01-31-2009, 13:46 | #1 |
Önyaryıga dair...
Çocuk elindeki bozukluklarla koşarak pasteneden içeri girdi.İçerisi o kadar kalabalıktı ki gördüğü ilk boş yere kuruldu.Az sonra garson kız elinde masaları sildiği bezle çocuğa yaklaştı.
-buyur ufaklık -şeyy ben bi çikolatalı pasta istiyorum ne kadar acaba? -50 kuruş çocuk elindeki paraları saydı ve üzgün bi yüz ifadesiyle paralara baktı.bi yandan garson kız sabırsızlanıyordu.içerde bi sürü insan vardı ve bu parası yetmeyecek olan çocukla vakit öldürüyordu. çocuk tekrar sordu. -dondurma ne kadar acaba? kız sert bir dille -35 kuruş! dedi. çocuk paralarını tekrar kontrol ettikten sonra kıza dönerek; -bi dondurma alabilir miyim dedi. çocuk kendine getirilen dondurmayı yedikten sonra yine geldiği gibi koşar adımlarla pastaneden çıktı,gitti. garson kız çocuğun bıraktığı boş dondurma tabağını almaya masaya yönelmişken,birdenbire gözleri doldu.hatta bir kaç damla yaşla masayı sildi. çocuk 15 kuruş bahşiş bırakmıştı. hayatta bize en çok zarar veren önyargılarımızdır. önyargıyı hayatımızdan çıkarttığımız zaman daha mutlu bireyler olacağız. ....
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
01-31-2009, 14:21 | #2 |
hayatta bize en çok zarar veren önyargılarımızdır.
önyargıyı hayatımızdan çıkarttığımız zaman daha mutlu bireyler olacağız. Çok doğru bir tesbit gönlüne yüreğine sağlık Manidar paylaşım için teşekkürler candostum |
|
01-31-2009, 15:42 | #3 |
Hakikati görmenin önündeki en büyük engeldir ön yargılarımız.
"Ön yargı", tanımıyla bile o kadar kapalı ki gerçeğe.. VE düşünmenin, özgür düşüncenin önündeki en büyük set.. Yıkılması en zor şey derler ya "ön yargı"lar için.. Yoksa bu da bir önyargı mıdır acaba?? Paylaşım için teşekkürler ak_kelebek.. selam ile.. |
|
01-31-2009, 16:26 | #4 |
Değerli Üstadım,candostum ve bilgi küpü kardeşim diriliş yorumlarınız için çok teşekkür edwerim.Okuyan gözlerinize sağlık.
|
|
04-16-2009, 02:39 | #5 |
evet önyargılarımız...paylaşım için çok teşekkürler okuyunca sonunu yüreğim koptu denirya aynen koptu yani.
|
|
04-16-2009, 09:13 | #6 |
ya ne kadar ilginç. çok hoş ama. ön yargılarımızdan kurtulmak gerek. manidar bir paylaşım..teşekkürler..
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|