AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-14-2009, 00:30   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Son Alperen Yazıcıoğlu Dualarla Anıldı
Türk Ocakları bünyesinde faaliyet gösteren Akademik Çalışma Grubu elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu dualarla andı.

Anma Programı, Yazıcıoğlu’nun “ÜŞÜYORUM” şiiri ve Osman Öztunç’un “MUHSİNLER ÖLMEZ” adlı ağıtının sinevizyon gösterisi ile başladı.

Türk Ocakları Genel Sekreteri Orhan Kavuncu’nun ve BBP İstişare Kurulu Üyesi Hasan Çağlayan’ın, Muhsin Yazıcıoğlu ile olan anılarını anlatmaları ile devam eden anmada “cenazesinin bu kadar kalabalık olmasının sırrı nedir?” sorusuyla sözlerine başlayan Kavuncu; vatanını milletini çok seven bir vatan evladının bu dünyadan göçerken kendisine yakışır bir şekilde tüm Türkiye’yi arkasına aldığını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

VERDİĞİMİZ KARARLARLA SEVDİĞİMİZİ BOĞMAYALIM

“Merhumun sevdası öyle büyüktü ki Refah-Yol Hükümeti zamanında (BBP’nin çok kritik bir konumda olduğu dönemde) sık sık şöyle derdi: “Vatanı milleti çok seviyoruz ama verdiğimiz kararlarla sevdiğimizi boğmayalım, sevgimizi kontrol edelim. Kararlarımız vatana millete zarar vermesin. 1999 seçimlerinden sonra aldığımız %2,5 ‘luk dilimin yıkıcı etkisinden kurtulmak, toparlanmak ve başımız dik yola devam etmek konusunda azimle çalışırken başkandan gençlerle bir sohbet yapmasını istedim ve partide çarşamba sohbetlerini başlattık. Başkan sohbetine bir Çin Atasözü ile başladı. “İnci bulmak isteyen derine dalmalıdır.” Bu atasözü içinde çok derin manaları barındırmaktadır. Muhsin Yazıcıoğlu hayatını bu tahayyülle, bu tahammülle, bu sabırla geçirmiş bir insandır.”

İNSANA DAYANMA ÖLÜR

1999-2002 seçimlerinde partinin hep ittifak yapması taraftarı olduğunu başkana ifade ettiğini söyleyen Orhan Kavuncu, onun bir yol ayrımına girip kendine has bir yol çizdiğini, bu nedenle yoluna tek başına devam etmeyi ittifak yapmaktan daha uygun bulduğunu, ittifakları hiç istememesine rağmen kendilerinin ısrarlarına da hoşgörüyle yaklaştığını belirtti. Zahirde birçok sebepler olmakla birlikte geriye yönelik düşündüğünde kendilerinin ittifak isteğine karşı çıkmamasına rağmen, ittifak görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının nedeninin esasında Muhsin Yazıcıoğlu’nun istememesi olduğunu da sözlerine ekledi.

“Ağaca dayanma kurur
Duvara dayanma yıkılır
İnsana dayanma ölür
Hakk’a dayan.”

Yazıcıoğlu’nun her mitingini bu sözlerle bitirdiğini söyleyen Kavuncu, O’nun tek dayanak noktasının Hakk olduğunu belirterek konuşmasını şöyle tamamladı: “Başkan eleştiriye çok açık bir insandı. Çevresindekilerin kendisi ile ilgili yapmış oldukları eleştirileri önemle dinler ve dikkate alırdı.”
HASAN ÇAĞLAYAN: YAZICIOĞLU İLE KADER ARKADAŞIYDIK

Orhan Kavuncu’dan sonra sözü alan Hasan Çağlayan ise insanın çok sevdiği bir kişiyi ölümünden sonra anlatmasının kelimelerle ifade edilemeyecek derecede zor bir iş olduğunu söyledi. Çağlayan sözlerine şöyle devam etti: “Üniversiteye başlayalı 1 yıl olmasına rağmen henüz kendisiyle tanışmamıştım ancak ismi bir efsane şeklinde dilden dile dolaşıyordu. 1974 yılında tanışma sansına sahip oldum ve o günden ölümüne kadar devam eden müşterek bir hayat mücadelesi başladı. Aynı evi, aynı hapishaneyi paylaştık, beraber iş kurduk, vakıf kurduk. Birlikte siyasete girdik. Kader bizi hiç ayırmadı. Biz iki kader arkadaşıydık. Onca sene bir arada bulunmamıza rağmen yemin ederim ki ona karşı tek bir burukluğum kırıklığım yoktur. Öyle mümtaz bir şahsiyettir ki neye alınacağını veya neye sevineceğini hisseder ona göre davranırdı.”

ALLAH RIZASI İÇİN MÜCADELE EDİYORUM

Çağlayan, Muhsin Yazıcıoğlu’nun çok cesaretli olduğunu Allah’tan başka hiçbir şeyden korkmadığını ise şu cümlelerle ifade etti: “Buradan kurtuluş olmaz dediğimiz kavgaların ortasına atlar ve Rabb’imin izniyle tek yara almadan kurtulurdu. “Allah rızası için bu milleti seviyor ve Allah rızası için mücadele ediyorum. Rabim korur ve hiçbir çizik almadan bu tehlikeleri atlatırım.” diyerek teslimiyetçiliğinin ne kadar sınırsız olduğunu vurgulardı.”

ARKADAŞLAR TÜM SUÇLARI ÜZERİMİZE ATSIN

Yazıcıoğlu’nun üç karşıt görüşlü kişiyle aynı hücrede kalıyor olduğu için hayatından endişe duyduklarını, buna rağmen başkanın Allah’a olan bu teslimiyetçiliği nedeniyle içinin rahat olduğunu hatta kendilerini dahi sakinleştirdiğini anlatan Çağlayan, Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabir hayatına benzeyen hücre günlerini, tüm hayatını muhakeme edebileceği bir fırsat olarak gördüğünü belirtti.

Hasan Çağlayan sözlerini şöyle sürdürdü: Kendini en zor yaşam şartlarına hazırlamak için zaman zaman denemeler yapar, inanmışlığın en samimiyetini şahsında barındırırdı. Bu nedenle işkencelere herkesten daha dayanıklıydı. Bu dayanıklılığını ise “arkadaşlar işkencelere dayanamadığı noktada tüm suçları üzerimize atsın.” diyerek kanıtladı.

“AKADEMİK ÇALIŞMA GRUBU BU KONUYA KAFA YORMALI

“Genel Kurmay Başkanlığı, Askeriye, Rahşan Ecevit, kısacası her kesimden insan bu cenaze törenine katıldı. Bütün millet Muhsin Yazıcıoğlu sayesinde bir araya gelerek tek yürek halinde aynı şey için dua etti. Buradan çıkartılması gereken dersler vardır. Bununla Allah bir mesaj veriyor, bunu bulmak lazım. Bu noktada bize bir şeyler yapmak düşer.”

Hasan Çağlayan son olarak, “Akademik Çalışma Grubu”nun (AÇG) düşünen bir grup olduğunu, bu konu üzerine kafa yorması gerektiğini, bu milletin neden bir araya geldiği ve milleti bir araya getirmek için neler yapılabileceği konusunda kendilerine yardımda bulunması gerektiğini söyleyerek sözlerini tamamladı.
Anma Programı, Kur’an- Kerim kıraatinin ardından AÇG üyelerinin Muhsin Yazıcıoğlu için okudukları dualarla son buldu.

haber7

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım