AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-14-2009, 01:28   #1
Kullanıcı Adı
Jurnal
Standart ERBAKAN'IN İRAN ZİYARETİ BÖYLE GEÇİYOR
Erbakan, ziyaret için gittiği İran'da Uzmanlar Meclisi ve Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Başkanı Ayetullah Ali Ekber Haşimi Rafsancani ile bir araya geldi. Pazar günü İran gezisine başlayan Milli Görüş Lideri ve 54. Hükümet Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Tahran’daki görüşmelerini sürdürüyor. Devlet protokolü uygulanan Erbakan’a Tahran’daki temaslarında büyük ilgi görüyor. Türkiye ile İran arasındaki ilişkilerin örnek bir şekilde gelişmesi gerektiği kaydedilen görüşmede, dünyada barış ve adaletin tesis edilmesi için “Yeni Bir Dünya’nın kurulması mesajı da verildi.

Pazar günü İran gezisine başlayan Milli Görüş Lideri ve 54. Hükümet Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Tahran’daki görüşmelerini sürdürüyor. Devlet protokolü uygulanan Erbakan’a Tahran’daki temaslarında büyük ilgi görüyor. Türkiye ile İran arasındaki ilişkilerin örnek bir şekilde gelişmesi gerektiği kaydedilen görüşmede,dünyada barış ve adaletin tesis edilmesi için “Yeni Bir Dünya’nın kurulması mesajı da verildi.



Daha sonra Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki ile görüşen Erbakan'ın, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile de bir araya gelmesi planlanıyor.
Görüşmelerde iki ülke arasındaki tarihi ve kültürel ortak değerlere değinildiği, Ankara ve Tahran'ın bölgedeki etki ve önemine işaret edildiği öğrenildi.

RAFSANCANİ: “D-8’E BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Yaklaşık iki saat süren Erbakan-Rafsancani görüşmesinde ağırlıklı olarak D-8’ler ile Türkiye ve İran arasındaki ilişkiler değerlendirildi. Halen İran İslam Cumhuriyeti Düzenin Yararını Tesis Konseyi Başkanı ve Tahran Cuma Namazı İmamı görevlerini yürüten Rafsancani, konuşmasında D-8’in önemine dikkat çekti. “D-8’i kuran sekiz ülke eğer kararlı ve gerçek bir işbirliği yaşasaydı İslam dünyası bugün bu halde olmazdı” diyen Rafsancani, İran olarak D-8’e büyük önem atfettiklerini belirtti. Erbakan’a, “D-8’in mimarı’ olarak hitap eden İran eski Cumhurbaşkanı Rafsancani, “Zatialinizin D-8’lerle başlatmış olduğu bu büyük harekete Türkiye’de mutlaka devam edecektir. İnanıyorum ki ziyaretiniz İran ile Türkiye’nin çok daha yakınlaşmasına vesile olacaktır” şeklinde konuştu.

Erbakan-Rafsancani görüşmeleri karşılıklı hediyeleşmelerle sona ererken, Erbakan, Rafsancani’ye ayrıca D-8 kitabı da hediye etti.

KHARAZİ: “ERBAKAN BÜYÜK BİR DEVLET ADAMI”

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, gezisinin ilk gününde iktidar partisi üst düzey yöneticileriyle buluştu. İran’daki çalışmaları hakkında Erbakan’a bilgi veren İran Parlamentosu İktidar Partisi Başkanı Kharazi son siyasi gelişmeleri değerlendirdi. Kharazi, Erbakan’ın büyük bir devlet adamı olduğunu ve kendisinin tecrübe ve görüşlerinden faydalanacaklarını vurguladı…

Erbakan, İran ziyaretine başlamadan önce Ankara'da yaptığı basın toplantısında seyahatinin ana gayesinin, ''Türkiye ile İran arasındaki münasebetleri geliştirmek, bölgesel ve dünya barışının tesisi için neler yapılması gerektiği hususunda fikir teatisinde bulunmak'' olduğunu söylemişti.

cafesiyaset

 

Jurnal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi