AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-12-2009, 10:31   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart "GEL AY ATATÜRK"
Ermenistan sınırını açma planı Azeri gazetelerinde “Gel ay Atatürk. Gör senin Türkiye’ni ne güne koydular” yorumlarına yol açtı. Tepkiler üzerine Erdoğan, “Karabağ çözülmeden sınırı açmayız” dedi


Türkiye-Ermenistan sınırının açılmasına yönelik hazırlıklar Bakü’nün öfkesini artırırken Başbakan Erdoğan, Karabağ sorunu çözülmedikçe Erivan ile Ankara arasında nihai bir sözleşmeyi imzalayamayacaklarını söyledi. Antakya’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, “Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan, 7 ekimde Türkiye’de yapılacak, Türkiye-Ermenistan milli maçı öncesinde, Türkiye-Ermenistan sınırının açılacağını umduğunu söyledi. Buna katılıyor musunuz?” sorusu üzerine şunları söyledi: “Biz Azerbaycan-Ermenistan arasında mutabakat sağlanmadığı sürece Dağlık Karabağ konusunda, Türkiye-Ermenistan olarak nihai bir sözleşmeyi imzalamayız. Alt çalışmasını yaparız, ön çalışmasını yaparız. Ancak, bu kesinlikle Azerbeycan-Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ sorununun çözümüne bağlıdır.”

Bakü’de boykot başladı
Ankara, Bakü’nün tepkisini azaltmak için sınır kapısının haftada bir gün açılması formülü üzerinde duruyor. Ancak Azerbaycan’da tepkiler durmuyor. Azerbaycan basını Erdoğan’ı eleştirirken, Azeri radyo ve televizyonları Türk dizi ve şarkılarına boykot uygulamaya başladı. Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, Türkiye ile ortak sınırın, milli maç öncesi açılacağı umudunu dile getirdi.

“Türkiye’yi ne güne koydular”
Ankara-Bakü arasında Ermenistan sınırı arasında gerilen ilişkiler Azeri basınında da tartışmalara neden oluyor. İktidara yakın gazetelerde çıkan sert yorumlarda Başbakan Erdoğan "Azerbaycan'a ve Türklüğe ihanet etmek"le suçlanırken, muhalefete yakın gazeteler Aliyev'in bu tavrı Azerbaycan'ı Rusya'nın kucağına ittiği söyleniyor. İşte Azeri basınında çıkan bazı çarpıcı yorumlardan birkaçı:

- “Recep Tayyib Erdoğan'ın apardığı sehv siyaset neticesinde dağılmakta olan Türkiye'nin, Azerbaycan'a ihanet etmesi tekçe ülkemizde değil, qardaş Türkiye'de de çok büyük itirazlara sebeb olur. Gel ay Atatürk, gorun çatlasın! Gör senin Türkiye'ni ne güne koydular. Türkiye'nin çok ağır günüdür. Tanrı Türkiye'yi korusun! Çünki Türkiye artık özü-özünü koruya bilmir! (Adalet- Aqil Abbas)

- Türkiye'nin özüne düşman kesilen Ermenistan'la serhedi açmağı ağlına getirdiyine göre özü-özünden küssün, bizden niye küsür? (Ses- Başyazı)

- Türkiye'nin "Ermenistan"la sınırları açmasını "ihanet" kimi deyerlendiren gruptan sormak gerekir: Yolsuzluk rejimine kulluk etmek ölkeye en büyük ihanet deyilmi? Ülkedeki yolsuzluk ihanetine karşı çıkmayanların, başka bir devleti ihanetle suçlamağa hakkı ola bilir mi? (Azadlıq- Xaliq Bahadır)

Taraf - Istanbul - 11.04.2009

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-12-2009, 10:37   #2
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart
Bize doğal gazı direk satmayıp rusyadan kat kat pahalı aldığımız gazı ruslara satıp rdan bize gelmesini sağlayan
Türkmenistanla aramıza set çeken ilh... azeriler ne kadarda Türkçülermiş meğerse
Hem başbakanın hemde Cumhurbaşkanının tüm açıklamalarına rağmen hala ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar azeri halkını bilmem ama yöneticilerinin chpden medyasınında kartelden "." kadar farkı yok
ha bide başbakan karabağdaki en 5 bölgenin boşaltılması karşılığı açacakmış ama azeriler sağır ve kör modundalar galiba
bende azerileri kınıyor ve boykot ediyorum.
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım