AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-15-2009, 07:28   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart İşte ev baskınının gerekçesi
Türkan Saylan'ın evinde ve ÇYDD'de yapılan arama gerekçesinde cinayet ve bombalar var.

12’ncİ dalga kapsamında önceki gün evi 7 saat aranan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan’ın arama kararında çok vahim iddialar geçiyor. “12 Haziran 2007 tarihinde İstanbul ili Ümraniye ilçesinde bir adrese düzenlenen operasyonda 27 adet el bombasının ele geçirilmesiyle başlatılan soruşturma çerçevesinde toplanan delillere göre iki ayrı iddianame ile kamu davası açılmış olup bu soruşturmalarda aşağıda belirtilen fiillerin işlendiği de anlaşılmıştır” sözleriyle başlayan arama kararında, Cumhuriyet gazetesine atılan el bombalarından Danıştay 2. Dairesi’ne yönelik silahlı saldırı sonucu Yüksek Hakim Mustafa Yücel Özbilgin’in öldürülmesine, Başbakan, birçok gazeteci ve yazara karşı planlanan suikastlardan darbe teşebbüsüne kadar Ergenekon’la bağlantılandırılan tüm suçlar sıralanıyor. Kararın son cümlesinde ise, “Yürütülen teknik ekip çalışmalarının sonucunda örgüt mensuplarının yapılacak sansasyonel eylem gerçekleştirme şüphesi altında olan ve yine Ergenekon terör örgütünün amaçları doğrultusunda faaliyetlerde bulunan örgütün diğer ünitelerinde görevli olduğu düşünülen şüpheli kişilerin yakalanması, örgüte ait olduğu düşünülen delillerin elde edilmesi amacıyla arama yapılmasına, bulunacak delillere el konulmasına, deliller üzerinde inceleme yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur” deniyor.


BU FATOĞRAFTAKİLERİN HEPSİ PROF. SAYLAN HARİÇ GÖZALTINDA


OTURANLAR, SOLDAN SAĞA): Prof. Dr. Filiz Meriçli (ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı gözaltında), Avukat Nur Gerçel (ÇYDD Genel Sekreteri gözaltında), Prof. Dr. Türkan Saylan (ÇYDD Genel Başkanı, ağır hasta olduğu için gözaltına alınmadı.)


(AYAKTAKİLER, SOLDAN SAĞA): Prof. Dr. Cihan Demirci (ÇYDD Yönetim Kurulu Üyesi gözaltında )-Perran Yorgancıgil (ÇYDD Genel Saymanı gözaltında )-Gürsel Alparslan (ÇYDD Bakırköy Şube Başkanı gözaltında) -Ali Gürbüz-Sema Murat (ÇYDD Zeytinburnu Şube Başkanı gözaltında.)


Vatan

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi