AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-11-2009, 20:32   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Zirve katliamında 2. iddianame tamamlandı
Malatya'da Zirve Yayınevi ile ilgili 2. iddianame de tamamlandı. Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihinde meydana gelen olayda, 1'i Alman ve 2'si sonradan Hıristiyan olan toplam 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi olayı ile ilgili olarak yürütülen soruşturmada olayın azmettiricisi oldukları iddia edilen Zirve Yayınevi ile aynı büroyu kullanan yine Hıristiyan kitapların pazarlamasını yapan Kayra Yayınevi'nin çalışanı olan Hüseyin Yelkin ile Varol Bülent Aral tutuklanmıştı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın azmettiricilerle ilgili olarak yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak, Yelkin ve Aral hakkında "Olayın azmettiricileri oldukları" iddiasıyla hazırladığı iddianameyi özel yetkili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu. Mahkemenin iddianameyi halen incelediği öğrenildi.

DAHA ÖNCE TANIK OLANLAR BU KEZ SANIK OLDU
Haklarında azmettirici oldukları suçlamasıyla iddianame hazırlanan Varol Bülent Aral ve Hüseyin Yelkin,
Zirve Yayınevi davasının duruşmasında daha önce tanık olarak dinlenmişlerdi. Her iki şüphelide, haklarındaki suçlama nedeniyle Malatya E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunuyorlar.
Varol Bülent Aral'ın olaydan sonra hakkında azmettirici olduğu iddiasıyla soruşturma açılmış, ancak daha sonra takipsizlik kararı verilmişti.
Öte yandan, Olayın kilit ismi Emre Günaydın, azmettirici konusunda önce verdiği ifadesinde kendisini azmettiren kişinin Varol Bülent Aral olduğunu iddia etmiş ve Varol Bülent Aral'ın kendisine ''Sana devlet desteği sağlarız'' dediğini ileri sürmüştü. Ancak, Emre Günaydın, verdiği ek ifadesinde ise, olayda azmettirici bulunmadığını ileri sürmüştü.

Bu arada,
Zirve Yayınevi olayının 16. duruşması 13 Nisan 2009 Pazartesi günü yapılacak ve aralarında Malatya İl Jandarma eski komutanı emekli Kurmay Albay M.Ü. ile 10 tanığın dinlenilmesine başlanılacak.

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi