

Bu konuşmalarla açılan sempozyumda sempozyuma katılanlar yeni Anayasa hakkında düşüncelerini açıkladılar. Ayrıca Güney Afrika Cumhuriyeti'nden programa davet edilen Bayındırlık Bakanı Geoff Doidge de yeni Anayasa konusunda ülkesinin tecrübelerini aktardı.



samanyoluhaber

 

Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-10-2009, 04:02   #2
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart


Takip edenlerin ilgisini çekmiştir, proograma Güney Afrikalı bir bakan katıldı. Peki Günay Afrikalı bakanın programda ne işi vardı? İşte bu sorunun cevabı:

"Günümüzün en orijinal, en katılımcı ve en demokratik anayasası Güney Afrika’da yazılmıştır. Ayrımcı apartheid rejimi sona erdikten sonra Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Yeni Anayasa'sı 1996’da onaylanıp Şubat 1997’de yürürlüğe girdi. Ayrımcılığın en üst düzeyde olduğu, etnik gruplar arası gerilimlerin sıkça yaşandığı, sosyal eşitsizliklerin ve kutuplaşmaların çok büyük olduğu Güney Afrika gibi bir ülkedeki anayasa sürecinin en büyük başarısı, eğitim seviyesinin düşüklüğü ve kültürel farklar yüzünden birbirinden çok uzak öncelik ve özlemleri olan bir toplumu insan haklarına son derece saygılı, çok demokratik ve bir o kadar da etkili bir metnin etrafında birleştirmesidir. "

Genç Siviller
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım